Friday, June 17, 2022

Keluhan Rakyat Kg Baru TT Wangsa lagi..

 

Komen Rakyat dalam blog ini..

2 comments:

Anonymous said...

Isu Kg Baru timbul lagi...

Kami buntu manakala Ahli Parlimen Titiwangsa, Datuk Seri Rina Harun, yang mewakili kawasan ini tidak membantu penduduk.

40 keluarga yang mendiami Flat Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) Sungai Baru di Kampung Baru, tekad mahu mendirikan khemah di pekarangan Pejabat Perbadanan Kampong Bharu (PKB).

Kami tiada rumah lain untuk didiami dan flat ini dibeli oleh orang tua kami satu ketika dahulu. Bukannya kami tinggal di rumah setinggan, wajarkah kami dilayan seperti ini?”

Setiap kali soalan berkaitan diajukan Menteri Wilayah hanya kata akan diajukan Datuk Seri Dr Shahidan Kassim tiada penyelesaian hingga kini, Saya pun belum dapat maklumat tepat mengenai perkara ini kerana urusan pengambilan tanah ini dibuat oleh PTG, bukannya Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).,” katanya.

Ikut lah cara Najib Tun Razak@ Bossku selesaikan projek Kerinci Residensi... jangan malu Menteri Wilayah.. Harap Rina Harun sah ke laut dalam..

Menteri Wilayah dinasihat kena guna cara Bossku selesai masalah Kg Sungai Baru di Kampung Baru seperti idea Bossku dalam Projek Kerinci Residensi untuk selesaikan masalah Sg Baru Kg Baru.

Pertemuan dijalankan antara pemaju dan pemilik tanah Kampung Sungai Baru, Kampung Baru, di sini bersama Menteri Wilayah Persekutuan. Jangan jadi mcm Kalit Samat dan Nurul Izzah dalam isu Kerinci Residensi.

https://youtu.be/VEvmx7EW950

pemaju bersetuju menyediakan tawaran baharu dinamakan Pakej Harmoni kepada pemilik unit flat, yang diputuskan jumlah pampasan oleh Jabatan Ketua Pengarah Tanah dan Galian Persekutuan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (JKPTGWPKL), pada sesi siasatan pengambilan tanah.

Mereka mampu tinggal di pangsapuri berkeluasan 900 kaki persegi yang kondusif dilengkapi kolam renang, surau serta taman permainan tanpa sebarang bayaran berdasarkan konsep trade-off (tukar ganti).

Hanya beberapa kerat penduduk Kerinci Residensi yg berputih mata bila dihasut Nurul Izzah semasa jadi MP Lembah Pantai dulu. Menyesal tak sudah pada yang termakan hasutan...

https://pakdin-my.cdn.ampproject.org/v/s/pakdin.my/residensi-kerinchi-nurul-izah-muka-tembok-dan-tidak-bertanggungjawab/?amp_js_v=a6&amp_gsa=1&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw%3D%3D#aoh=16416084484379&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=From%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fpakdin.my%2Fresidensi-kerinchi-nurul-izah-muka-tembok-dan-tidak-bertanggungjawab%2F

Padan muko kelian yang termakan hasutan Nurul Izah semasa jadI MP Pantai Dalam dolu.

Nurul terkinja kinja di Istana Bukit Segambut yg terhasut ditinggal terkontang kanting.

KHALAS

Anonymous said...

Kuat belit juga si nurul ni. Macam daddy nya juga.

1 comment:

Anonymous said...

Kuala Lumpur at war..!?

Who has this idea of sandbag.
Outdated and bloodyful outdated ideas
Sandbags are not the solution
Do something sensible and more advance solution

When a minister is surrounded by stupid cronny the minister will looks idiot and stupid too.

The old and outdated ministry are good to fuck out from running this countyr. It will make rakyat is too litter and disgust about idiot minister

make a long -term plan ...
instead of bothering the people for the sake of the sandbag cartel

Kuala Lumpur is like a war camp zone area

KL looks ugly when the bloody stupid leader make idiot planning

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails