Monday, March 03, 2014

Mizz Nina: Henti Nyanyi & Pengeluaran 'Mizz Demeanor'. Mengapa?

 
Mizz Nina

HALAMAN HUBURAN

PETALING JAYA: Penyanyi Mizz Nina nekad membuat keputusan untuk berhenti daripada melibatkan diri dalam bidang nyanyian. Mizz Nina atau nama sebenarnya Shazrina Azman berkata, dia berbuat demikian kerana ingin menjadi seorang wanita Islam yang lebih baik dan langsung tidang menyesal dengan keputusan tersebut. Katanya kepada mStar Online hari ini.

"Saya buat keputusan ini bukan kerana mengikut kesesuaian imej semata-mata tetapi ia lebih melibatkan tentang kepercayaan saya terhadap Islam.
"Alhamdulillah, tidak berat sebenarnya membuat keputusan ini. Lagipun, dalam dunia seni, banyak lagi perkara yang boleh saya lakukan sebagai contoh membaca puisi atau melibatkan diri dalam pengacaraan," katanya.

Tambah isteri kepada vokalis Hujan, Noh Salleh itu, dia juga telah membatalkan hasratnya untuk melancarkan album muzik pop terbaharunya dan bersyukur kerana langsung tidak berasa menyesal dengan keputusan yang dilakukan itu. Al-hamdulillah.
 
Mizz Nina dan suaminya, Noh Salleh.

Dalam pada itu, menurutnya, sebagai langkah pertama di bidang pengacaraan, Mizz Nina bakal muncul di televisyen bagi mengacarakan sebuah program kanak-kanak berbentuk keagamaan tidak lama lagi. Program tersebut dalam bahasa Inggeris dan ia lebih memaparkan mengenai akademik kanak-kanak,

Mizz Nina juga berkata, dia akan menghentikan pengeluaran pakaian di bawah jenama miliknya iaitu 'Mizz Demeanor' dan hanya akan fokus kepada jenama pakaian muslimah yang baharu ditubuhkan iaitu berjenama Madeena.
 
"Apa yang saya lihat, sejak menubuhkan Madeena, para peminat lebih teruja dengan rekaan terbaharu jenama ini berbanding Mizz Demeanor.
"Kerana itu saya membuat keputusan untuk tidak lagi mengeluarkan pakaian di bawah label Mizz Demeanor. Lagipun menerusi Madeena, saya dapat mengembangkan label ini dengan pengeluaran pelbagai produk halal," Tuturnya, seperti dilaporkan.

Kata ulama, kalau jiwa kita kecil segala masalahjadi besar, kalau jiwa kita besar segala masalah jadi kecil. Mungkin itulah yang berlaku pada Mizz Nina suami isteri yang dicabar suasana. Teruskan, semoga Allah memberi dan menambah kepadamu kebaikan yang banyak!  Dari Ibnu Hasyim. (IH)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails