Friday, October 27, 2017

Sindiket Pelacuran Bergerak Pula Tumpas. Tahniah Polis!


Hasil carian imej untuk Sindiket Pelacuran Bergerak Pula Tumpas.
KUALA TERENGGANU – Cubaan satu sindiket pelacuran secara bergerak untuk bertapak di negeri ini gagal apabila empat suspek termasuk tiga lelaki dipercayai ‘bapa ayam’ diberkas berhampiran sebuah hotel di bandar raya ini pada minggu lalu.


Seorang remaja perempuan warga Vietnam berusia 18 tahun yang mendakwa diperdagangkan untuk menjadi pelacur oleh sindiket itu turut ditahan dalam serbuan pada pukul 12.30 tengah malam, 20 Oktober lalu.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah, Asisten Komisioner Fazlisyam Abdul Majid berkata, sebelum serbuan dijalankan, pihaknya telah menerima maklumat kegiatan satu sindiket pelacuran yang beroperasi secara mobil dan menggunakan aplikasi WeChat untuk mencari pelanggan.
“Serbuan berjaya menahan tiga lelaki tempatan berusia dalam lingkungan 19 hingga 38 tahun yang dipercayai terlibat dalam kegiatan pelacuran tersebut selain seorang remaja perempuan Vietnam yang didakwa menjadi mangsa pemerdagangan manusia tersebut.
“Sejumlah kondom, wang tunai berjumlah RM380 dan sebuah van yang dipercayai digunakan untuk melakukan kegiatan itu turut dirampas dalam serbuan berkenaan,” katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Terengganu di sini semalam.
Tahniah pihak polis!
IKLAN:

Informasi Baru Peluang Kerja Di Australia -Ibnu Hasyim.

Pihak kontraktur di Australia membuka peluang kerja-kerja baru bagi sektor pembinaan di bandar-bandar di Australia. Berminat, pihak kami sedia bekalkan maklumat.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails