Wednesday, June 01, 2011

20 Artis Diperalatkan Skim Cepat Kaya.

Artis terpalit tarik pelabur
HALAMAN HIBURAN

KL 1 Jun 11: Lebih 20 artis diperalatkan dan penganjuran konsert membabitkan artis popular tanah air antara taktik licik Harun Mat Saat yang menyemar sebagai 'Ustaz Harun', untuk menarik orang ramai melabur dalam skim cepat kaya dianjurkan syarikatnya, Dina Group Sdn Bhd (Dina Group).

Akibatnya, artis turut menjadi mangsa lelaki berusia 45 tahun itu yang kini menduduki senarai teratas individu paling dikehendaki Bank Negara Malaysia (BNM) membabitkan penyelewengan wang kira-kira RM200 juta.

Bekas penyampai radio popular, Isma Halil Hamzah, berkata selainnya lebih 20 artis mendaftar sebagai ahli dan menjayakan Konsert Malam Seribu Karya Rock Rohani di Stadium Malawati Shah Alam pada pertengahan April 2009.

Menurut Isma Halil yang bertindak sebagai pengacara pada konsert itu, antara artis yang membuat persembahan ialah Amy Search, Jamal Abdillah, Ramli Sarip, Mawi, Yantzen, Rahmat (Mega) dan Nazrey (bekas vokalis Raihan).

“Kami tidak menyangka konsert itu mempunyai agenda tersembunyi dan lebih mengecewakan artis yang membuat persembahan langsung tidak menerima bayaran seperti dijanjikan. (IH)

Lihat sebelum ini.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails