Thursday, September 29, 2011

250 Rakyat Sungai Burong Terima Sumbangan MES

Drs Mohd Rashdi sedang menyampaikan sumbangan kepada rakyat Sungai Burung pelbagai bangsa.. Melayu, Cina dan India.

Tanjong Karang 29 Sept 11: Hari ini 250 orang rakyat negeri Selangor berbilang bangsa di DUN Sungai Burong telah menerima sumbangan barang keperluan harian dari kerajaan Pakatan Rakyat Selangor. Demikian diucapkan Drs Mohd Rashdi Deraman selaku Penyelaras Pusat Khidmat Masyarakat DUN Sungai Burong.

"Sejak Pakatan Rakyat mentadbir Negeri Selangor, mulai Mac 2008, satu agenda besar, "Hasil Negeri untuk Rakyat" telah dirangka dan dilaksanakan dengan segera melalui program Merakyatkan Ekonomi Selangor.

"Pada permulaan, 7 Agenda Merakyatkan ekonomi telah dilaksanakan. Ia kemudian ditambah berperingkat-peringkat mengikut keperluan agar "Hasil Negeri untuk Rakyat" dapat dipenuhi secara maksimum.

"Al-hamdullah 250 orang yang diberi sumbangan ini baru muqaddimah. Insya Allah pemberian selanjutnya akan diteruskan. Kata beliau lagi.
Drs Rashdi sedang berucap.
Ibnu Hasyim (kanan) juga dijemput ke pentas, sebagai blogger.

Tok Sidang dari kaum Cina juga dijemput menyampaikan hadiah..
Dalam tinjauan Weblog Ibnu Hasyim, rakyat mengalu-alukan langkah kerajaan Pakatan Rakyat sebagai sebuah kerajaan yang prihatin kepada rakyat miskin.

"Saya hidup di sini sudah 45 tahun dalam kesushan, hanya baru ini, saya menerima sumbangan dari kerajaan." kata seorang rakyat Sungai Burong berketurunan India. (IH)

Juga Karnival Selangorku...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails