Tuesday, October 13, 2020

KL WP, S'gor &Putrajaya, X Boleh Keluar/Masuk..

 

Kuala Lumpur: Pergerakan keluar masuk merentas daerah dan negeri membabitkan kawasan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) iaitu Selangor, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya tidak dibenarkan.

Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, mereka yang perlu merentas negeri dan daerah perlu mengemukakan kad pekerja atau surat majikan bagi melepasi sekatan jalan raya.

"Pekerja dibenarkan untuk merentas daerah dan negeri dengan syarat mempunyai pas pekerja yang sah atau surat kebenaran daripada majikan.

"Bagi pekerja dari dalam daerah yang sama, mereka tidak perlu mengemukakan surat majikan atau pas pekerja, bagaimanapun kerajaan menggalakkan majikan membenarkan pekerja untuk bekerja dari rumah (work from home)," katanya dalam sidang media harian hari ini.

Katanya, bagi mereka yang perlu melalui Selangor dan Kuala Lumpur untuk ke negeri lain, mereka dinasihatkan untuk mendapatkan kebenaran daripada balai polis berhampiran sebelum membuat perjalanan.

"Selain itu, individu yang menggunakan pergerakan udara melalui Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA) dan Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah, Subang juga perlu mendapatkan kebenaran daripada polis," katanya.

Sementara itu, Ismail Sabri turut mengesahkan hanya dua orang saja yang dibenarkan untuk keluar dari rumah bagi tujuan mendapatkan bekalan makanan serta keperluan lain.

"Individu yang berisiko tinggi dan kanak-kanak tidak digalakkan keluar ke kawasan awam, terbuka dan sesak," katanya. (IH)


Hibur Hibur Sikit:H2S Pilihan: 23 -Lagu Lawak

7 comments:

Anonymous said...

Habis la kalau macam ni? Tu la kuat sangat main politik?

Anonymous said...

Pemimpin PAS dan UMNO mana tahu buat kerja,makan duit rakyat dan ngentot mereka tahulah.

Anonymous said...

Wahai si bahlol 'mandor balaci' barua Kepada RBA M'sia!

Mana jawpan ditunggu-tunggu? Yang takut berdepan hujah dan kenyataan. Yang otaknya dijajah DAP non Islamik.. Kalau bukan pondan, jawab ini dulu baru meroyan tak tentu hala!

Hanya itulah yang geng jilat pungkok tak basuh boleh meroyan. Dapat kuasa tapi tak tahu kerja. Tunggu masa nak rehat dipenjara.

Ha ha ha 22 bulan si bahlul perintah' asyik menipu saja.. Inilah akibatnya, ikut group Jilat juboq tak basuh, habis keturunan keluarga jadi jauh dari agama, jadi rosak. Kini terpaksa kuncu-kuncunya meroyan. Dan teruskan meroyan, hina ulama. Terus ulang-ulang tuduhan basi, idea baru dari tokey kulupnya dah habis, tak laku lagi.

Memang puak-puak munafik atau anti Islam ada sepanjang zaman.. Ya, kita tahu, masih ada puak anjing kurap jilat juboq gian end meneruskan hasut ganggu.. Tak usah menyamar le, orang kenal mana penjilat juboq kapiaq gian end.

Kesian, masih jadi barua DAP lagi. Kesian. masih lagi mahu ikut hukum rimba. jadi hantu berpuaka. Masih tak tamadun. Jadi peluloq juboq tak basuh, si kulup gian end, barua pecacai yang patut di hukum sula atau rejam kerana pembelot. Mana lagi geng puaka rimba, tulang besi, A/Rahman Talib an, budak kampung dan babi-babi buta tu.. Dah tak nampak? Berpaling tadah, dedak tak cukup ke?
kita kenai depa..

Ada pula betina-betina garit pakai purdah juga jilat juboq tak basuh kulup. Bangga pulak tu. Bangga pula anak bini mereka jadi begitu. Jadi macam hamba seks askar Jepun sebelum merdeka dulu. Jadi pelempias si kulup. Bertaubatlah.. tak besar mana umpan mata kail dedak itu. Takde idea.. masih ulang bende sama. Miskin muflis segala.. padanlah jadi barua..

DAP macam cicak penyet, kering, kepala terapit pintu, terkepit. Ekornya luruh jatuh terkodek-kodek. Terkodek itulah suara bunyi bising penjilat, peluluq juboq tak basuh si kulup gian end. hi hi hi . Tak malu muka tembok pungkok babi..

Jilat Juboq gian end.. Jilat Juboq gian end.. Jilat Juboq gian end.. Mereka bangga disebut macam tu. Juga kepada penjilat juboq tak basuh se dunia.. walau ada RBA (Red Bean Army) di Malaysia tajaan DAP..

Huuuuu. Ittulah manusia berjiwa hamba manusia..
Hai manusia....... kembalilah kepada Tuhanmu.... Tuhan Maha Penerima taubat!! Pulanglah.. Pulanglah dari dunia bahlol tolol itu... syamdul..

Kau betul aku salah said...

GCP menjelma di mana²

Anonymous said...

Ape ke bodoh punya komen.....

Anonymous said...

Menipu,makan duit rakyat,makan rasuah dan tamak kuasa sudah sinonim
dengan UMNO dan PAS.

Anonymous said...

Syukurlah PKPP sekali lagi, ianya amat bagus untuk keselamatan nyawa manusia!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails