Tuesday, August 21, 2018

Dr Halimah Akan Letak Jawatan Di PPAS.. X Dapat Apa-apa Elaun..

Dr Halimah Akan Letak Jawatan Di PPAS

SHAH ALAM – Calon Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Seri Setia dari PAS, Dr Halimah Ali akan menghantar surat peletakan jawatan sebagai anggota Lembaga Pengarah Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS), esok.

Beliau berkata pihaknya tidak mempunyai sebarang masalah untuk berbuat demikian meskipun telah bersama dengan PPAS sejak 2008 lagi.
Dr Halimah berkata demikian berhubung desakan pelbagai pihak supaya beliau meletak jawatan ekoran kedudukannya kini sebagai calon pembangkang pada PRK itu.
“Perkara ini sepatutnya tidak menjadi isu, PPAS bukan GLC (anak syarikat kerajaan negeri) kerana saya tidak mendapat apa-apa elaun sepanjang berkhidmat di PPAS.
“Saya pernah menjadi pengerusi PPAS (dari 2008 sehingga 2016), saya berkhidmat di perpustakaan itu pun hanya kerana minat (membaca) dan bukan atas kepentingan lain, apa pun esok saya akan hantar surat letak jawatan kepada PPAS,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri program ziarah asnaf di sini, hari ini.
Sebelum ini, pelbagai pihak mendesak Dr Halimah supaya melepaskan jawatan yang disandang untuk tempoh 2017-2020 itu, termasuk Menteri Besar Selangor Amirudin Shari dan Penolong Setiausaha, Pemuda PKR, Syed Badli Shah Syed Osman.
Mengulas lanjut, bekas anggota Exco kerajaan Selangor itu berkata pihaknya menerima desakan peletakan jawatan itu dengan hati terbuka walaupun sebelum ini telah melaksanakan pelbagai program untuk menaikkan imej perpustakaan berkenaan.
“Ketika menjadi Pengerusi PPAS, pelbagai usaha telah kita lakukan untuk membudayakan ilmu dan antara pencapaian paling membanggakan ialah penganjuran Pesta Buku Selangor yang mendapat pengiktirafan Malaysia Book Of Record (MBOR) sebagai ‘The Largest Outdoor Reading Event’.
“Saya pun tidak terfikir menjadi calon (PRK) kerana ini adalah arahan pimpinan parti,” katanya.
Sementara itu, Dr Halimah berkata pihaknya menggunakan pendekatan lebih mesra dalam menyantuni pengundi bukan Islam di kawasan DUN itu.
Beliau berkata PAS sebelum ini tidak pernah menjadikan isu bangsa dan agama sebagai batu penghalang dalam menyalurkan bantuan kepada rakyat.
“Saya tidak nafikan sebelum ini ada rakyat yang menganggap PAS sebagai ektremis kerana propaganda parti lawan.
“Ingin saya tegaskan di sini, perjuangan PAS adalah untuk semua tanpa membezakan kaum mahupun bangsa, cuma kita tidak berkompromi dengan musuh Islam,” katanya.
Dr Halimah bakal ditentang calon Pakatan Harapan, Halimey Abu Bakar dalam pertandingan satu lawan satu pada PRK DUN Seri Setia, 8 Sept ini, yang diadakan susulan kematian penyandangnya, Prof Dr Shaharuddin Badaruddin pada 2 Ogos lepas akibat kanser usus. – BERNAMA

9 comments:

ted manoff said...

'X dapat apa2 elaun'..

Jadii selama nii harap elaun jerr kerr..tk ikhlas buat kerja..semua nk harapkn balasan..habis lain2 ngo yg halimah sertai dpt elaun tak..

ikan said...

best tak jadi barua mca bang..

Anonymous said...

Barua dap dengan sabu the syiah tegar di belakang guan eng. Tahniah pas dengan gagasan sejahtera. Takziah pan kerana jadi barua dap.

Anonymous said...

Best tak jadi barua macam abang

Anonymous said...

Kat mane ko belajar kalau amik elaun tak iklas.belajar tak mau.menyusahkan orang ..patutla hang jadi gini...

Atuk Ichimoku said...

satu tindakan baik. sebetulnya sebelum jadi calon.. Apapun, selamat mengundi kepada pengundi PRK..

mohon exchange bloglist
kinkohyo.blogspot.com

Enti PAS BODO said...

Dapat elaun ke tak dapat ape pon kalo yg berkait dgn kerajaan yg di lawan kena undur lah....

Mcm exco.pas selangor pas dah bercerai tapi masih nak tido sekelambu dgn PKR kerana wang..

Anonymous said...

Siapa ted manoff &Lebai Kulup?

Ini
[ antilebaikulub said...
1. T.kasih. Kerana ramai yang kait PAS dengan kahwin 2,3,4,. Ada juga yang tuduh ahli PAS kahwin 5, itu tak perlu layan itu geng jahil agama. Nak fitnah pun biar menasabah.

2. Mengatakan ramai 'lebai PAS' kahwin poligami, menunjukkan lebai PAS itu mempunyai kesihatan seks yang baik, ramai anak dan tak takut, tak dapat rezeki seperti orang yang tak beriman.

3. Bukan seperti 'lebai kulub'. Lebai kulub ertinya mereka kuncu2 PH yang suka diperintah oleh orang kulub tak bersunat atau berkhatan, penuh tahi palat. Bukan perintah saja, bahkan dalam blog ini (ted manoff) ada yang mengaku sanggup beri 'puki bini'nya (maaf, itu yang dia sebut) kepada pakar rujuk mereka 'lebai kulup' Lim Guan Eng.

4. Lebai2 kulup ini, kebanyakannya beristeri 1, biasanya takut bini, nafsu ada tetapi tenaga tiada, bahkan ada yang rindu jadi pondan.(adanyang pilih nama kejora bapok dll). Atau isterinya jadi pkakas antik saja.

Insya Allah, kita sambung lagi kalau ada masa.]

Begitulah hinanya mereka..

Anonymous said...

Red army dapat upah dari dap.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails