Wednesday, March 08, 2017

Tian Chua Dedah Shafie Afdal Seorang Pemimpin Korup. Ya ke?AIDCNews – 07/03/17 –Naib Presiden PKR, Tian Chua mendedahkan Dato’ Seri Haji Mohd Shafie Apdal merupakan seorang pemimpin korup ketika menjadi Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah.
Tian Chua yang juga Ahli Parlimen Batu membuat pendedahan itu ketika mengadakan sidang media di bangunan Parlimen pada 19 Okt 2009.
Dalam sidang media itu, Tian Chua mendakwa Shafie telah menyalahguanakan kuasanya sebagai menteri dalam pemberian Projek Bekalan Elektrik Luar Bandar (BELB), Sabah dan Sarawak.

3 comments:

Anonymous said...

Pemimpin tidak korup jika pemimpin memberi semua projek kepada kroni Pakatan Haprak atau bini dan kaum kerabat pemimpin Pakatan Haprak!

Anonymous said...

Lawan kah kawan, semua pemimpin umno korap, kepala dia najis.

Anonymous said...

https://www.google.com/amp/s/aidcnews.wordpress.com/2015/08/31/gambar-berselfie-dengan-amoi-cina-jadi-liabiliti-mat-sabu-pimpin-ghb/amp/

Gambar Berselfie Dengan Amoi Cina Jadi Liabiliti Mat Sabu Pimpin GHB

AIDCNews – 31/8/15 – Gambar Mohamad Sabu atau lebih dikenali Mat Sabu berselfie dengan amoi Cina semasa perhimpunan BERSIH 4 menjadi liabiliti terhadapnya untuk terus menjadi ketua Gerakan Harapan Baru (GHB).

Perkara ini diakui sendiri oleh ketua pengiring Amal Relief Malaysia (Arif) Mat Sabu, Aris Awang.

“Setelah insiden selfie dengan awek-awk Cina di BERSIH 4.0, Mat Sabu akan letak jawatan Presiden GHB. Husam akan memimpin GHB.

“Aris Awang dah payah susah dengan geng Arif untuk jaga Mat Sabu,”ulas Norani AbgMarzuki BangiKuching.

Aris Awang dalam kenyataan medianya semalam memohon maaf kerana beliau gagal melaksanakan tugas sepenuhnya dalam mengawal Mat Sabu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails