Sunday, June 12, 2022

Denden ganti Amy, aura Search berbisa. Patuh syariahkah?

 

Penampilan Ella yang turut berduet dengan Denden pada konsert Search malam tadi, menggamatkan suasana. Foto Ihsan Penganjur Konsert Konsert Search Rockin On Rooftop

HALAMAN HIBURAN

Denden ganti Amy, aura Search masih berbisa.

KUALA LUMPUR: Kehadiran lebih 3,000 peminat pada Konsert Search Rockin On Rooftop di Kompleks Campbell di sini, malam tadi, membuktikan biarpun tanpa Amy, persembahan band legenda yang menampilkan Denden Gonjalez sebagai vokalis, tetap berbisa.

Nyata, aura Search yang ditubuhkan sejak 1981, utuh biarpun pelbagai kontroversi melanda hingga band rock legenda itu bagai terbahagi dua.

Kehadiran Denden mengubat rindu peminat terhadap persembahan bertenaga kumpulan rock ikonik itu.

Biarpun konsert bermula agak lewat iaitu pada jam 9.30 malam berikutan hujan, namun, peminat setia menanti dalam kebasahan.

Pada konsert lebih dua jam itu, Search mendendangkan 17 lagu. Tirai konsert dibuka lagu Bencana, Metropolitan dan Pasti.

Search terus membuat peminat terpaku dengan lagu Purnama, Melastik Ke Bintang, Di Pintu Sepi, Bersalah Atau Tidak, Speech, Rock N Roll Pie.

Turut didendangkan adalah lagu Fantasia Bulan Madu, Bencana, Metropolitan,Teguh, Neo Romantik dan Mentari Merah Di Ufuk Timur.

Tambah manis, konsert itu dihangatkan dengan persembahan Ratu Rock, Ella yang menyanyikan lagu Melayar Bahtera dan Bayangan secara duet bersama Denden.

Tidak hanya itu, malam itu turut menyaksikan rakan seperjuangan seperti Datuk M Nasir, Datuk Hattan dan Datuk Ramli Sarip hadir memberi sokongan.

Bertemu Kid usai persembahan, pemain gitar itu risau melihat hujan yang tidak menunjukkan tanda-tanda mahu berhenti sebelum konsert.

"Kami risau sebab hujan seperti tidak akan berhenti. Namun, hujan adalah rezeki buat kami... Alhamdulillah. Tidak sangka sangka kehadiran peminat yang cukup luar biasa.

"Peminat setia menanti walaupun terpaksa bermandi hujan," katanya.

Kid berkata, kehadiran vokalis baharu Search, Denden perlu dipuji meskipun kali pertama beraksi pada konsert berskala besar bersama mereka.

"Kami berpeluang bersama dalam waktu yang agak singkat. Namun, kami gandakan usaha dan latihan. Akhirnya, kami dapat hasil yang baik malam ini (malam tadi).

"Denden beri sepenuh tenaga yang dimiliki demi meneruskan legasi Search," katanya.

Kid turut berterima kasih kepada abangnya, Din yang banyak memberi semangat kepada ahli kumpulan untuk meneruskan perjuangan.

"Pujian harus diberi kepada Din. Kita tahu apa yang berlaku. Din ada tunjang utama malam ini (malam tadi). Terima kasih kepada peminat yang hadir.

Lebih 3,000 peminat memenuhi ruang pada Konsert Search Rockin On Rooftop di Kompleks Campbell di ibu negara, malam tadi. Foto Ihsan Penganjur Konsert Konsert Search Rockin On Rooftop
Dari kiri, Yan, Denden dan Din masing-masing menghangatkan pentas dengan rangkaian lagu malar segar sepanjang konsert lebih dua jam itu, malam tadi. Foto Ihsan Penganjur Konsert Konsert Search Rockin On Rooftop

"Melihat kepada sokongan malam ini, ia beri Search semangat untuk terus berjuang... Mungkin ada hadiah buat peminat," katanya.

Selain Kid, Denden dan Din, Konsert Search Rockin On Rooftop turut menampilkan Yan yang bermain bes dan dan Minn (drum).

Sementara itu, Denden gembira dapat menjayakan persembahan itu dengan baik.

"Pada mulanya gementar untuk menyanyi di hadapan peminat Search. Namun, selepas itu, semuanya okay. Maklum balas peminat di Indonesia juga baik.

"Saya lihat banyak komen yang memberi sokongan. Terima kasih untuk semuanya kerana terus menyokong kami. Saya akan ingat malam ini sampai bila-bila," katanya.

Awal bulan ini, Konsert Endemik Search 2022 dibarisi Amy, Nasir Daud, Hillary Ang dan Man Kidal berlangsung di sebuah premis acara, di sini.

Komen Weblog Ibnu HasyimDenden ganti Amy, aura Search masih berbisa. Patuh syariahkah?

Sila lihat..
Kaitan Industri cendawan 


PERHATIAN: NO TELEFON IBNU HASYIM.COM TERKINI 014-400 2015

2 comments:

Anonymous said...

https://www.facebook.com/groups/pendudukkulaijaya/permalink/2176774592507579/


Ada gmbo ppuan nampak pangkal tetek separuh, patut syariahkah?

Anonymous said...

http://www.ibnuhasyim.com/2022/06/kami-sambut-yakubupartey-selamat-datang.html?m=0

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails