Sunday, October 11, 2020

Tiada Langkah Sheraton jika PH tidak berpecah -AP K/Krai.

 

Lim Kit Siang jangan berlepas tangan

CUKUPLAH menuding jari dan tuduh menuduh dalam isu penularan COVID-19. Usaha sekarang perlu difokuskan kepada menangani pandemik ini dari terus merebak dan dapat putuskan rantaian secepat mungkin.

Tuduhan Lim Kit Siang bahawa gelombang kedua adalah berpunca dari Langkah Sheraton manakala gelombang ketiga adalah disebabkan ‘ahli politik pintu belakang’ yang cuba membawa kepada kejatuhan Kerajaan Negeri Sabah.

Tiada Langkah Sheraton jika PH tidak berpecah. Dan lebih tepat lagi Langkah Sheraton sendiri memang tidak wujud kerana pertemuan malam itu hanya makan-makan dan balik. Tiada sebarang perbincangan dan perancangan.

Bahkan ‘Langkah Sheraton’ lah yang telah menyelamatkan negara ini. Belum tentu jika Pakatan Harapan (PH) masih lagi sebagai kerajaan mampu menangani pandemik wabak ini dan dapat menyediakan pelbagai pakej ekonomi bagi membantu rakyat yang terkesan. Kerana semua orang tahu 22 bulan sebagai kerajaan, kerjanya menyalahkan kerajaan terdahulu dan memotong sebahagian besar subsidi kepada rakyat.

Sama juga dengan Sabah. WARISAN-PH berpecah dan sebahagian ADUN telah hilang kepercayaan kepada Kerajaan WARISAN-PH.

Dalam masa yang sama PRN boleh dielakkan jika Shafie Afdal berjiwa besar dengan menyerahkan kerajaan kepada mandat baru sebagaimana Johor, Melaka, Perak dan Kedah yang bertukar kerajaan tanpa perlu kepada PRN.

Jika nak dipersalahkan, bermula gelombang pertama, adakah kerajaan di waktu itu tidak cuai dan memandang remeh kepada pandemik yang baru menular?

Boleh rujuk kenyataan beberapa orang Menteri di waktu itu khususnya Menteri Pelancongan.

Jadi marilah sama-sama kita berganding bahu membantu kerajaan dalam menangani krisis besar yang melanda negara ini. Jangan ada yang sibuk untuk menukar kerajaan kerana kononnya mempunyai bilangan yang mencukupi dan selesa bagi menubuhkan kerajaan baharu.

Kita amat mengharapkan Lim Kit Siang dapat menasihati kawan baiknya supaya menangguhkan hasrat dan impian terlebih dulu. Belum tentu ‘Kerajaan Baharu’ nanti akan dapat melakukan yang lebih baik daripada kerajaan sedia ada.

ABDUL LATIFF ABDUL RAHMAN
Ahli Parlimen Kuala Krai
21 Safar 1442 | 9 Oktober 2020 – HARAKAHDAILY 9/10/2020

Gambar kenangan. Depan sekali, YB Abdul Latif Abd Rahman Timb Exco Pembangunan Insan, Belia, Sukan, NGO Negeri Kelantan (waktu itu), dalam penerbangan dari Beijing ke Urumqi, beberapa tahun lalu.

2 comments:

Anonymous said...

Wahai barua Kepada RBA M'sia!

Yang takut berdepan hujah dan kenyataan. Yang otaknya dijajah DAP yang non Islamik.. Kalau bukan pondan, jawab ini dulu baru meroyan tak tentu hala!

Hanya itulah yang geng jilat pungkok tak basuh boleh meroyan. Dapat kuasa tapi tak tahu kerja. Tunggu masa nak rehat dipenjara.

Ha ha ha 22 bulan si bahlul perintah' asyik menipu saja.. Inilah akibatnya, ikut group Jilat juboq tak basuh, habis keturunan keluarga jadi jauh dari agama, jadi rosak. Kini terpaksa kuncu-kuncunya meroyan. Dan teruskan meroyan, hina ulama. Terus ulang-ulang tuduhan basi, idea baru dari tokey kulupnya dah habis, tak laku lagi.

Memang puak-puak munafik atau anti Islam ada sepanjang zaman.. Ya, kita tahu, masih ada puak anjing kurap jilat juboq gian end meneruskan hasut ganggu.. Tak usah menyamar le, orang kenal mana penjilat juboq kapiaq gian end.

Kesian, masih jadi barua DAP lagi. Kesian. masih lagi mahu ikut hukum rimba. jadi hantu berpuaka. Masih tak tamadun. Jadi peluloq juboq tak basuh, si kulup gian end, barua pecacai yang patut di hukum sula atau rejam kerana pembelot. Mana lagi geng puaka rimba, tulang besi, A/Rahman Talib an, budak kampung dan babi-babi buta tu.. Dah tak nampak? Berpaling tadah, dedak tak cukup ke?
kita kenai depa..

Ada pula betina-betina garit pakai purdah juga jilat juboq tak basuh kulup. Bangga pulak tu. Bangga pula anak bini mereka jadi begitu. Jadi macam hamba seks askar Jepun sebelum merdeka dulu. Jadi pelempias si kulup. Bertaubatlah.. tak besar mana umpan mata kail dedak itu. Takde idea.. masih ulang bende sama. Miskin muflis segala.. padanlah jadi barua..

DAP macam cicak penyet, kering, kepala terapit pintu, terkepit. Ekornya luruh jatuh terkodek-kodek. Terkodek itulah suara bunyi bising penjilat, peluluq juboq tak basuh si kulup gian end. hi hi hi . Tak malu muka tembok pungkok babi..

Jilat Juboq gian end.. Jilat Juboq gian end.. Jilat Juboq gian end.. Mereka bangga disebut macam tu. Juga kepada penjilat juboq tak basuh se dunia.. walau ada RBA (Red Bean Army) di Malaysia tajaan DAP..

Huuuuu. Ittulah manusia berjiwa hamba manusia..
Hai manusia....... kembalilah kepada Tuhanmu.... Tuhan Maha Penerima taubat!! Pulanglah.. Pulanglah dari dunia bahlol tolol itu...

Unknown said...

Tunguuuuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails