Saturday, November 12, 2022

Bukan 'Undi Calon Bukan Parti' tapi UNDILAH PN.

 

Komen Rakyat dalam blog ini...

4 comments:

Anonymous said...

Woii yeop and yong.. Oreng Cino dapat tanah 999 tahun, mengkomer dapat haper..!? Sajer tanya yeop ooii jangan nak menglabun ajee yerr..!!

Pada mengkomer di Perak sanun fkta 999 tahun begini pilih calon bukan parti. Melayu mesti bijak memilih.

Ng Khor Meng dari DAP mahu Hak Milik Kekal 999 tahun untuk Kamping Baru Cina di Perak. Kenapa Brother Anwar Bin Ibrahim diam bisu..?

Pesan pesan pada pengundi Melayu Parlimen Tambun khasnya "Undi lah Calon Bukan Parti.."

Semalam Lim Kit Siang laungkan Ketuanan Malaysia bukan Ketuanan Melayu.. Brother Anwar Bin Ibrahim reply supaya Orang Melayu Buka Minda..!! Apa maksudnya tu..!?

Brother terus bisu dan diam mcm orang bodoh pasal Ketuanan Melayu..!! Pada pengundi Melayu Parlimen Tambun sila tolak calon PH Brother Anwar Bin Ibrahim ini..!!

Permintaan melampau DAP yang mahukan Kampung Baru Cina diluluskan Hak Milik Kekal 999 tahun adalah sesuatu yang bercanggah sama sekali dengan Perlembagaan Persekutuan dan Akta Kanun Tanah Negara.

http://www.ibnuhasyim.com/2018/08/isu-hak-milik-tanah-999-tahun-bukti-dap.html?m=1

Jadi, tidak kiralah dari mana ideologi politik, kita hendaklah memberikan sokongan penuh kepada bekas Menteri Besar Perak untuk beliau kekal tegas dalam perkara ini dan tidak membiarkan beliau dari terus dibuli oleh DAP dan barua nya Brother Anwar Bin Ibrahim.

Sebagai orang Melayu maka disarankan dan mempunyai harapan yang tinggi janji kekal melawan hak pemberian hak milik kekal kepada kampung baru Cina (kaum Cina sahaja) seharusnya bermula akhir tahun lalu sempena Tahun Baru Cina dan satu keputusan wajar perlu dibuat oleh Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri semasa PH berkuasa dulu..!!

"DAP cukup yakin menteri besar Perak ini (Faizal Azumu MB Perak ketika itu) tidak akan mengecewakan rakyat negeri Perak dan menyanjung tinggi komitmen yang ditunjukkan,” – Nga Kor Ming ketika menyampaikan ucapan dasar pada Konvensyen DAP Perak di Hotel Ritz Garden semasa PH berkuasa di Perak.

Untuk rekod semasa era pemerintahan barua DAP iaitu Mantan Menteri Besar, Nizar Jamaluddin, sebanyak 114 Kampung Baru telah diluluskan...!!!

Dalam isu ini walaupun pada masa itu MB Perak Faizal Azumu telahpun menolak permohonan, namun DAP tetap degil untuk menuntut hak milik tanah kekal ini.

So pada pengundi Melayu di Perak khasnya Parlimen Tambun undilah calon Melayu dari PN dan bukan calon BN yang belum diuji olah Ng Khor Meng maka calon iaitu Faizal Azumu terbukti telah menentang pemberian 999 tahun pada Kampung Baru Cina ini di Perak Darul Ridzuan semasa PH berkuasa dulu..!!

Jangan undi Brother Anwar Bin Ibrahim dan terang terang barua terbaru DAP@ PAP LeeKwanYew.!!

Pada pengundi Melayu tak kira ideologi kamu maka dari fakta dan bukti penerangan di atas maka Melayu mesti bijak memilih pemimpin. Undi lah Calon Bukan Parti..!! Undi lah calon Faizal Azumu..!!

Anonymous said...

Sokong anuwar bererti sokong komunis dapig. Fungsi anuwar dan rafizi ialah melaksanakan misi komunis dapig.

Anonymous said...

Jangan lupa kempen anuwar. Negara ini milik orang cina. Milik orang india. Bukan milik orfang melayu.

Bila kit siang kata ketuanan malaysia bukan ketuanan melayu anuwar cool jer. Anuwar menghadapi penyakit kronik barah asal usul bangsa.

Pengidak penyakit kronik tidak layak pimpin bangsa melayu. Hanya layak pimpin bangsa komunis dapig.

Anonymous said...

Kenapa anuwar sanggup menjatuhkan martabatnya sebagai bangsa melayu.
Kerana dia teringin duduk kerusi pm.
Kerusi pm nombor satu, martabat jatuh nombor dua.
Kaedah berpolitik pun guna kaedah terkutuk. Kaedah lazim iaitu fitnah.
Maknanya tak selesai kestabilan politik jika sokong anuwar .
Diperkuatkan oleh rafizi yg terkenal sebagai perangka fitnah.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails