Thursday, April 29, 2021

Lawak Rogol. Lihat ini X boleh diberi muka, perosak akhlak remaja...

“Kalau nak rogol jangan rogol bawah 18″ – Pelajar Dedah Cikgu Lelaki Buat Lawak Lucah Dalam Kelas, Netizen Geram

HUJUNG minggu lepas, tular video seorang pelajar perempuan tingkatan 5 mendakwa seorang guru lelaki buat lawak rogol di dalam kelas Pendidikan Jasmani dan Kesihatan (PJK), yang telah mencetuskan kemarahan netizen.

Dalam video yang dikongsikan ini, Ain Husniza Saiful Nizam berkata pada awalnya kelas tersebut bermula dengan baik bila pelajar dan guru sedang berbincang mengenai topik gangguan seksual dan cara untuk menjaga diri.

Ain berkata lagi, pada awalnya beberapa lawak yang dibuat oleh guru lelaki ini normal namun perlahan-lahan ia menjadi semakin pelik dan lucah.

Kemudian kami mula cakap pasal banyak undang-undang yang melindungi pelajar bawah umur dari gangguan seksual dan serangan seksual.
“Lepastu dia cakap… ‘Oh, nanti korang nak rogol, korang janganlah rogol yang bawah 18, rogol yang atas 18.’
“Dia betul-betul cakap macam tu dan semua pelajar perempuan terdiam tapi pelajar lelaki gelak besar macam kelakar sangat buat lawak pasal rogol.”

Tambahnya lagi, guru tersebut turut mengatakan yang kalau lelaki kena rogol, dorang tak buat laporan sebab pada lelaki benda tu rasa sedap.”

Melalui Twitter peribadi, Ain turut kongsikan tangkap layar aduannya kepada kaunselor namun kaunselor tersebut hanya meminta maaf dari pihak guru tersebut dan mengatakan yang remaja lelaki suka buat lawak kasar tapi tak simpan dalam hati.

“Guru macam ni tak boleh beri muka, perosak akhlak remaja”

Bagi netizen yang mengikut kisah Ain ini telah menujukkan sokongan kepada pelajar ini dan meminta agar guru tersebut segera diberikan tindakan tatatertib.

Dikatakan, Ain dan bapanya telah pun membuat laporan polis terhadap guru tersebut.

Guru sepatutnya lebih peka dan prihatin terhadap pelajar lebih-lebih lagi yang bawah umur bila usik tentang topik seperti ini…

Ikutilah siri-siri terkini kes rogol berikut..

Rogol 1:Pasngan Suami-Isteri rogol gadis di Bukit Tinggi.  Rogol 2: Dipenjara 1,050 tahun, 24 sebatan.  Rogol 3: Budak 10 tahun didapati hamil di Sarawak.... Rogol 4: Babitkan wanita kasta rendah di IndiaRogol 5: Bukti Gagalnya Barat. Perancis X dapat Me...  Rogol 6: Persundalan Elit. Pengasas Sugarbook dita...  Rogol 7: Kes Rogol ADUN Tronoh. Esok sambung lagi.  Rogol 7 (i): ADUN Tronoh. 2 kesan koyakan baharu p...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails