Friday, October 05, 2018

Ingatan Mahathir Tak Stabil! Kata Donald Trumph.

Hasil carian imej untuk Donald Trumph Kata Ingatan Mahathir Tak Stabil
Kenapa Presiden Amerika, Donald Trumph Kata Ingatan Mahathir Tak Stabil 



Zeinab mengatakan bahawa Datuk Seri Najib dakwa duit tu adalah sumbangan daripada Kerajaan Arab Saudi dan beliau tak lakukan apa2 kesalahan... Malah siasatan yang di lakukan oleh pihak berwajib di Malaysia telah membebaskan beliau dari segala pertuduhan...

"Mengapa anda kekal berpendapat yang Najib bersalah", tanya Zeinab lagi...

Mahathir kata :
"Tu hanya alasan Najib yang dia dapat wang tersebut secara percuma dari Arab Saudi:... 
"Tapi tak ada sesiapa yang akan berikan wang sebanyak itu kepada sesiapa di dalam sejarah dunia"...

Zeinab tanya pada Mahathir lagi :
"Bagaimana anda tahu"...

Jawap Mahathir :
"Saya tak pernah baca ada kisah orang terima wang sebanyak itu"... 

Zeinab tanya lagi :
"Adakah anda sudah bertanya kepada pihak Saudi apakah mereka beri sumbangan itu kepada Najib"...
Mahathir tergagap2 dan nampak tak selesa, 'google pasal body language derrr'...

Matanya mengelak memandang Zeinab dan kemudian tunduk ke bawah sebelum jawab (memang kelakar derr, harimau Asia tergagap2 bila kena belasah dengan wartawan):
Mahathir jawab :
"Well"...
"You know me" (yang nie aku tambah, jangan percaya sebab Mahathir tak der sebut pun ayat nie)...
"Jika Saudi ada memberikan Najib wang"...
"Pergerakan wang ini akan meninggalkan money trail"...




"Tunjukkan kami bukti dokumen yang duit itu transfer dari akaun mereka (Saudi) ke akaun Najib"...

DS Najib dah tunjuk dokumen ini lama dah... Memang ada transfer wang ratusan juta dari akaun Kementerian Kewangan Arab Saudi ke akaun Najib...
Bila Dah Kantoi, Mahathir Merapu 
Kemudian Tun M tambah lagi..."Kerajaan Arab Saudi kena nyatakan bagaimana mereka memperoleh wang RM2.6 billion untuk di sumbangkan kepada Najib"... 
Ya Rabbi...
Pernah dengar tak orang yang nak derma atau bagi kita duit kena beritahu duit tu dari mana datangnya, contohnya, kalau dari gaji bulanan, orang tu kena bawakan payslip ker punch card ker, pernah dengar tak...
Lagi satu, semua orang dalam dunia tahu kot yang Arab Saudi ni antara negara terkaya dunia dengan hasil minyak yang terlalu banyak...

Bani Saudi bukan macam Bani Mahathir...  Tak yah nak di terangkan, semua orang tahu yang bani Saudi nie rata2nya multi billionaire terutama kerabat di raja Saudi...
Bukan macam bani Mahathir hanya seorang doktor dengan klinik yang hidup segan mati tak mahu tapi lepas jadi perdana menteri tetiba bani Mahathir macam jumpa harta Ahmad Albab...

Namun... Mahathir kekal gagal menjawab soalan wartawan BBC iaitu apakah Mahathir sudah bertanya kepada pihak Saudi... Beliau hanya spin dan spin... Mahathir dah kantoi pada satu dunia...

Liputan BBC Hardtalk nie ke seluruh dunia tau dan yang tonton siaran BBC Hardtalk dengan pemimpin dunia bukan setakat yang berniaga nasi lemak kat warung tu... Mahathir TIDAK BERTANYA KEPADA PIHAK SAUDI dan memilih untuk terus menerus memfitnah Najib Tun Razak...
What a shame!!!

Patutlah Trumph kata ingatan Mahathir tak stabil dan buang masa jer jumpa... Bukan nak bela apa yg Donald Trumph sbb kita pun sebenarnya ramai yg marah pada dia ekoran pendirian dia dalam isu Palastine...
Tapi kebenaran tetap kebenaran walau pun ianya datang dari musuh kita... Jangan kita pandang siapa yang bercakap tapi dengar apa yang dia cakap... Lagi pun cakap untuk di dengar bukan untuk di pandang, betultak derrr...

Dan Perdana Menteri Britain,Theresa May, pulak setakat jumpa Mahathir kat New York tapi tak jemput Mahathir buat kunjungan rasmi walau pun tahu Mahathir ada lawatan kerja di UK...

Malah di katakan pendirian yang sama di ambil oleh Queen Elizabeth... Seorang PM yang kononnya gah di negara sendiri tapi di pentas dunia sekadar di pandang sepi....
Jumlah perbelanjaan rombongan London dan New York sebanyak adalah sebanyak RM1,393,857.06!!!

Apa yang Mahathir bawak balik??? Tak ada satu sen pun pelaburan yang Mahathir dapat bawa balik... Yang Mahathir bawa balik ialah aib dari sindiran dan layanan pemimpin luar negara...
Jepun, China, Brunei, USA dan UK aib yang sama sebab pemimpin dunia dah tak percaya lagi pada Mahathir...

Dan macam biasa, Datuk Seri Najib pula jadi sasaran untuk tutup malu dan kemarahan Mahathir setiap kali di aibkan di pentas antarabangsa... Harga yang rakyat kena bayar pulak ialah di minta berkorban untuk bayar segala perbelanjaan rombongan Mahathir ke luar negara...
Sila bayar dan jangan lari...
Kredit : Nabeel Naqie

12 comments:

Anonymous said...

Mahathir silap tak bagi tahu BBC siasatan FBi dari money trail telah buktikan najib terima wang 1 mdb dari akaun prompak 1 mdb..

Najib tidak buktikan dgn pengesahan bank raja arab yg dia terima wang dari raja arab...najib hanye tunjuk surat raja arab yg tidak nyatakan berapa jumlahnye....

Raja arab mungkin ade bagi derma tapi bukan 2.6 billion..

Singapore tutup terus bank yg simpan duit haram dari akaun prompak 1 mdb...

Anonymous said...

Isunya mudah antara ayat air lior Menlu Arab Saudi atau siasatan forensik FBI keatas money trail transaksi bank2. Malah Singapura pun menghukum barua2 Jho Low, menutup bank2, menarik balik lesen2 investment banker berdasarkan transaksi forensik duit keluar masuk dari 1MDB.

Surat Halal nukilan orang Malaysia tak cukup daun tamar gambar fotoshop, dah byk kali dijaja. Malah anak tiri, Riza pun jaja Surat yang sama dari IPIC kpd Mahkamah US nak lepas tengkuk terima derma gratis tanpa balasan. Berlambak diPMO Najib yg kerja menulis Surat2 cinta Najib.

Bottom line, Mahkamah Tinggi nanti nak terima pengakuan air lior Najib atau saksi2 AG kerjasama pegawai FBI/DOJ US dan Swiss yg buat siasatan forensik ini.

Pak Ibnu boleh join Lokman Adam, Ellie Suriati, Sahara Yaacob jaja surat2 ni diperkarangan Mahkamah Putrajaya nanti, boleh?

Anonymous said...

Trumph kata ingatan mahathir tak stabil. Kurang ajar trumph. Hihihi.

Dap dah perasan pun hal ini. Madey mudah digula-gulakan dengan jawatan pm. dap pun kata boleh gunakan madey utk jatuhkan najib. Madey patutnya dah banyak bangun malam buat tahajud, dan siangnya ke masjid bukan ke pejabat. Jadi ingatangnya tak stabil dah. Jurusannya dah senada dengan dap. Makin kalut. Takde perkara baru melainkan kerosakkan aaidah dan mental.

Anonymous said...

Rakyat amerika bimbang kesihatan mental trump...

Anonymous said...

Madey dah adekan perjumpaan dan meeting dhn pm britain di new york..untuk ape lagi madey nak buat lawatan rasmi di uk?... Bnyak mana lagi isu yg perlu dibincangkan?..

Madey ke london ade urusan lain...

Anonymous said...

Madey jumpa agmhli koprat amerika...mereka bersetujumelabor di mesia...

Duta amerika jumpa lobai hadi...tak ade janji nak melabur di kelantan dan terengganu....setakat jumpa dan minum free..maaf yeek..

Anonymous said...

Madey pon silap tak bertahu BBC ajib sedekah 90 juta kpd lobai pas untuk babtu najib menang pru... Ajib gol..pas tak boleh diharap...

Shafiek Abdat said...

Trump lagi giler

Shafiek Abdat said...

Pak ibnu buta hati dan blogger upahan,,jangan kau tak tahu.....!!

Anonymous said...

Assalamualaikum smua ahli pas. Semenjak dato seri najib dan isterinya dibawa ke mahkmah, nampaknya masih kurang kelibat kita sebagai ahli pas utk dtg beri sokongan moral. Jadi sy menyeru smua ahli pas agar turut bersama dgn dato lokman adam dtg bersolidariti utk bekas pm.
Demi melayu dan islam..pas smua harus turun demi penyatuan ummah. Tshirt disediakan.

Pas
Gombak

Anonymous said...

Haaaaaahaha.. . HA pun x nmpk kn. Dh lupa ke musim berpeluk sedondon duluuuu

Anonymous said...

Ibnu Hasyim hanyak layak sebagai penulis cerita lucah.Hentikanlah bersubahat dengan Najib dan Rosmah dalam mencuri dan merompak duit negara.IMDB adalah satu bukti betapa kebodohan Najib dalam mengurus ekonomi negara.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails