Monday, January 22, 2018

Gempur S'gor! Tandingi Semua Kerusi.. -Presiden PAS.


Hasil carian imej untuk pas gempur selangor

PRESIDEN PAS menyatakan akan tawan Selangor dan akan buat perubahan pentadbiran. PAS Selangor akan tanding semua kerusi Parlimen dan DUN.  

Parlimen Selangor dijangkakan kerusi-kerusi yang semua Pas akan meletakkan calon bersama Gagasan Sejahtera dibantu dengan Dewan Himpunan Penyokong Pas. 

Bertanding PRU 14.


*Selangor*
P92 Sabak Bernam -*PAS*
P93 Sungai Besar -*PAS*
P94 Hulu Selangor - *PAS*
P95 Tanjong Karang - *PAS*
P96 Kuala Selangor - *PAS*
P97 Selayang -*GS*
P98 Gombak -*PAS*
P99 Ampang -*PAS*
P100 Pandan -*PAS*
P101 Hulu Langat -*PAS*
P102 Serdang -*GS*
P103 Puchong - *GS*
P104 Kelana Jaya -*GS*
P105 PJ Selatan -*GS*
P106 PJ Utara -*GS*
P107 Subang -*GS*
P108 Shah Alam - *PAS*
P109 Kapar -*GS*
P110 Klang - *GS*
P111 Kota Raja - *PAS*
P112 Kuala Langat - *PAS*
P113 Sepang - *PAS*

N1 Sungai Air Tawar - *PAS*
N2 Sabak - *PAS*
N3 Sungai Panjang - *PAS*
N4 Sekinchan - *GS* / *DHPP*
N5 Hulu Bernam - *PAS*
N6 Kuala Kubu Baharu - *GS* / *DHPP*
N7 Batang Kali - *PAS*
N8 Sungai Burong - *PAS*
N9 Permatang - *PAS*
N10 Bukit Melawati - *PAS*
N11 Ijok - *PAS*
N12 Jeram - *PAS*
N13 Kuang - *PAS*
N14 Rawang - *GS* / *DHPP*
N15 Taman Templer - *PAS*
N16 Batu Caves - *PAS*
N17 Gombak Setia - *PAS*
N18 Hulu Kelang - *PAS*
N19 Bukit Antarabangsa - *PAS*
N20 Lembah Jaya - *PAS*
N21 Chempaka - *PAS*
N22 Teratai - *GS* / *DHPP*
N23 Dusun Tua - *PAS*
N24 Semenyih - *PAS*
N25 Kajang - *PAS*
N26 Bangi - *PAS*
N27 Balakong - *GS* / *DHPP*
N28 Seri Kembangan - *GS* / *DHPP*
N29 Seri Serdang - *PAS*
N30 Kinrara - *GS* / *DHPP*
N31 Subang Jaya - *GS* / *DHPP*
N32 Seri Setia - *PAS*
N33 Taman Medan - *PAS*
N34 Bukit Gasing - *GS* / *DHPP*
N35 Kampung Tunku - *GS* / *DHPP*
N36 Damansara Utama - *GS* / *DHPP*
N37 Bukit Lanjan - *GS* /*DHPP*
N38 Paya Jaras - *PAS*
N39 Kota Damansara - *PAS*
N40 Kota Anggerik - *PAS*
N41 Batu Tiga - *PAS*
N42 Meru - *PAS*
N43 Sementa - *PAS*
N44 Sungai Pinang - *GS* / *DHPP*
N45 Selat Klang - *PAS*
N46 Pelabuhan Klang - *PAS*
N47 Pandamaran - *GS* / *DHPP*
N48 Kota Alam Shah - *GS* /*DHPP*
N49 Seri Andalas - *GS*/ *DHPP*
N50 Sri Muda - *PAS*
N51 Sijankang - *PAS*
N52 Teluk Datuk - *GS* / *DHPP*
N53 Morib - *PAS*
N54 Tanjong Sepat - *PAS*
N55 Dengkil - *PAS*
N56 Sungai Pelek - *GS*/ *DHPP*14 comments:

Anonymous said...

Alhdulliah. Say no kpd DAP yg anti Islam dan sekutu2 dlm PH

http://malaysiandigest.com/bahasa-malaysia/691126-10-bukti-dap-anti-islam-menurut-ridhuan-tee.html

10 Bukti DAP Anti-Islam Menurut Ridhuan Tee

KUALA LUMPUR: Pendakwah bebas, Prof. Dr. Ridhuan Tee Abdullah menyenaraikan 10 bukti yang menunjukkan DAP merupakan sebuah parti anti-Islam.

Yang pertama, pemimpin DAP Perak, Nga Kor Ming pernah menghina umat Islam dengan menyamakan pemberian duit raya sama seperti rasuah atau dedak.Kedua, tokoh DAP Pulau Pinang, Jeff Ooi menghina kematian ulama tersohor Tuan Guru Harun Din dengan ungkapan ‘Adios Harun Din’.

Ketiga, Nga Kor Ming sindir purdah yang dipakai sebahagian wanita Islam. Apabila Datuk Ahmad Darus cadang pramugari memakai pakaian menutup aurat, pemimpin DAP kata pemimpin Melayu otak cacat.

Keempat, Pemimpin DAP yang juga Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, P. Ramasamy menggelar pendakwah terkenal antarabangsa, Dr. Zakir Naik sebagai ‘setan’, Kelima, DAP pernah lantang mempertikaikan kandungan khutbah Jumaat dan mengganggu urusan fatwa di Pulau Pinang. Keenam, DAP biadab mempersoalkan laungan azan dan bacaan ayat al-Quran melalui pembesar suara masjid. 

Ketujuh,

DAP mempersoalkan larangan murtad dan mempersoalkan kewujudan JAKIM.


Kelapan, DAP berani menghina dan mempersenda hukum hudud.

Kesembilan, DAP separuh mati menentang RUU355, mereka kata konon RUU355 belum perlu.

Ke-10 DAP menentang ustaz dan ustazah dari Semenanjung dihantar ke Sarawak,“Belum berkuasa di Putrajaya, DAP telah cuba memandulkan Islam. DAP adalah komponen Pakatan Harapan. Berpolitik untuk memenangkan PH bermakna berpolitik memenangkan DAP.“Politik DAP adalah politik memandulkan Islam. Maka sesiapa umat Islam yang berpolitik untuk PH bermakna mereka berpolitik untuk memandulkan Islam – agama mereka sendiri. Tepuk dada tanya iman,” katanya dalam satu kenyataan.

Anonymous said...

16/06/dap-akan-sambut-kemenangan-pan-dengan-arak-carlsberg-tiger/

“DAP akan sambut kemenangan PAN dengan arak Carlsberg, Tiger”

BANGI, Khamis – Parti rasis dan cauvinis, DAP akan meraikan calon PAN, Azhar Abdul Shukur dengan arak sekiranya berjaya memenangi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Sungai Besar.

Perkara itu dinyatakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) DAP Sekinchan, Ng Suee Lim dalam satu ceramah kempennya sebagai pujukan kepada pengundi Cina supaya mengundi calon PAN.

Joceline Tan dalam tulisannya bertajuk ‘Tough decisions in the rice bowl town of Sekinchan’ yang disiarkan di media liberal The Star hari ini, menyebut bahawa Ng telah berkata, jika PAN menang di Sungai Besar, kemenangan itu akan diraikan dengan Carlsberg, Tiger atau kau (black dog atau Guinness Stout).

Melihat kepada situasi itu Tan berkata, cara Ng berkempen itu, ia memberi gambaran seolah-olah Ng adalah calon yang bertanding.

Ini kerana beliau berpendapat, sebahagian besar yang dipertaruhkan DAP dalam PRK ini adalah PAN yang dianggap sebagai makhluk ciptaan DAP menggantikan PAS sebelum ini.

“Ia juga merupakan satu perjuangan proksi antara DAP dan PAS, yang mana PAN amat bergantung kepada undi Cina,” katanya.

Tan berkata, apa yang dilakukan DAP adalah semata-mata untuk menarik sokongan di kalangan pengundi Cina.

“Ketika dulu pemimpin DAP memujuk Cina untuk menyokong PAS dan kini mereka terpaksa meminta Cina untuk menyokong PAN pula.

“Bagaimanapun, ramai orang Cina di kawasan itu tidak mengetahui kewujudan PAN. Ustaz Azhar, calon PAN juga tidak terkenal walaupun bapanya pernah menjadi orang kuat UMNO di kawasan itu,” kata

Anonymous said...

ENENTANG FATWA SELANGOR. LANGSUNG TIDAK HORMAT INSTITUSI AGAMA DI SELANGOR

Jawatankuasa Fatwa Selangor telah menggazetkan SIS dan mana-mana individu, pertubuhan atau institusi yang berpegang kepada fahaman liberalisme dan pluralisme agama sebagai sesat serta menyeleweng daripada ajaran Islam.

Muzakarah Jawatankuasa Majlis Fatwa Kebangsan juga telah memutuskan bahawa fahaman liberalisme dan pluralisme agama sebagai sesat.

TETAPI PAN BANGKANG FATWA INI DAN MENGANGKAT SIS SETARAF DENGAN ULAMAK

https://aidcnews.wordpress.com/2017/02/16/sisters-in-islam-sis-sebaris-dengan-ulama-pengarah-strategik-pan/

Sisters In Islam (SIS) Sebaris Dengan Ulama – Pengarah Strategik PAN

AIDCNews – 16/02/17 – Sisters In Islam (SIS) dan IRF (Islamic Renaissance Front) sebaris dengan ulama dalam mentafsir perundangan Islam, kata Pengarah Strategik Parti Amanah Negara, Dr. Dzulkefly Ahmad.

“SIS or IRF (Islamic Renaissance Front), whoever has arguments, they must present it”, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

SIS sebelum ini difatwakan sesat di Selangor.

Dzulkefy mengklasifikasikan kumpulan ngo tersebut sebagai ‘ahli ziq’, yang ada ketikanya pandangan mereka sebagai ‘pakar’ lebih layak daripada pandangan golongan ulama sendiri.

Beliau berkata demikian ketika ditanya salah seorang peserta program sama ada beliau setuju dengan pandangan Prof. James Piscatori yang berpendapat bahawa SIS dan ulama harus diterima sebaris.

Dzulkefy berpendapat SIS dan ulama mempunyai hak dan legitimasi dalam hal ehwal Islam khasnya dalam hal yang berkaitan dengan undang-undang.

“Terbuka kepada semua, asalkan mereka benar-benar ada sesuatu untuk disuarakan” tegasnya lagi.

Anonymous said...

Jangan jadi seperti kata pepatah “Yang dikejar tak dapat dan yang dikendong berciciran” sudahlahh. Tak risaukah wang pertaruhan pilihanraya hilang.

Anonymous said...

Kalai bemar sepatutnya kao happy. Balikla PANipu

Anonymous said...

Parlimen Selangor dijangkakan kerusi-kerusi yang semua Pas akan meletakkan calon bersama Gagasan Sejahtera dibantu dengan Dewan Himpunan Penyokong Pas.

DI TAJA OLEH NAJIB UMNO.

Anonymous said...

https://www.google.com/amp/s/www.wakeupmalaya.com/2016/02/melayu-selangor-percaya-dap-anti-muslim-kaji-selidik-institut-darul-ehsan-ide/amp/

Melayu Selangor Percaya DAP Anti Muslim – Kaji Selidik Institut Darul Ehsan (IDE)

“Ini adalah perkara yang benar-benar belaku dan ianya berlaku kerana pemimpin DAP bercakap apa yang mereka cakapkan. Bukan UMNO, bukan PAS, bukan Utusan.”

Institut Darul Ehsan (IDE) baru-baru ini telah mengeluarkan satu kaji selidik yang mendapati majoriti besar orang Melayu di Selangor percaya DAP adalah anti muslim dan parti Cina yang anti Melayu. Ini diikuti oleh komen pemimpin DAP seperti Nicole Tan Lee Kon dan Zairil Khir Johari yang menyalahkan UMNO dan ‘media milik UMNO’ kerana menjadi dalang menanam persepsi yang negatif ke dalam minda dan hati orang Melayu muslim.

Tan juga menuntut ‘fakta dan angka membuktikan perkara ini’ tetapi sebelum DAP mengeluarkan fakta dan angka mereka, saya ingin mengingatkan mereka serba sedikit mengenai fakta dan angka dari sejarah.

MELAYU TIDAK AKAN HILANG KUASA KERANA MEREKA RAMAI?

Tan menyebut yang Lim Kit Siang pernah mengutarakan pendapat yang Melayu tidak akan hilang kuasa memandangkan Melayu mempunyai 114 kerusi majoriti dari 162 kerusi di Semenanjung Malaysia. Mari kita imbas kembali ke tahun 2008 apabila Barisan Nasional gagal membentuk kerajaan di Perak, maka di dalam satu ‘perkahwinan’, DAP, PKR dan PAS bergabung membentuk kerajaan campuran.

Walaupun majoriti Adun yang dipilih adalah Melayu, nama pertama yang dipersembahkan kepada DYMM Sultan Perak untuk diperkenankan sebagai Menteri Besar adalah adun Cina DAP, Ngeh Koo Ham. Ini merupakan niat DAP untuk meletakkan orang Cina bukan muslim di kerusi tertinggi kerajaan Perak. Selapas tindakan kompromi diambil, Ngeh Koo Ham dilantik Exco Kanan ketika buat pertama kalinya di dalam sejarah, 6 dari 11 barisan EXCO yang membuat keputusan adalah Adun Cina dari DAP. Ini berlaku di dalam negeri yang majoriti kerusi undangan negerinya adalah kawasan majoriti Melayu. Orang Melayu melihat ini berlaku di depan mata mereka dan di kawasan mereka sendiri.

Anonymous said...

Buat la cerita bohong tu bamyak2

Anonymous said...

Happy lah tu. Belum pilihanraya dah kena sindir.

Sebenarnya parti suci bertanding banyak di Selangor sebab membantu UMNO lawan HARAPAN.

.

Anonymous said...

PAS dah Mereng. Kalau bertanding jangan lah ada kerusi untuk PAS kemudian ada pulak untuk PIGS.. untuk DHPP pun ada.

PAS di ibaratkan jenis dua alam. Kejap Islam. Kejap Liberal. Kejap Melayu.

Anonymous said...

Ish ish ish apasal melalut. Kao kata PAS hilang deposit. Kalau benar patut kao happy. Kah kah kah

Anonymous said...

Minta2 lepas ni semua tempat DAP. PSM bertanding. Baru best lawan 4 pemjuru

Anonymous said...

KITA SOKONG PARTI ISLAM PAS PIMPINAN ULAMA DAN SEKUTUNYA BERTANDING DI SELURUH NEGARA.

DAN KITA AKAN TOLAK PAKATAN WAYANG PIMPINAN PARTI KAFIR HARBI KE LAUT KERANA MEREKA TELAH MENGHINA AJARAN ISLAM DAN MENAFIKAN HAK UMAT ISLAM.

Anonymous said...

Sebenarnya barua 4:11 pm dah mereng kerana menjilat pemimpin kafir harbi dan mrnghina parti Islam yang membela ajaran Islam dan hak umat Islam.

Woi barua jilat dedak roket , jangan tak jilat.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails