Thursday, July 23, 2015

Terlalu Taksub, Wanita Ini Kahwin Dengan Anjing..
kahwin dengan anjing

Belanda : Sebilangan kecil masyarakat Barat punya ketaksuban terhadap sesuatu yang melampaui batas. Cerita ini adalah salah satu buktinya.

Seorang wanita, Dominque Lesbirel, sangat kecewa dan sedih apabila ‘suami’ yang menjadi temannya selama 16 tahun, Doerack mati akibat kegagalan buah pinggang.

Situasi ini tidaklah sukar untuk dibayangkan memandangkan ramai yang pernah mengalaminya. Namun, jangan terkejut jika diberitahu, Doerack sebenarnya adalah seekor kucing!

Dan kini, Lesbirel telah menemui ‘cinta’ baharu, Travis. Jika Doerack adalah seekor kucing, Travis pula adalah seekor anjing. ‘Perkahwinan’ Lesbirel dengan Travis akan disempurnakan melalui sebuah laman web, marryyourpet.com.

Seperti juga proses perkahwinan normal sesama manusia, ia perlu dimulakan dengan prosedur permohonan perkahwinan terlebih dahulu. Selepas perkahwinan disahkan, ‘pasangan’ akan diberikan sijil perkahwinan.

Laman web marryyourpet.com diwujudkan pada tahun 2003, dan ia diwujudkan untuk menggalakkan pemilik agar tidak membuang haiwan peliharaan mereka. (Stv)

Maklumat Tambahan:


5 Perkahwinan Manusia Dengan BinatangBerikut 5 perkahwinan antara manusia dengan binatang yang telah berlaku di dunia. Ada yang rela, dan ada juga yang terpaksa. Sebagai manusia normal dan beragama, harapnya kita semua dijauhkan daripada mende ini.

1998 - Lelaki Mengaku Berkahwin Dengan Kuda


Mei 1998 - The Jerry Springer Show mempunyai sebuah episod bertajuk "I Married a Horse!". Rancangan tersebut akhirnya tidak disiarkan oleh kebanyakan stesen televisyen seperti yang dirancang. Kemungkinan disebabkan oleh kebimbangan tentang kebolehterimaan penyiaran sebuah episod di mana seorang lelaki mengaku mempunyai hubungan emosi dan seksual dengan seekor kuda. Lelaki dan kuda tersebut kemudiannya terlibat dalam sebuah dokumentari British untuk membincangkan hubungan mereka. - Wikipedia


Dipetik daripada satu sumber lain, George Willard (juga dikenali sebagai Mark Matthews) menjadikan kudanya Pixie sebagai isteri. Dia muncul dalam episod The Jerry Springer Show yang tidak disiarkan tetapi lebih terkenal setelah muncul dalam dokumentari British bertajuk "Hidden Love: Animal Passions".


2006 - Ditangkap Melakukan Hubungan Seks Dengan Kambing


Di Sudan, seorang lelaki bernama Tombe telah dipaksa untuk menjadikan seekor kambing sebagai "isterinya". Kejadian itu berlaku selepas pemilik kambing, Alifi berjaya menangkap Tombe yang sedang melakukan hubungan seks dengan kambing miliknya. Alifi memberitahu sebuah akhbar bahawa dia terdengar bunyi bising pada tengah malam 13 Februari dan segera bergegas ke luar. Pesalah kemudiannya dihadapkan kepada penduduk kampung yang lain dan mereka bersepakat untuk mengarahkan pesalah membayar mas kahwin sebanyak 15,000 dinar Sudan ($50) kepada pemilik kambing.

"Mereka berkata saya tidak perlu membawanya kepada pihak polis, tetapi biarlah dia membayar mas kahwin untuk kambing saya kerana ia digunakan sebagai isterinya," kata Alifi. - BBC News

Pada tahun 2007, kambing yang menjadi mangsa kerakusan nafsu Tombe dilaporkan telah mati tercekik akibat makan sisa beg plastik buangan - BBC News
2006 - Wanita India Jatuh Cinta Dengan Ular


Jun 2006 - Seorang wanita India dari Bhubaneswar, Orissa, dikatakan jatuh cinta dengan seekor ular dan telah berkahwin dengan binatang tersebut dalam upacara perkahwinan tradisional Hindu yang disambut oleh 2000 tetamu. Dia mendakwa bahawa satu ikatan persefahaman wujud antara mereka berdua. Wanita itu sebelum ini sakit dan kembali pulih selepas memberikan susu kepada ular itu dan dalam masa yang masa dia jatuh cinta. Satu penyiasatan oleh wartawan majalah HarperMischa Berlinski mengatakan bahawa ular itu mungkin tidak wujud sama sekali dan kejadian itu telah dirancang secara berperingkat disebabkan pergelutan kuasa tempatan antara pemimpin-pemimpin aliran Vaishnav. - Wikipedia

2007 - Anjing Dijadikan Isteri Untuk Buang Malang


Selvakumar adalah seorang petani berusia 33 tahun (pada tahun 2007). Dia telah berkahwin dengan seekor anjing betina yang diberi nama Selvi untuk menebus kesilapannya yang lalu. Sebelum ini, dia pernah merejam dua ekor anjing sehingga mati dan menggantung anjing-anjing tersebut di atas pokok.

Selepas kejadian itu, kaki dan tangannya lumpuh. Dia hilang pendengaran pada sebelah telinga dan pertuturannya terjejas. Bantuan para doktor tidak dapat memyembuhkannya. Dia percaya perbuatan terkutuk sebelum ini telah membuatkan dirinya menderita. Kemudian Selvakumar merujuk kepada ahli astrologi yang menasihati beliau supaya meneruskan perkahwinan pelik ini. Ia telah dijalankan mengikut upacara perkahwinan tradisional Hindu di sebuah kuil di Tamil Nadu, India. - PELIK ORG

2010 - Dipaksa Berkahwin Dengan Lembu


Ngurah Alit ialah seorang penganggur remaja Bali berusia 18 tahun dan tinggal di sebuah kampung tepi laut Yeh Embang di Jembrana. Dia telah ditangkap dalam keadaan telanjang sambil posisinya di belakang seekor lembu di sebuah sawah padi di sini. Penduduk kampung percaya dia telah melakukan hubungan seks dengan lembu berkenaan.

Dalam pembelaannya, Alit mengakui perbuatan kebinatangannya tetapi mendakwa lembu tersebut adalah seorang wanita muda dan cantik yang memerlukannya. Sebagai sebahagian daripada ritual untuk menolak bala, dia yang dikenali sebagai remaja yang pendiam telah dipaksa untuk berkahwin dengan lembu tersebut. Mendengar paksaan tersebut, dia jatuh pengsan dikelilingi oleh penduduk tempatan dan pihak polis. Upacara simbolik tetap diteruskan untuk membersihkan kampung tersebut. - The Jakarta Globe  (IH)

Kahwin Dengan Binatang Dari sudut hukum Islam
Lihat..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails