Monday, November 21, 2011

Mangsa Cinta Internet, Rugi RM41,000 Pula

KL 21 nOV 11: Angau cinta dengan lelaki Mat Salih, seorang janda berusia 38 tahun sanggup menyerahkan wang berjumlah RM41,000 secara berperingkat kepada kekasihnya yang didakwa berada di Sabah sejak 7 November lalu.

Wanita yang mahu dikenali sebagai Lina berkata, dia berkenalan dengan lelaki yang dikenali sebagai Cole mendakwa berasal dari Amerika Selatan melalui laman sosial pada 17 Oktober lalu sebelum hubungan mereka menjadi mesra dan membuahkan bibit cinta.

Menurutnya, kekasihnya itu yang juga berusia 38 tahun turut berniat untuk memeluk Islam dan berjanji berkahwin dengannya.

Katanya, kekasihnya itu menyatakan hasrat ingin datang ke Malaysia melalui satu panggilan telefon menggunakan nombor talian tempatan pada 7 November lalu bagi menyelesaikan satu urusan tuntutan cek mendiang bapanya dengan syarikat penggali minyak terkemuka di Labuan, sebelum berjumpa dengan keluarganya bagi tujuan melamarnya.

“Tiga hari kemudian, kekasih saya itu meminta tolong untuk membayar AS$15,000 (RM45,000) kepada peguam keluarganya yang bernama Lee untuk membayar cukai kerajaan bagi urusan menuntut cek bayaran itu.(IH/myMetro)

E-Buku IH-17: Fokus Sejarah PAS 1950 Hingga Kini...
E-Buku IH-17: Fokus Sejarah PAS 1950 Hingga Kini...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails