Saturday, January 16, 2010

Lihat, Pakaian Kebesaran Kristian Dipermainkan.

Lihat gambar bagaimana pakaian kebesaran Kristian dipermainkan, bukan sahaja logo parti Islam..

PAS Shah Alam mengutuk sekeras-kerasnya tindakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Rapat, Datuk Hamidah Osman yang disifatkan sebagai menghina PAS dalam laman blognya.

Sehubungan itu satu laporan polis dibuat Ahli Jawatankuasanya, Mohamad Jamil Abbul Rahman di Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam jam 10.30 pagi tadi.

Jamil berkata, tindakan Hamidah dalam laman blognya yang meletakkan logo parti Islam pada pakaian kebesaran agama Kristian ternyata menjatuhkan maruah dan moral pemimpin dan seluruh ahli serta penyokong Pas.

“Kita merasakan bahawa beliau dengan sengajanya menghina dengan meletakkan lambang Pas pada pakaian kebesaran agama Nasrani. Kita rasa perbuatan ini dengan sengaja ingin mencemarkan Parti Islam.

“Demi kepentingan survival politik, beliau sanggup memutarberlitkan isu kalimah Allah ini sehingga mewujudkan suasana tidak tenteram di antara penganut agama di Malaysia. Beliau celaru dengan seruan ‘Umat Islam perlu bersatu’ tetapi perbuatannya menghancurkan persaudaraan Islam,”katanya selepas membuat laporan polis.

Oleh itu, Pas Shah Alam mendesak Hamidah memohon maaf kepada seluruh pemimpin, ahli dan penyokong Pas di seluruh negara dan menghentikan perbuatannya dengan segera.

“Menasihatkan beliau agar merujuk kepada ulamak-ulamak muktabar yang diiktiraf oleh kerajaan UNMO-BN yang dianugerahkan Tokoh Maal hijrah seperti Dr Wahbah Az Zuhaili dan Dr Yusof al-Qaradawi dalam penggunaan kalimah Allah oleh penganut Samawi,”katanya.

Hamidah dalam artikel ‘Need To Unite Muslim’ di blognya meletakkan gambar Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad berpakaian ala-Pope dan tertera logo Pas di tengkolok yang dipakai.

Dalam pada itu, Khalid ketika dihubungi berkata, beliau meminta Hamidah untuk membuat permohonan maaf secara terbuka dan akan mempertimbangkan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Komen Blog Ibnu Hasyim: Bukan sahaja menghina parti Islam, tetapi juga menghina agama Kristian, yang boleh membangkitkan dan membakar semangat perselisihan antara agama. Lihat gambar bagaimana pakaian kebesaran Kristian dipermainkan.

Lagi, fitnah gambar Khalid Samad memegang salib Kristian pula.. Blog ini pun boleh disaman juga, ada dua gambar fitnah. Gambar di atas dan gambar ini.. sila klik..

Awas Blog Ini Mengapikan Permusuhan Agama. Sila Ko...

3 comments:

pejuang islam said...

tanya YB hamidah...kalau letak gambar super impose dia bogel..amacam..

Anonymous said...

bukan nak nyokong amnu ye...
orang pr pun selalu letak gambar superimpose najib pakai kain sami tu...

tu bukan gambar khalid samad ke??

dokpikiaq said...

sempoi...cun...ada lg yg kreatif??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails