Thursday, January 18, 2018

PAS Mampu Tadbir Negara Lebih Baik Dari BN -SU K'tan.


Imej yang berkaitan
ALHAMDULILLAH segala puji bagi Allah, sepanjang 27 tahun PAS mentadbir Negeri Kelantan dengan amanah dan adil berdasarkan slogan Membangun Bersama Islam. PAS berjaya mencapai kejayaan demi kejayaan sebagaimana yang dijelaskan oleh Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan dalam program amanat YAB Menteri Besar Kelantan 2018. Antara kejayaannya:
 1. Peningkatan pungutan hasil sebanyak RM566.52 juta berbanding RM497.20 juta pada tahun 2016
 2. Penjimatan perbelanjaan mengurus sebanyak RM2.9 juta berbanding tahun 2016
 3. Anggaran lebihan atau surplus Kerajaan Negeri 2017 adalah sebanyak RM38.76 juta berbanding defisit pada tahun 2016 sebanyak RM33.47 juta.
 4. Tahun 2017 merupakan pencapaian kewangan terbaik dalam tempoh 26 tahun
 5. Hasil daripada proses pendaftaran tanah meningkat kepada RM44 juta atau 58% melebihi anggaran RM28 juta.
 6. Agensi Kerajaan Negeri Kelantan merupakan salah satu jabatan yang terbaik dalam aspek pengurusan kewangan di Malaysia
 7. 12 jabatan serta agensi negeri mendapat penarafan 5 bintang oleh Jabatan Audit Negara tahun 2016.
 8. Pejabat Menteri Besar dan Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan berada di kedudukan teratas dengan markah 99% dan Pejabat Perbendaharaan Negeri sebanyak 98.61%
 9. Perbendaharaan Negeri Kelantan mendapat penarafan cemerlang lima bintang anugerah khas keselamatan perlindungan tahun 2016 dalam audit yang dilaksanakan oleh Ketua Pengarah Keselamatan Kerajaan Malaysia.
 10. Sehingga kini Pegawai Kerajaan Negeri Kelantan adalah bersih dan bebas daripada tuduhan rasuah oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Inilah yang dijanjikan oleh Allah kepada hamba-hamba-Nya yang mentadbir negeri berasaskan taqwa, sebagaimana firman-Nya dalam surah al-A'raf 96:
ولو أن أهل القرى آمنوا واتقوا لفتحنا عليهم بركات من السماء والأرض
 • Maksudnya: Sekiranya penduduk sebuah negeri beriman dan bertaqwa nescaya Kami buka keberkatan rezeki dari langit dan bumi kepada mereka.

PAS sangat yakin bahawa dengan menjadikan Islam sebagai asas pentadbiran negara insya Allah semua masalah negara dapat ditangani dengan baik dan berkat. Jom bersama PAS bina negara dengan Islam. –HARAKAHDAILY 18/1/2018

Lihat sebelum ini..
Siri Politik Islam Masakini..
Hasil carian imej untuk undi siapa

7 comments:

Anonymous said...

Pui,perintah terengganu pun huruhara ada hati nk pegang malaysia! 40 kerusi boleh pegang malaysia ke? Memang lebai malang! Bab tambah bini lobai pas mmg pakar.


_peminat hadi bewang_

Anonymous said...

PAS ADALAH BENTENG TERAKHIR DARIPADA KEMUNGKARAN PH YG ANTI ISLAM. PH DIKUASAI OLEH DAP, YG LAIN TU HANYA KHADAM DAN PENCACAI SAHAJA

http://malaysiandigest.com/bahasa-malaysia/691126-10-bukti-dap-anti-islam-menurut-ridhuan-tee.html

10 Bukti DAP Anti-Islam Menurut Ridhuan Tee

KUALA LUMPUR: Pendakwah bebas, Prof. Dr. Ridhuan Tee Abdullah menyenaraikan 10 bukti yang menunjukkan DAP merupakan sebuah parti anti-Islam.

Yang pertama, pemimpin DAP Perak, Nga Kor Ming pernah menghina umat Islam dengan menyamakan pemberian duit raya sama seperti rasuah atau dedak.Kedua, tokoh DAP Pulau Pinang, Jeff Ooi menghina kematian ulama tersohor Tuan Guru Harun Din dengan ungkapan ‘Adios Harun Din’.

Ketiga, Nga Kor Ming sindir purdah yang dipakai sebahagian wanita Islam. Apabila Datuk Ahmad Darus cadang pramugari memakai pakaian menutup aurat, pemimpin DAP kata pemimpin Melayu otak cacat.

Keempat, Pemimpin DAP yang juga Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, P. Ramasamy menggelar pendakwah terkenal antarabangsa, Dr. Zakir Naik sebagai ‘setan’, Kelima, DAP pernah lantang mempertikaikan kandungan khutbah Jumaat dan mengganggu urusan fatwa di Pulau Pinang. Keenam, DAP biadab mempersoalkan laungan azan dan bacaan ayat al-Quran melalui pembesar suara masjid. 

Ketujuh,

DAP mempersoalkan larangan murtad dan mempersoalkan kewujudan JAKIM.


Kelapan, DAP berani menghina dan mempersenda hukum hudud.

Kesembilan, DAP separuh mati menentang RUU355, mereka kata konon RUU355 belum perlu.

Ke-10 DAP menentang ustaz dan ustazah dari Semenanjung dihantar ke Sarawak,“Belum berkuasa di Putrajaya, DAP telah cuba memandulkan Islam. DAP adalah komponen Pakatan Harapan. Berpolitik untuk memenangkan PH bermakna berpolitik memenangkan DAP.“Politik DAP adalah politik memandulkan Islam. Maka sesiapa umat Islam yang berpolitik untuk PH bermakna mereka berpolitik untuk memandulkan Islam – agama mereka sendiri. Tepuk dada tanya iman,” katanya dalam satu kenyataan.

Anonymous said...

Woi barua penjilat sifu kafir harbi 3:38 pm, simpanlah sedikit kebodohan kamu dan jangan dedahkan semua kebodohan kamu.

Mana bukti Terengganu hura hara? Tiada sebarang bukti yang menyokong dakwaan kamu. Maka kamu adalah penjaja fitnah.

Poligami adalah halal di sisi agama Islam jika suami mampu dan boleh berlaku adil.

Kamu dengki terhadap agama Iskam dan umat Islam sebab agama kamu membenarkan kamu kawin satu isteri sahaja. Maka tidak hairanlah kamu mempunyai beberapa perempuan simpanan. Selepas main dengan perempuan simpanan , kamu boleh jumpa sifu roket rasuah kamu untuk men'suci'kan semua dosa kamu.

Bagaimana sifu rasuah boleh men'suci'kan pendosa ? Babi ternakan towkay dedak cap roket lebih cerdik dari kamu !

Anonymous said...

PAKATAN WAYANG YANG TERDIRI DARI PARTI MUNAFIK MELAYU LIBERAL DAN PARTI KAFIR HARBI DA-PIG ADALAH MUSUH ISLAM KERANA MEREKA TELAH MENGHINA DAN MEMFITNAH AJARAN ISLAM DAN MENAFIKAN HAK UMAT ISLAM.

WAHAI UMAT ISLAM MARILAH KITA SEMUA BERSATU MENYOKONG DAN MENGUNDI PARTI ISLAM PAS DALAM PRU 14 UNTUK MEMBELA AGAMA ISLAM DAN HAK UMAT ISLAM.

Anonymous said...

Baru beberapa tahun rejim DA-Pig perintah sebuah negeri, pemimpin parti kafir harbi DA-Pig sudah pandai menghasilkan pelbagai skandal yang amat merugikan rakyat dan negara seperti:

1. berpihak kepada syarikat kroni DA-Pig merobohkan berpuluh kampung Melayu Islam.

2. menjual tanah kerajaan kepada syarikat kroni dan orang asing.

3. skandal tanah

4. melaksanakan projek-projek yang tidak mendapat kelulusan jabatan alam sekitar. Akibatnya banjir dan tanah runtuh berlaku berulang kali menyebabkan kematian manusia.

5. Melaksanakan projek mega yang membazir dan boleh menghabiskan wang kerajaan.

6. RM300 juta kos membuat kertas kerja yang tidak masuk akal manusia normal.

7. skandal rasuah bsnglo terlajak diskaun

8. Dll

66 skandal rejim DA-Pig telah didedahkan.

Orang bodoh sahaja sokong DA-Pig yang memusuhi Islam dan umat Islam.

Anonymous said...

Dah tkleh jawab copy blog umno bn, bangang punya ibenu._peminat hadi bewang_

Anonymous said...

PAS perjuangan Demi ugama bangsa Dan Negara..takbirrr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails