Thursday, June 30, 2016

Pendakwaan Guan Eng Dipindahkan Ke Mahkamah Tinggi P.Pinang.

Post Pic
GEORGETOWN: Pendakwaan terhadap Ketua Menteri, Lim Guan Eng pagi ini berhubung dua tuduhan rasuah, dipindahkan ke Mahkamah Tinggi Pulau Pinang. 

Perkara itu diputuskan, Hakim Mahkamah Sesyen, Roslan Hamid sejurus selepas pihak pendakwaan yang diketuai Peguam Negara, Tan Sri Mohamad Apandi Ali membuat permohonan berkenaan.
Terdahulu, prosiding mahkamah bermula pada jam 10.30 pagi tadi. 

Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP, dijangka berhadapan dua tuduhan rasuah. 

Pertuduhan pertama adalah berkaitan dengan dakwaan beliau  menyeleweng kuasa bersabit  permohonan menukar status sebidang tanah daripada pertanian kepada komersial.

Satu lagi tuduhan terhadap Guan Eng adalah  berhubung tindakannya  membeli sebuah banglo daripada seorang ahli perniagaan wanita di bawah harga pasaran.

Guan Eng dijangka dituduh di bawah dua akta berasingan iaitu Seksyen 23 Akta Pencegahan Rasuah dan dan Seksyen 165 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara jika disabit kesalahan. (antarapos)

2 comments:

Anonymous said...

KUIZ BUKA MINDA

Soalan Mencabar Minda:


Soalan(1):
Siapakah yang terlibat dalam skandal rumah terlajak murah, skandal tanah manggis, skandal kos kertas kerja projek yang terlampau tinggi, skandal laluan basikal, skandal merobohkan berpuluh kampung Melayu, skandal hak milik tanah 999 tahun, skandal melindungi peniaga dan penempatan haram, menjual tanah kerajaan kepada Singapura tanpa membabitkan sebarang bayaran tunai, skandal menjual tanah kerajaan dari 2011-2014, skandal kroni dll?

Hint:
Dia juga telah menaja parti ternakan dan barua penjilat dedak untuk menghancurkan parti Islam by hook or by crook. kerana parti Islam tersebut sedang berusaha melaksanakan ajaran Islam dan hukum Allah untuk umat Islam. Dia dan partinya adalah penjilat Israel.

(2) Siapakah pemimpin-pemimpin kafir dan parti-parti kafir yang telah menghina dan menentang ajaran Islam dan hukum Allah dan menghasut orang ramai menolak ajaran Islam dan hukum Allah? Bukankah ini bererti mereka telah melanggar Perlembagaan Persekutuan iaitu Islam Sebagai Agama Persekutuan? Bukankah ini bererti mereka kafir harbi?

Nota: Para penjilat dan pemakan dedak cap roket telah gagal menjawab soalan terbuka ini walaupun soalan telah diulang beberapa kali. Ini bererti dedak cap roket yang menjadi kegemaran babi telah menurunkan IQ penjilat pemakan dedak ke tahap IQ anak babi.

Anonymous said...

BERANIKAH SIFU-SIFU ROKET MEMBUKTIKAN PARTI MEREKA TIDAK RASIS DENGAN MELANTIK CALON MELAYU MEMANGKU JAWATAN KETUA MENTERI?

Para penjilat pemakan dedak cap roket sila jawab!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails