Sunday, September 19, 2021

Bagaimana merakam video model tanpa pakaian secara rahsia?

 


Kantoi rakam video model tanpa seurat benang

London: Seorang lelaki yang juga bekas pegawai polis unit antikeganasan mengaku membuat rakaman video puluhan model tanpa seurat benang dengan menggunakan kamera secara rahsia. 

Metro UK melaporkan Neil Corbel 40, sembunyikan peranti itu di tempat strategik seperti kotak tisu, pengecas telefon, penyegar udara dan gelas. Modus operandinya adalah dengan menyamar sebagai juruterbang sebelum menyewa hotel, flat dan Airbnb untuk mengadakan sesi penggambaran dengan model yang dikenalinya di internet. 

Helahnya terbongkar selepas seorang daripada wanita berkenaan yang setuju untuk mengambil gambar tanpa pakaian, curiga dengan satu jam digital sebelum mendapati ia adalah kamera pengintip. Hasil siasatan lanjut, pegawai polis menemukan 51 gambar wanita di pemacu cakera keras milik Corbel. Polis seterusnya mengenal pasti 19 mangsa yang bersedia memberi kenyataan terhadap lelaki berkenaan. 

Corbel kemudian digantung daripada tugasnya di Polis Metropolitan London selepas mengaku bersalah atas 19 kesalahan di Mahkamah Majistret Westminster, pada Isnin. Mahkamah bagaimanapun mendapati kesalahan itu tidak mempunyai kaitan dengan pekerjaannya sebagai polis. 

Berdasarkan prosiding, tertuduh melakukan semua perbuatan berkenaan di London, Manchester dan Brighton, antara Januari 2017 hingga Februari tahun lalu. Mahkamah diberitahu bahawa Corbel merakam video semua mangsa kecuali seorang wanita tanpa pengetahuan mereka. Pendakwa raya, Babatunde Alabi berkata, secara umumnya semua mangsa adalah model. 

"Seorang saja bersetuju untuk rakaman video, manakala yang lain tidak," katanya. 

Difahamkan, dua daripada model berkenaan mempunyai hubungan dengan tertuduh. Mahkamah diberitahu, Corbel ketika disoal siasat oleh pihak polis mengakui menggunakan peranti untuk merakam video mangsa secara sembunyi untuk kepuasan seksualnya sendiri semata-mata. 

Dalam pada itu, Polis Metropolitan London akan mengambil tindakan tatatertib terhadap Corbel. at 9/19/2021 03:25:00 PG 

Perhatian:

Sebenarnya, masalah-masalah begini adalah masalah umat manusia sedunia. Maka elok kita paparkan dan 'islah', terutama di kalangan negara umat Islam yang sepatutnya tidak terbatas hanya dalam kelompok dan sempadan negara mereka sahaja. Kerana Islam adalah mendunia..

Rentas Mendunia.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails