Friday, October 19, 2018

DAP Pecat Anak Ahmad Nor, Tak Mahu Sekonggkol..

Hasil carian imej untuk Amran Ahmad

KUALA LUMPUR - Naib Pengerusi Biro Buruh DAP, Amran Ahmad (gambar) dipecat daripada parti itu berkuat-kuasa, semalam.
Anak kepada bekas Naib Presiden DAP, Ahmad Nor itu berkata, beliau menjangkakan pemecatannya itu selepas tindakannya yang tidak selari dengan parti itu.
Jadi katanya, beliau tidak akan membuat rayuan kerana perjuangan DAP sudah tersasar daripada landasan sebenar.
"Saya menerima keputusan DAP itu dengan berlapang dada, sejajar dengan jangkaan dan memutuskan untuk tidak merayu atas sebab-sebab yang akan saya huraikan di bawah.
"Dengan penerimaan surat pemecatan itu, saya beranggapan, selain keahlian dalam parti selama hampir 10 tahun itu ditamatkan, saya juga 'kehilangan' jawatan timbalan pengerusi biro buruh DAP," katanya melalui kenyataan media, hari ini.
[ARTIKEL BERKAITAN: 'Saya tidak mahu bersekongkol lagi’]
Amran yang menyertai DAP sekitar 2009 berkata, beliau dipecat kerana mengkritik tindakan DAP menyebarkan fitnah serta melakukan propaganda jahat sebelum PRU14.
"Apa salah saya menegakkan kebenaran dan mengkritik tindakan salah parti atas nama demokrasi yang kononnya menjadi tunjang perjuangan DAP.
"Saya menganggap bahawa tindakan pemecatan saya dari DAP ini sebagai suatu pengkhianatan dan tindakan tidak mengenang jasa dan pengorbanan dua generasi orang Melayu dalam DAP setelah arwah bapa saya, Allahyarham Ahmad Nor menyertai DAP pada tahun 1986 dan menjadi ahli Parlimen Melayu yang pertama dari DAP," katanya.
Beliau berkata, biarpun dipecat, perjuangannya menjadikan Malaysia negara yang lebih baik atas platform lain akan tetap diteruskan.
"Biar mati berdiri, dari hidup melutut pada parti yang cauvinis dan sangat perkauman ini.
"Semoga apa yang menimpa saya ini membuka mata rakyat negara ini terutama orang Melayu yang menyimpan hasrat untuk berjinak-jinak dengan DAP," katanya. (SH)
Hasil carian imej untuk Amran Ahmad

12 comments:

Anonymous said...

Bukan Melayu pun susah nak menaiki puncak dalam parti demokrasi hipokrasi atau kekal lama secara bebas.

Sesungguhnya demokrasi bukan halangan tapi hipokrasi itulah halangan yang tak di nampak oleh para pengidam2 baru yang mahu berjinak2 dengan parti sedemikian.

Anonymous said...

Dap sebar fitnsh...tapi kenape tak ade saman dap?...ini yg peliknye...utusan ato tv3 fitnah lge terus saman...tercirit...

Anonymous said...

Tunku aziz kluar dap terus dapat jawatan dlm sprm...amran kurang nasib baik sebab umno dah kojol..

Anonymous said...

Semua melayu DAP mau keluar DAP wa tatak elan maaa...... wa tahan semua balang2 jgn juai sama melayu lamai melayu jadi mampus lo, apa ada helan, itu amlan sula lapat lelak lu tau ka selupa pas makan lelak umno...fubo lu niama hai....cibai......

Anonymous said...

DAP: Najib tak angkat kepala di depan Dr M

19 Okt 2018, 12:30 tengahari (Dikemaskini 19 Okt 2018, 12:34 tengahari)

A A
Semalam tular gambar Datuk Seri Najib Razak yang tidak memandang ke arah perdana menteri ketika pembentangan kajian separuh penggal Rancangan Malaysia ke-11 (RMK11) di parlimen.

Anggota parlimen DAP Teresa Kok antara yang berkongsi gambar berkaitan, yang mendakwa Najib tidak langsung pandang terus ke arah Tun Dr Mahathir Mohamad ketika pembentangan itu.

"Sepanjang sesi itu Najib memandag ke arah lain," dakwa anggota parlimen Seputeh.

Hari ini, Veteran DAP Lim Kit Siang juga membangkitkan perkara sama.

I said...

Dia kesipuan....

Anonymous said...

OKT penah ditidorkan dalam lokap, tak kira la lokap apa pon, boleh ada dlm Parlimen? cibai cikai punya Parlimen KERAjaan Malaysia

Anonymous said...


PAS hanya tertumpu pada sektor pelancungan dan hiburan sahaja. Ada baik nya PAS ambil anak Ahmad Nor ni jaga nasib buruh .

Anonymous said...

Baguslah tu. Bertaubat dari terus menerus memfitnah. Bukan budaya islam pun. Orang Islam eloklah ikut budaya islam.

Anonymous said...

Mahathir jer tak reti nak taubat. Dah bangka pun ke pejabat lagi, bukannya ke masjid. Eloklah bertaubat dari terus jadi kuda dan khadam dap. Biarlah ada sipu, jangan nak sapu jer.

Anonymous said...

Cadangan untuk mempertimbangkan semula pembinaan jambatan bengkok 'datang dari pihak lain' dan bukan dari dirinya, jelas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad


"Itu adalah kehendak Tun (Dr Mahathir) di mana dulu dia suruh Tun Abdullah (Ahmad Badawi) tak mahu buat, (Datuk Seri) Najib (Razak) tak mahu buat.

"Sekarang, dia jadi PM semula, pada mesyuarat Lembaga Pembangunan Wilayah Iskandar bulan lalu dia tanya sama ada Johor masih mahu jambatan bengkok itu.

Memang kaki putar mamak ni, sama dengan mamak mendaliar yg menyebabkan kejatuhan melaka.

Unknown said...

Dunia terlepas...akhirat merana jika pilih selain Islam sebagai landasan perjuangan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails