Thursday, June 25, 2020

Tarik Balik Pindaan Kontroversial 1993 -S. Barathidasan


DHPP sokong kembalikan kuasa Raja Melayu

KUALA LUMPUR: Dewan Himpunan Pendukung PAS (DHPP) menyokong penuh seruan kerajaan supaya menarik balik pindaan kontroversial 1993 yang disifatkan bercanggah dengan Perlembagaan Persekutuan.

Sebelum ini, Yang di-Pertua Dewan Negara yang bersara, Senator Tan Sri SA Vigneswaran dalam ucapannya pada Majlis Tamat Tempoh Yang di-Pertua Dewan Negara di Parlimen baru-baru ini telah menyeru agar perkara berkenaan kuasa Raja-Raja Melayu dikembalikan.Susulan itu, Setiausaha DHPP Pusat, S. Barathidasan berkata, pihaknya setuju kuasa Raja-Raja Melayu seperti zaman kemerdekaan lalu dikembalikan semula.
Ini kerana katanya, kuasa Raja-Raja Melayu sangat jelas diperlukan bagi menjamin kestabilan politik dan masa depan masyarakat majmuk di negara ini.
Dalam pada itu katanya, seruan ini bertepatan dengan titah Yang di-Pertuan Agong supaya ahli-ahli politik tidak mengheretkan negara sekali lagi ke kancah politik yang tidak menentu ketika rakyat berdepan dengan pelbagai masalah dan masa depan yang sukar akibat pandemik COVID-19.- HARAKAHDAILY 24/6/2020


Bagaimana nak jadi usahawan ternak landak? 
Mudah sahaja, semudah pelihara kucing, hambatlah peluang jana ekonomi..

Video: Ternak Landak Untung Ribuan Ringgit

Lihat perincian penjelasan..
Bagaimana mendapatkan benihnya? Sila hubungi..
Pak Zuu
Tel 011 33111321 (KL)

Ibnu Hasyim
Alamat: ibnuhasyim@gmail.com        
26/1/2020 KL.  

"Aku Ada Sepasang Landak.. Mari Kita Biakkan!"
 

2 comments:

Anonymous said...

Pindaan ni zaman atok. Atok gagal jadikan negara ini republik. Jika berlaku, atok jadi presiden yg pertama. Tiada sultan dan perlembagaan berubah.

meldaresearch said...

It is important for history coursework writing service students to seek History Essay Writing Services from a reputable history research paper service provider for their custom history paper writing help services.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails