Monday, October 23, 2017

Betul Kata ADUN DAP Yee Cheu, Ada 10 Projek Lagi.GEORGE TOWN: Ketika negara digemparkan dengan tragedi tanah runtuh di Tanjung Bungah yang meragut tiga nyawa pekerja dan 11 lain yang belum diketahui nasib mereka, Ahli Dewan Undangan Negeri DAP, Teh Yee Cheu berkata, masih ada 10 projek pembangunan yang sedang dijalankan.

Namun, rayuannya untuk menyelamatkan kawasan bukit di negeri itu sering diabaikan.


Sebahagian projek akan dibina berhampiran lereng bukit dan lebih banyak lagi pembinaan di sepanjang pantai sedang dirancang. Kata Yee Cheu, beberapa projek yang dicadangkan tersebut adalah antara 50 hingga 60 tingkat.


Yee Cheu.
"Saya menentang setiap pembinaan itu. Saya selalu menggunakan kata-kata 'saya membantah sekeras-kerasnya' dan beberapa ahli majlis bandaraya mentertawakan saya lalu berkata 'menyokong sepenuhya'.

"Tengoklah sekarang apa yang dah jadi," katanya kepada The Star.

Beliau menujukan kenyataan tersebut kepada pusat sehenti Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP) yang bertanggungjawab meluluskan pelan pembangunan hartanah di pulau itu.

Yee Cheu yang bergegas ke lokasi kejadian tanah runtuh sejurus kejadian yang berlaku sekitar pukul 8.30 pagi Sabtu itu tidak berselindung tentang perasaan kesalnya terhadap projek-projek pembangunan di kawasan itu.

"Tidak semua permohonan pembangunan itu sudah mendapat kelulusan.
"Tetapi selepas pilihan raya umum, saya menjangkakan kelulusan akan meningkat," katanya.

Tanjung Bungah merupakan antara kawasan perumahan di pulau itu yang mempunyai kepadatan penduduk yang rendah. (TKO)


IKLAN: 

Informasi Baru Peluang Kerja Di Australia -Ibnu Hasyim.

Pihak kontraktur di Australia membuka peluang kerja-kerja baru bagi sektor pembinaan di bandar-bandar di Australia. Berminat, pihak kami sedia bekalkan maklumat.
Hasil carian imej untuk pembangunan di australia

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails