Thursday, February 19, 2015

Video Tarian Gelek Di Pasar Karat JB, Hasil Karat UMNO/BN.


 
DENGAN pakaian menjolok mata, satu pertunjukan tarian gelek telah diadakan di Bazar Karat, Johor Bahru. Ia mengundang kecaman pelbagai pihak. Pertunjukkan oleh wanita dipercayai warga asing sambil diiringi oleh muzik Arab turut ditonton kanak-kanak.

Exco Agama Negeri Johor Abdul Mutalib Abdul Rahim berkata, perkara seperti tidak sepatutnya berlaku dan ia telah mencemarkan imej Bazar Karat.

"Bazar Karat merupakan tempat mencari rezeki dan ia tidak sepatutnya dicemari dengan perkara-perkara yang melanggar hukum syarak," kata di dalam reaksinya menerusi laman sosial Facebook.

Rata-rata peniaga di Bazar Karat berbangsa Melayu Islam dan kejadian tarian gelek itu adalah amat memalukan, katanya lagi. Abdul Mutalib percaya ada pihak yang membawa masuk penari tarian gelek itu dan mahukan tindakan dikenakan terhadap pihak terbabit.

Beliau berkata telah memaklumkan kepada Datuk Bandar Johor Bahru tetapi belum menerima respon daripadanya.

Bazar Karat amat popular dalam kalangan penduduk Johor Bharu. Ia dikunjungi ribuan pelawat dalam serta luar negara terutamanya dari Singapura selepas dianjur dan diselaras oleh Majlis Bandaraya Johor Bahru, lapor Malaysia Gazette.

Video: Tarian Gelek Di PasarKarat JB


Beginilah tarbiah dari Pemimpin UMNO/BN kepada rakyat Malaysia, guru kencing berdiri murid kencing berlari pecut!

Aksi tarian gelak di Bazar Karat, Johor Bahru oleh penari dipercayai warga asing telah mengundang kecaman daripada orang ramai.
 
Komen Weblog Ibnu Hasyim: 
Itulah kesan hasil pemerintahan UMNO sejak dari merdeka sampai sekarang. Tidak ikut Islam secara keseluruhan, termasuk pendidikan Islam. Maka jadilah pemimpin menari dengan penari k-pop lucah dari korea, rakyat menari gelek berpakaian menjolok mata di Bazar Karat. Hasil dari karat-karat pemerintahan UMNO/Perikatan/BN.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails