Thursday, January 21, 2016

Kes Saman Nasrudin, Serlah Guan Eng Muka Tak Malu?

Penang-Tunnel-project
Kes saman Ahli Parlimen PAS Temerloh, Nasrudin Hassan at-Tantawi menyerlah lagi sikap putar belit Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.
Lim yang menyaman Nasrudin berkaitan isu projek pembinaan terowong dasar laut di Pulau Pinang, namun apabila kes itu dibawa ke mahkamah, Lim pula mahu diselesaikan di luar mahkamah.
Apabila mahkamah memutuskan kes itu selesai dengan kedua-dua pihak bersetuju tidak mahu memanjangkan kes itu, Lim pula mengeluarkan kenyataan di Twitter dengan menggambarkan Nasrudin seorang pemfitnah.
“Muka tak malu, banyak kali suruh loyar (peguam) settle kes luar perbicaraan.
“Tetiba orang layan dia settle, sanggup tarik balik sebahagian kenyataan dan bayar kos..
“Dia pulak fitnah orang balik.
“Munafiq betul si Lim Guan Eng.. (Nasib dia bukan Islam),”ulas Wan Jtk.
Facebooker pro PAS itu membuat ulasan itu berdasarkan kenyataan Lim dalam Twitter (di bawah) yang berbunyi,”Akhirnya kebenaran dedahkan siapa penfitnah, siapa mangsa. Kurang pasti…adakah dosa fitnah lebih berat daripada bunuh.” (AIDCNews)

3 comments:

Anonymous said...

Nasruddin Hassan ni sorang yg ego. X layak dipanggil ustaz pun malah amat keji letak tantawi iaitu pusat pengajian Islam di tonto Mesir. Hayati surah Al Hujarat. Kalau kita buat fitnah kepada orang kafir sekali pun kita kena minta maaf. Sapa yg faham undang2 tentu tahu nasruddin ni bersalah memfitnah dgn pengakuan kekesalan dan membayar denda rm10k. Ibnu Hashim x perlu panjang kes ni agar Allah x turun bala kat kita yg masih menyokong kaki fitnah ni.

An Anonymous said...

Kalau dah pujuk x teruskan perbicaraan pasti ada sesuatu yg hendak dielakkan dari terdedah.. Semoga kes saman ini bersambung semula..

Anonymous said...

MP Temerloh makan gaji buta,mana janji2 ko semasa kempen pru13,nyesal aku undi ko lebai,dok di kuantan atur strategic jatuhkan geng professional dlm pas,fitnah mainan puak2 ni,makan gaji haram lebai!Padan muka kena sekolah dan aibkan oleh cina cap.Ko mmg bodo dlm politik,layak jd lebai,org Tloh dah menyampah muka ko!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails