Tuesday, September 13, 2016

Fanatik, Halau Pelanggan Berhijab Disalonnya Didenda RM5,000

pix

OSLO- Pemilik salun di Norway telah dijatuhkan hukuman denda sebanyak 10,000 kroner (RM5,000) atas kesalahan menghalau seorang pelanggan wanita yang berhijab di salonnya, baru-baru ini.

Mahkamah Daerah Jaeren yang terletak kira-kira 446 kilometer dari ibu kota Oslo itu turut mengarahkan Merete Hodne membayar kos mahkamah sebanyak 5,000 kroner (RM2,500).
Dalam kertas pertuduhan, tertuduh mengeluarkan kenyataan kepada seorang wanita berhijab, Malika Bayan yang premisnya tidak akan melayan perempuan sepertinya dan menghalau wanita itu pergi serta mencari salun lain.
Pihak mahkamah mendapati Merete sengaja mencetuskan diskriminasi terhadap Malika berikutan plaintif merupakan seorang wanita Muslim.
Dalam hujah pembelaannya, Merete berkata dia bukan sengaja menghalau Malika sebaliknya berkata salonnya adalah beroperasi secara unisex, iaitu untuk pelanggan lelaki dan wanita.
Dan ia adalah tidak adil sekiranya dia tidak membenarkan pelanggan lelaki untuk masuk ke premisnya hanya kerana seorang pelanggan wanitanya yang tidak selesa untuk mendedahkan rambut kepada pelanggan yang lain. (IH)


3 comments:

Anonymous said...Kehendak tuhan..ksedaran drp Parti ikatan gagasan sjhtera @ PIGS = pigs tlh pun muler mnjd ikutan di Oslo Norway & slow n steady Ruu pigs & hudud pigs boleh ke Oslo
Syabas blogger dan macai2 pigs smue

Anonymous said...Parti Ikatan Gagasan Sjhtera = PIGS @ pigs

Dulu Pas + Ikatan = PASIK

Skrg dah jd PIGS @pigs??

PIGS @pigs????????

Dedak??????


Adakah ini satu kebetulan????????Tuhan dah zahir kan mrk dgn SYIMBOLIK

Tuhan dah pun zahir kan mrk dgn reverse PSYCHOLOGY

Sape yg sbnr2 nya PIGS @ 'pigs' itu didepan mata kita skrg..? DAPigs??


"Rabbana ma HOLAKTA haza Batilaa.." Yaa Tuhan kami tidak kau jd kan ini smua SIA2..Mrk jd kan hudud & RUU itu sbg SYMBOLIK menipu rkyat dgn NIAT yg sgt2 bejat yg berpusing2 U-Turn serta sgl FITNAH songlap dedak belit PONTENG klepet yg sedondon mencuri @ rasuah! Lalu terjd lah kejap hudud, sekejap lg Ruu PIGS @pigs dan skejap lg jd PIGs @ pigs yg berpusing2 ddlm kandang krn lapar dedak


Lalu dgn SYMBOLIK juga ALLAH pamerkan lahap-SONDOL-rakus mrk itu sbg PIGS@ 'pigs' hatta lebih hina & lg jijik drp pigs ddlm hutan tu yg tak tau memFITNAH ponteng klepet & rasuah!"Ulaika kal Ann'am bal hum ADOL.." Mrk ibarat BINatang bahkan lebih SESAT'bjat lg..

"Inna fi zalika ayat li kaumi YATAFAQARUN.." Itu mnjd BUKTI kpd mrk yg bnar2 brFIKIR dgn dlm seDLM2nya


Dgn Ainul'YAKIN itu, sapekah gerangan hakikat PIGS@ 'pigs' ddepan mata kita skrg?

Sapekah gerangan ulamak2 pigs itu?

Sapekah morshiiitol & imam kpd pigs itu?

Apakah Manusia yg waras perlu kpd hudud drp PIGS @ pigs?

Utk apa Ruu pigs yg jls lebih keliru SESAT'bejat itu kpd manusia yg waras yg bukan drp sepsis pigs?


PIGS = Parti Ikatan Gagasan Sjhtera @ pigs


Manusia yg waras tetap manusia yg WARAS, dan manusia yg WARAS bukan PIGS@ pigs

smoga ulamak2 PIGS @ pigs membaca ulasan ini..fikir dan TAFAKKURI lah

Anonymous said...

Nampak sangat pengikut puak sekuler libral sedang buat onar untuk menipu mat islam dasar kafir memg memusuhi islam kalau ada umat islam pengikut sekuler libral moga allah memberi hidayah pada mereka. Ameeen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails