Sunday, October 09, 2022

Semua PM Mahatthir kacau. Apa kesimpulan?

 

Komen Rakyat dalam blog ini..

5 comments:

1 Anonymous said...

Semua Perdana Menteri Mahathir kacau , Sejak bila Mahathir sayang UMNO dan Ismail Sabri?

Kedudukan Ismail Sabri terancam? Tun kata Mat Hassan jadi PM..!?

Sejak bila Mahathir Sayang Perdana Menteri UMNO?

Mahathir membuat kenyataan baru2 ini bahawa UMNO berpeluang memenangi pilihanraya ke15 , namun kedudukan Ismail Sabri terancam kata nya.

Sambil itu Mahathir mahu menafikan UMNO sememang dihati rakyat dengan menyatakan kemenangan UMNO kerana ada wang yang banyak dan bukan kerana rakyat benci Pakatan Harapan dan Mahathir sekaligus.

Lingkup kan boboi abis lah melingkup legasi haramjadah ini

2 Anonymous said...

Goreng mamak Kerala sampai kr Peranchis

Khairuddin Hasan balaci Atok kenyataan wartawan luar negara Tom Wright dan Bradley Hope tidak tepat serta tidak berasas sama sekali.

https://www.thethirdforce.net/wartawan-sah-berbohong-saya-sendiri-hadir-buat-laporan-di-ibu-pejabat-fbi-perancis-minta-jejak-jho-low/

Kidin Asan balaci kuda tua Tun Mahathir dakwa dia sendiri telah pergi membuat laporan ke Ibu Pejabat FBI di Leon, Perancis serta merekodkan laporan bertulis kepada pihak CIA di New York, Amerika Syarikat untuk meminta pihak penguatkuasa undang-undang ini menyiasat kes skandal 1MDB seterusnya menjejaki penyangak Jho Low untuk dibawa pulang ke Malaysia.

Perdana Menteri Malaysia pada waktu itu iaitui Tun Dr Mahathir Mohamad, saya terbang buat kali kedua ke Ibu Pejabat FBI di Peranchis dan Ibu Pejabat CIA di New York untuk terus berusaha menjejaki Penyangak Jho Low untuj cuba sedaya-upaya membawa beliau pulang ke Malaysia.. puiiii

Goreng mamak Kerala sampai ke Perancis Llon nak tangkap Jho Low...!!

Agak agak sikit lah kau nak goreng mamak ni.. PDRM ya tido takkan nak malukan dan salahkan Polis Perancis pulakkk...!! Alahaiiii

Goreng mamak dah tak laku dah tekak rakyat dah kembang meluat nak muntah..!!

Orang bodo walau Tun saja yang percaya goreng mamak ni..

#gorengmamaksmpiperanchispuiii

3 Anonymous said...

Mamak kerala geng ph. Ph ada dapig. Dapig ada pkr dan pan. Nanti org melayu jadi pkr dan pan. Rosak teruk. Labun tolak rasuah. Tapi bibir jer. Dapat kuasa rasuah lagi kuat.

4 Anonymous said...

Skandal Politik Azmin Ali Muncul Syarikat RM2.00 sebagai Pemegang Konsesi Dalam Kuari Hutan Simpan Bukit Lagong Selangor.

Menurut maklumat, individu yang menandatangani keputusan asal untuk melesenkan kuari sebelah ini adalah bekas menteri besar Selangor, Azmin Ali.

Azmin meletak jawatan berikutan kemenangan PH pada Jun 2018 untuk digantikan oleh timbalannya Amirudin Shari.

Rancangan pemusnahan sebahagian besar kawasan Hutan Simpan Bukit Lagong di Selangor hari ini membawa kebimbangan penduduk kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia.

Selepas moratorium diluluskan ke atas pemusnahan tanpa henti hutan semula jadi wilayah itu oleh kerajaan negeri PKR yang baharu pada 2010, dalam satu kenyataan pada penghujung bulan lalu telah diakui bahawa dalam tempoh 2018 dan 2019 sejumlah 19 kawasan kuari dengan keluasan 800.50 hektar telah diluluskan oleh Azmin di Hutan Simpan Bukit Lagong, atas alasan mereka akan menyediakan bahan untuk stadium baharu dan projek lain di Selangor dan Lembah Klang.

Mereka termasuk beberapa syarikat shell dengan modal berbayar serendah modal syarikat RM2.00, RM3.00, RM25.00 dan RM100.00, menimbulkan persoalan yang sah tentang pelaburan dan pengalaman yang akan mereka bawa dari segi pembalakan dan penggalian tanah?

Jernih Jasa Intan Sdn Bhd (dianugerahkan Plot 12), dua daripada pengarah merangkap pemegang saham adalah penyokong setia dan pekerja Azmin dan Setiausaha Politik utamanya, Muhammad Hilman Idham.

Mereka ialah Razali bin Ramly (dilantik Januari 2017) dan Khairul Afiq Bin A Rahim (dilantik November 2020) yang kedua-duanya meninggalkan jawatan PKR di bahagian Gombak untuk mengikuti Azmin dan Hilman

KESIMPULAN 
5 Anonymous said...

Setakat ni kerajaan negeri yg diperintah oleh pas, terbukti tiada rasuah. Dah lebih tiga puluh tahun pas di kelantan, tiada adun yg dikaitkan dengan rasuah. Bahkan menteri besar kekal dengan gaya hidup yg biasa. Biar pun datang fitnah bertubi tubi, tiada dakwaan rasuah.

Jom sokong parti yg bersih dan bebas rasuah. Jom ramaikan pimpinan pas di peringkat negara. Kita ramaikan lagi pimpinan pas. Kerana jika mahukan zero rasuah pilih pimpinan yg tidak makan rasuah. Pimpinan pas bukan saja bebas rasuah, malah cekap buat kerja.

Beza dengan pee hancing, buat kerja merapu tapi bercakap banyak. Orang ni tak betul, orang tu tak betul. Rupanya mereka yang tak betul.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails