Wednesday, January 24, 2018

Ceramah PH Malam Tadi Di Felda Johor Ramai. Tapi..


Warga Felda semakin ketara menunjukkan sokongan kepada Pakatan Harapan. 

Dulu warga Felda tak berani, sekarang ramai datang ceramah Pakatan Harapan (Gambar)

Semakin ketara sokongan secara terbuka warga Felda kepada Pakatan Harapan menjelang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) termasuk menghadiri siri ceramah anjuran gabungan pembangkang itu. 

Ahli Jawatankuasa AMANAH Nasional, Mazlan Aliman berkata situasi positif itu menyaksikan golongan peneroka Felda semakin menyedari tentang banyak hak mereka pada masa ini yang tidak dipedulikan pemerintahan BN yang korup.

Mengulas sambutan terhadap ceramah Pakatan Harapan di Felda Ulu Tebrau malam tadi, beliau yang juga Presiden Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak) memberitahu, sambutan masyarakat setempat jauh lebih baik berbanding sebelum ini. 

“Alhamdulillah. Sambutan yang amat baik. Telah diketahui umum, bukan mudah untuk menembusi kawasan Felda. Jika buat pun, peneroka tak berani hadir,” jelasnya kepada Malaysia Dateline. 

Ketua AMANAH Parlimen Tebrau berkenaan berkata, tambah menggembirakan apabila golongan muda juga hadir dalam siri Jelajah Selamatkan Felda itu yang turut dibarisi pemimpin PKR dan PPBM. 

“Ramai generasi kedua dan ketiga Felda Ulu Tebrau termasuk yang bekerja di luar, sanggup balik semata-mata untuk hadir ceramah malam tadi. 
“Dapat dirasakan mood perubahan di kalangan warga Felda khususnya golongan muda. Tahniah atas kesedaran warga Felda. Sesuatu yang saya impikan selama ini,” ujarnya lagi. 

Selain Mazlan, pemimpin yang juga berceramah bekas Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar; Naib Presiden PPBM, Datuk Abd Rashid Asari; Setiausaha Organizasi AMANAH Nasional, Suhaizan Kaiat dan Timbalan Ketua Pemuda AMANAH Nasional, Faiz Fadzil. Turut serta Setiausaha Bersatu Johor, Datuk Osman Safian; Ketua Bahagian PPBM Tebrau, Mazlan Bujang dan Ketua Cabang Keadilan Tebrau, Steven Choong.

Dulu warga Felda tak berani, sekarang ramai datang ceramah Pakatan Harapan
 Datuk Mahfuz Omar mendapat perhatian Wanita Bersatu untuk bergambar kenangan. Macam Mat Sabu dikelilingi amoi?

Untuk rekod, Mazlan sebelum ini pernah mendedahkan beliau sendiri pernah didatangi broker yang menjadi orang tengah syarikat tertentu untuk membangunkan Felda Ulu Tebrau sebagai Bandar Baru. Beliau bagaimanapun menentang keras cadangan yang dilihat menggadai tanah orang Melayu itu kerana tidak mahu mengulangi nasib dialami peneroka Felda Cahaya Baru dan Felda Sungai Buaya. 

Masalah kepincangan urus tadbir Felda sehingga membawa kepada isu tanah 360,000 hektar yang dipajak Felda Global Ventures Holdings Berhad (FGV) selama 99 tahun serta kegagalan anak syarikat Felda iaitu Felda Technoplant Sdn. Bhd. (FTP) menguruskan kebun peneroka menjadi antara masalah yang membebankan majoriti warga Felda pada masa ini. 

Menjelang PRU-14, daftar pengundi baharu menunjukkan terdapat kira-kira 570,000 pengundi terdiri daripada warga Felda di seluruh negara. BN pada PRU-13 lalu tewas dua kerusi Parlimen Felda iaitu di Raub dan Dungun masing-masing kepada DAP dan Pas. Pakatan Harapan akan meletakkan calon Keadilan untuk bertanding di Parlimen Tebrau yang mengandungi Felda Ulu Tebrau.

Komen Weblog Ibnu HasyimCeramah PH malam tadi di Felda Ulu Tebrau Johor ramai. Tapi yang menguasai PH sekarang ialah DAP, bukan parti yang memperjuangkan Islam dan bangsa Melayu. Bahkan disebutkan juga sebagai parti anti Islam.

Jangan terlepas dari mulut harimau BN, masuk ke mulut buaya DAP.. PRU14 ini, tentukan anda undi parti Islam PAS, kerana orang Islam mengundi parti Islam adalah ibadat, dapat pahala dan wajib!


Sama saja, DAP, UMNO, PAN, BERSATU..

9 comments:

ted manoff said...

Tahniah buat semua yg terbabit terutama mazlan alimin yg mmg diketahui seorang yg bekerja ketas majukn felda..tapii yg dikesalkn ialah sikAp ibnu hasyim yg tak habis2 nk salahkan dap..dap ker yg jual tanah felda..? Begitu juga dgn gambar mahfuz..dia bkn pegang pun wanita tuu..komen ibnu pasal gambar mahfuz seolah cuba fitnah beliau..insaflah ibnu..๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜“๐Ÿ˜ค๐Ÿ™…๐Ÿ™…๐Ÿ˜๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜๐Ÿ˜œ

Anonymous said...

kihh.kihh... tak abih dgn DAP...

Puaka Rimba said...

Pusing sana, pusing sini, konar sana, konar sini. DAP juga sasaran geng Lobai. Hehehekikikihahahakahkahkah

Anonymous said...

Jlas 2 komen di atas itu anjing piliharaan DAP parti anti Islam. 10 jong masuk anjing tetap bercawat ekor juga. Itulah realiti balaci DAP. Agak-agak Islam ke pengomen itu?

Anonymous said...

Nak tunjuk ramai, satu orang pakai 3 komen di atas sekali.
Hehehekikikihahahakahkahkah
lobai celop DAP.

Anonymous said...

SELAMA INI PEMIMPIN-PEMIMPIN EVANGELIS PARTI KAFIR HARBI DA-PIG TELAH MENGHINA, MEMFITNAH DAN MENENTANG AJARAN ISLAM DAN MENAFIKAN HAK UMAT ISLAM.

MALANGNYA PARTI-PARTI MUNAFIK LIBERAL PIMPINAN MUNAFIK MELAYU YANG MENJADI KHADAM SIFU BANGLO 66 SKANDAL SENTIASA MENYOKONG TINDAKAN PARTI DAPIG MENENTANG AGAMA ISLAM DAN MENINDAS UMAT ISLAM.

ALLAH DAN RASULNYA MELARANG UMAT ISLAM DARI MENYOKONG, MENGUNDI DAN MELANTIK PEMIMPIN MUNAFIK DAN PEMIMPIN KAFIR MENJADI PEMIMPIN KERANA MEREKA TIDAK REDHA TERHADAP AGAMA ISLAM DAN UMAT ISLAM.

ADAKAH ANDA MASIH INGAT TENTANG SIKAFIR HARBI AHOK YANG DISOKONG UMAT ISLAM MENJADI GABENUR JAKARTA? SEBAIK SAHAJA AHOK BERKUASA, AHOK TELAH MENGHINA AGAMA ISLAM DAN MENINDAS UMAT ISLAM.

OLEH SEBAB ITU MARILAH KITA SEMUA MENYOKONG DAN MENGUNDI PARTI ISLAM PAS DALA PRU 14 DAN MENOLAK SEMUA PARTI SEKULAR, LIBERAL DAN KAFIR HARBI.

Anonymous said...

ted anjing gila ternakan DA-Pig menyalak bukit. Anjing menyalak hingga mampus pun, bukit PAS tak runtuh. Kesuan pemakan dedak cap roket.

Anonymous said...

Bomoh banglo 66 skandal menggunakan puaka, polong, pontianak, hantu raya dll untuk menyihir orang ramai dengan mantera zamam batu. Semakin dubaca mantera basi itu, rakyat semakin benci DA-Pig.

Anonymous said...

DA-Pig pusing dan konar sana sini untuk kencing rakyat, akhirnya sebilangan pemmpin dan ahli DA-Pih keluar parti DA-Pig sebab mereka tidak mahu dikencing oleh dinasti kit sial.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails