Friday, October 26, 2018

Jab/Kehakiman Syariah T’ganu Rangkul Anugerah Emas -Dr Ahmad Samsuri


SAYA menerima berita menerusi aplikasi WhatsApp daripada YAA Tuan Haji Wan Mohd Zakri bin Wan Mohd, Ketua Hakim Syarie Negeri Terengganu bahawa Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Terengganu telah mendapat Gold Award dalam pertandingan Kumpulan Kreatif dan Inovatif (KIK) di Program International Convention on Quality Control Circle (ICQCC) di Singapura yang berlangsung pada 22 hingga 25 Oktober 2018.

Mewakili kerajaan Negeri Terengganu, saya merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan tahniah kepada Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Terengganu.
Kejayaan ini membuktikan bahawa Jabatan Kehakiman Syariah mampu menghasilkan inovasi melalui perkhidmatan awam bagi menyelesaikan atau memenuhi keperluan masyarakat sehingga mendapat pengiktirafan antarabangsa.
Lebih membanggakan kejayaan ini merupakan kemenangan yang keenam diperoleh oleh Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Terengganu sepanjang penyertaannya dalam ICQCC semenjak tahun 2013.
Antara anugerah yang telah dimenangi ialah Excellent Award pada tahun 2013 di Taiwan, Gold Award pada tahun 2014 di Tokyo, Silver Illumination pada tahun 2015 di Korea, Gold Award pada tahun 2016 di Thailand dan Gold Award pada tahun 2017 di Filipina.

Diharap kemenangan ini dapat menggalakkan kreativiti dan pemikiran inovatif dalam perkhidmatan awam di semua agensi dan jabatan lain agar sentiasa berdiri teguh mendepani cabaran ke arah mewujudkan Terengganu yang maju, berkat dan sejahtera.
Dr Ahmad Samsuri bin Mokhtar
Menteri Besar Terengganu
25 Oktober 2018 – HARAKAHDAILY 25/10/2018

10 comments:

ted manoff said...

Negeri lain dh byk mng..tuan ibnu dh ketinggallan..beca bermotor baru buat 10 biji dh canang pada dunia kononya tanda kejayaan pas..beca bermotor dh wujud tahun 60an lagi..bodo punya walaun..

Anonymous said...

pas parti beca

cik siti said...

Komen di atas lagi bukti puak babi tunggang si kulup tak boleh terima kenyataan
"Jab/Kehakiman Syariah T’ganu Rangkul Anugerah Emas -Dr Ahmad Samsuri"

Makin dungu, katak bawah tepurung..
ha ha ha

Anonymous said...

Komen en siti lgbt pas malaysia...

Anonymous said...

Tahniah menang gold awards...ingat menang emas 1 ton...

Anonymous said...

Beli beca 10 bijik...itu jer manipesto pas...hahahaha...sebijik dah bagi kpd madey..

Anonymous said...

Tak boleh terima kenyataan, tonggeng ke langait le, tadah pada si kulup. Ted Manoff bagilah bini pada LGE..

Hinanya puak-puak anti Islam..
Ha ha ha

Anonymous said...

ingatkn nk berkat rupanya nak ANUgerah. agaknya tganu dh laksana 355 kot.

Anonymous said...

Pandai guang en main silap mata pada cacai ph. Cacat saja semua yang parti lobai buat. Bangunkan islam bukan bangunkan kapir. Semoga yang islam kembali pada islam, yg kapir tu kebebasan adalah utk mereka beriman atau tidak.

Anonymous said...


Tahniah kerana berjaya mengondol award.

Kreatif sebab dapat tangkap dua orang perempuan cuba melakukan sek dalam kereta dan pelacur yang cuba melayani pun pelanggan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails