Sunday, March 05, 2017

Bantah Kerajaan PP Campur Tangan Dalam Urusan Agama Islam.BUTTERWORTH: Kira-kira 50 masyarakat Islam mengadakan bantahan singkat selepas solat Jumaat bagi mendesak kerajaan Pulau Pinang berhenti campur tangan dalam hal ehwal Islam, khasnya berhubung fatwa.
Mereka berkumpul di Masjid Jamiul Al-Badawi di Kepala Batas, bagi menggesa Ketua Menteri, Lim Guan Eng dan pemimpin DAP lain berhenti campur tangan dalam pengeluaran fatwa dengan serta-merta.

Mereka turut memegang kain rentang tertera gambar Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang dengan perkataan “Musuh Islam dan Musuh PAS” serta “Jangan kurang ajar dengan Melayu Penang”.

Protes itu berlangsung selama 10 minit sebelum peserta bersurai secara aman.

Jurucakap masyarakat Islam Kawasan Kepala Batas, Azmi Man berkata, ahli parti dan umat Islam sangat terganggu dengan kerajaan negeri yang didakwa campur tangan dalam hal ehwal Islam.

pas_penang_protes1

“Kami merasakan perkara Islam hanya perlu dibincangkan umat Islam, terutamanya perkara berkaitan fatwa,” katanya kepada wartawan petang tadi.

Isu campur tangan fatwa negeri itu julung kali dibangkitkan Ketua Pemuda PAS Pulau Pinang, Afnan Hamimi Taib Azamudden, yang mendakwa semua fatwa di Pulau Pinang terpaksa mendapat kelulusan mesyuarat exco yang dipengerusikan Lim.

Afnan berkata, semua fatwa hanya memerlukan perkenan Yang di-Pertuan Agong dan kerajaan negeri tiada hak dalam pewartaan fatwa. Dakwaan Afnan itu kemudiannya disokong seorang ahli Jawatankuasa Fatwa Negeri Pulau Pinang.

Kerajaan negeri dan Lim bagaimanapun menafikan sebarang bentuk campur tangan.

Dalam perkembangan lain, Azmi berkata, PAS Pulau Pinang akan menyokong seruan presidennya, Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk tidak berhubung dengan DAP dan PAN. (TKO)

11 comments:

Anonymous said...

http://www.ismaweb.net/2017/02/ridhuan-tee-bawa-hujah-dap-anti-islam/

Ridhuan Tee Bawa Hujah DAP Anti-Islam

BANGI, 15 Jamadilawal 1438H, Ahad – Boleh dikatakan apa sahaja perkara berkaitan cara hidup Islam akan dilawan parti rasis dan cauvinis DAP, kata pendakwah bebas, Prof Mohd Ridhuan Tee Abdullah.

Meskipun parti itu berkali-kali menafikan tuduhan anti-Islam yang diberikan kepadanya, malah sehingga bertegas mahu mengambil tindakan mahkamah, bagaimanapun Ridhuan Tee berkata, tindak-tanduk parti tersebut tidak seiring dengan penafian mereka.

Felo Utama Institut Penyelidikan Produk dan Ketamadunan Islam (Inspire), Universiti Sultan Zainal Abidin (Unisza) itu turut mengimbau kembali sejarah ketika Pengisytiharan Negara Islam oleh UMNO yang dibuat oleh Dr. Mahathir Mohamad pada 29 September 2001.

Tidak senang dengan pengisytiharan itu, DAP lantang menentang kerana padanya, Malaysia mesti kekal sebagai sebuah negara sekular.

“Ini dibuktikan melalui penentangan yang berterusan oleh DAP terhadap konsep Negara Islam yang dibawa oleh UMNO mahupun pembangkang PAS.

“DAP yang majoriti partinya diwakili oleh orang Cina bukan sahaja tidak bersetuju telah membawa perkara ini ke mahkamah.

“Bagi DAP, Malaysia harus kekal sebagai sebuah negara sekular. DAP memetik kata-kata Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj pada 1983 sebagai hujah utama untuk menolak sebarang perkataan Negara Islam ke atas Malaysia. “Don’t turn Malaysia into an Islamic State.”

“Itulah kempen yang terus-menerus digunakan sebagai senjata dalam kempennya kepada masyarakat Cina. DAP melancarkan kempen, No to 911, No to 929, Yes to 1957 sebagai membantah keras sebarang usaha menubuhkan negara Islam,” katanya dalam artikel bertajuk “Benarkah DAP suka Islam?” yang disiarkan di Utusan Online, semalam.

Selain itu, DAP malah turut membuat andaian, sekiranya Tunku Abdul Rahman, Tun Hussein Onn, Tun Fuad Donald Stephens dan Datuk G.S. Sundang masih hidup, mereka juga akan turut menyokong kempen tersebut dan menentang konsep negara Islam.

“Hebat DAP, seperti PAN juga boleh membaca pemikiran orang yang telah tiada.

“Meskipun, bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi pernah menegaskan bahawa: “Malaysia is not a secular state or theology nation. It is an Islamic nation, governed by Islamic tenets but adhering closely to democratic principles in line with the highest laws of the land, the Federal Constitution” – New Straits Times 28.8.2007.

“Kenapa DAP sangat benci kepada negara Islam? Apakah sikap ini tidak anti-Islam? Tidakkah kita sedar dengan perisytiharan tersebut telah menjadikan keadaan bukan Islam menjadi lebih baik?.

“Amat pelik sekali apabila ada Melayu yang begitu buta menyertai parti anti-Islam ini. Malahan memuji bahawa parti ini adalah terbaik untuknya,” katanya.

Anonymous said...

http://www.ismaweb.net/2015/06/umat-islam-tidak-perlu-gula-gula-dap-untuk-nafi-mereka-anti-islam/

Umat Islam Tidak Perlu ‘Gula-Gula’ DAP Untuk Nafi Mereka Anti-Islam

BANGI, Jumaat – Presiden Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA), Ustaz Ibrahim Mohd Hasan Al-Hafiz mengingatkan kepada DAP untuk tidak menggula-gulakan umat Islam dengan wang ringgit.

Katanya, tindakan wakil rakyat DAP, Hannah Yeoh yang memberikan wang kepada masjid dan surau boleh dianggap biadab apabila menggunakan cara itu untuk menafikan yang mereka bukan anti-Islam.

“Adakah umat Islam boleh digula-gulakan dengan wang ringgit sehingga gula-gula tersebut menutup mulut kita?

“Adakah maruah umat Islam boleh dibeli dengan nilai seribu dua ribu ringgit sahaja?

“Sesungguhnya tindakan biadap menaburkan wang ringgit untuk mengatakan bahawa DAP bukan anti-Islam adalah satu penghinaan terhadap umat Islam,” tegasnya dalam status di Facebooknya.
Hannah bukan anti islam

Baru-baru ini Hannah melalui twitternya memberitahu bahawa setiap masjid menerima RM2000 dan surau menerima RM1000 daripada DAP. Dengan tindakan itu DAP kononnya mengisytiharkan mereka bukan anti-Islam.

Bidas Ustaz Ibrahim, adakah wang ringgit mampu untuk menafikan agenda memansuhkan hak bumiputera dan penentangan terhadap kedaulatan Islam dan syariah Islam.

“Bagaimana dengan promosi pesta arak Oktoberfest dan lain-lain selama ini?” soalnya.

Untuk rekod, pada tahun 2001 DAP telah melancarkan kempen “No to 929″ sebagai menolak pengisytiharan Malaysia sebagai negara Islam yang diumumkan oleh Perdana Menteri ketika itu Tun Dr Mahathir Mohamad.

Pada 1989 pula, DAP meluluskan 12 resolusi semasa konvensyen tahunannya. Antara resolusi itu ialah DAP tidak akan bertoleransi dengan mana-mana pihak untuk menjadikan Malaysia sebagai negara Islam atau menjayakan apa-apa usaha Islamisasi di Malaysia.

Anonymous said...

http://www.ismaweb.net/2015/09/kata-pedang-bukti-bukti-dap-anti-islam-semakin-viral/

KATA PEDANG: Bukti-Bukti DAP Anti-Islam Semakin Viral

APABILA parti rasis dan cauvinis DAP mengancam akan menyaman Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP), beberapa bukti DAP menentang Islam sebagai tanda sokongan kepada JAIP menjadi semakin viral. Antara bukti-bukti yang diperkatakan:

Bukti 1: Dalam Perlembagaan parti DAP, disebutkan dasar perjuangannya adalah demokrasi sekular. Ini bercanggah dengan Perkara 3 Perlembagaan negara, Islam adalah agama Persekutuan dan makna Islam sendiri yang mencakupi keseluruhan cara hidup.

Bukti 2: Prinsip sosialis sekular yang mengundang kebebasan individu tanpa kawalan agama. Ini bercanggah dengan Perkara 3, yang memberikan hak beragama dan kebebasan beragama atas hak individu serta menghormati Yang DiPertuan Agong sebagai ketua agama.

BACA: Khutbah Aidiladha: Kita tak akan mohon maaf daripada DAP, kata Mufti Pahang

Bukti 3: Siri penentangan terbuka terhadap hak demokrasi majoriti rakyat Kelantan untuk melaksanakan Kanun Jenayah Syariah (Undang-undang Hudud), sekaligus menentang keputusan Sultan Kelantan dalam titah Baginda dalam sidang DUN Kelantan Mac 2015. Bab ini ramai saksi hidup yang sanggup tampil ke mahkamah jika berlaku saman, termasuk dalam taklimat tertutup, ramai pemimpin DAP bersuara terus terang tidak bersetuju dengan kanun itu.

Bukti 4: DAP bersikap tidak menghormati malah bertindak songsang dengan prinsip Perlembagaan negara tatkala cubaan private member bill untuk meminda Akta 355 bagi meminda kadar hukuman jenayah Islam agar selari dengan hukum Islam sebenar. DAP tegar menganggapnya bercanggah dengan Perlembagaan sedangkan Parlimen adalah satu proses perundangan berlandaskan Perlembagaan.

Bukti 5: Apabila Perdana Menteri ke-4 Tun Dr Mahathir Mohamed mengisytiharkan Malaysia sebagai sebuah negara Islam pada 29 September 2001. DAP berkeras bahawa Malaysia bukan sebuah negara Islam dengan memperkenalkan kempen menentang “Deklarasi 929” sekalipun Tun Dr Mahathir menerangkan tiada perubahan pada perlembagaan Malaysia. Malah, DAP menentang sebarang perlumbaan antara UMNO dan PAS untuk menjadi parti yang lebih Islamik pada sidang media 22 September 2002.

Bukti 6: DAP menolak pengenalan subjek TITAS (Islamic and Asian Civilisation Studies) di Institut Pengajian Tinggi Swasta.

Bukti 7: DAP menganggap amalan agama Islam seharusnya terhad untuk amalan peribadi sahaja sedangkan hakikat amalan Islam menjangkau bukan sahaja amalan peribadi tetapi mencakupi keseluruhan aspek kehidupan.

Bukti 8: DAP pada 22 Ogos 2012 mengatakan Hudud dan Negara Islam bukanlah polisi dalam Pakatan Rakyat lantas menolak sebarang usaha yang berkaitan dengan agenda Islam walaupun terhadap rakan pakatan mereka sendiri.

Bukti 9: DAP tegas mempertahankan pendirian mahu menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara sekular dan berusaha supaya syariat Islam seperti perundangan hudud tidak dilaksanakan di negara ini.

Bukti 10: Pimpinan DAP yang “islamophobic” seringkali menyindir dan campurtangan dalam isu-isu seperti kod etika berpakaian yang dituduh sebagai usaha islamisasi, isu sambutan Halloween dan Valentine bagi umat Islam, mengadakan pesta Oktoberfest dan konsert secara terbuka, isi khutbah Jumaat dan pelbagai lagi perkara sama ada di dalam status FB atau twitter yang mengundang kemarahan umat Islam.

Terpulanglah kepada para pembaca untuk menilai bukti-bukti tersebut. Hakikatnya, Islam adalah suatu sistem cara hidup yang mencakupi amalan rohani peribadi sehingga kepada sistem keadilan, sosial, ekonomi dan politik.

DAP tidak boleh mengehadkan Islam hanya kepada amalan peribadi dan paling tinggi ekonomi sedangkan menolak juzuk-juzuk Islam yang lebih menyeluruh yang menyentuh isu kenegaraan, perundangan, politik dan pelbagai aspek dalam kehidupan.

Anonymous said...

http://semuthitam80.blogspot.my/2017/03/pakatan-meroyan-desak-kerajaan-haramkan.html?m=1

PAKATAN MEROYAN, DESAK KERAJAAN HARAMKAN ZAKIR NAIK!!!

Nampak gayanya, sentimen kebencian terhadap Islam yang disemai oleh puak - puak Pro Pakatan Haprak tu kini sudah semakin menjadi - jadi. Malah ada tindakan yang mereka lakukan dianggap melampau.

Dewan Ulama PAS Pusat hari ini membidas aktivis Pro Pakatan, Siti Kassim dan pertubuhan Hindraf kerana mengambil tindakan undang - undang ke atas kerajaan Malaysia.

Ketua Penerangannya berkata, kedua-dua pihak terbabit bertindak demikian kerana mendakwa kerajaan Malaysia cuba melindungi pendakwah Islam terkemuka, Dr. Zakir Naik.
“Hal ini timbul atas dakwaan kerajaan Malaysia cuba melindungi Dr. Zakir dengan mengemukakan saman ke atas Timbalan Perdana Menteri, Ketua Pengarah Jabatan Imigresen, Ketua Pengarah Jabatan Pendaftaran Negara, Ketua Polis Negara dan kerajaan Malaysia.
“Tindakan Siti Kassim dan sebuah gerakan Hindu itu melampau dan merupakan satu tindakan ekstrem,” tegasnya dalam satu kenyataan.
Kelmarin, Siti dan Hindraf memfailkan tuntutan mahkamah bagi meminta pihak berkuasa menangkap dan mengusir Dr. Zakir daripada Malaysia serta membatalkan statusnya sebagai seorang pemastautin tetap negara ini.

Bahkan mereka juga turut membuat permohonan deklarasi daripada pihak Kerajaan agar Dr. Zakir dilabelkan sebagai satu ancaman kepada keselamatan, keharmonian dan perpaduan di negara ini.

Kehadiran Dr. Zakir sering tampil berdakwah di Malaysia mengundang rasa tidak selesa dalam kalangan pemimpin serta aktivis Pakatan yang turut dianggotai oleh DAPigs, PKR dan PAN.

Malah, Timbalan Ketua Menteri DAPigs Pulau Pinang merangkap Timbalan Setiausaha Agung DAPigs pernah dikecam umat Islamkerana menggelar pendakwah Islam terkenal itu sebagai 'Setan'.

Dr. Zakir merupakan seorang pendakwah Islam tersohor di dunia dan pernah menerima anugerah Tokoh Maal Hijrah Peringkat Kebangsaan 1435H/2013M daripada Yang di-Pertuan Agong pada tahun 2013.

Mengulas lanjut, Khairuddin berkata, pihak yang tidak berpuas hati dengan kehadiran Dr. Zakir berdakwah di Malaysia tidak perlu menggunakan emosi sebagai tanda protes mereka.
“Tindakan Hindraf dan Siti Kasim tidak kena tempat. Mereka sepatutnya beri ruang kepada wacana ilmu tanpa emosi. Mereka yang menolak wacana ilmu seperti Dr Zakir itulah yang mendorong kepada ketidakharmonian,” kata beliau.
Beliau turut menjelaskan, wacana keharmonian dan keilmuan dan Dr Zakir tidak menyerang pihak tertentu atau agama tertentu. Katanya, pihak yang tidak berpuas hati perlu bersemuka sendiri dengan Zakir bagi mengutarakan pandangan, bukan melakukan bantahan secara beremosi.

Anonymous said...

http://www.ismaweb.net/2016/04/gelar-dr-zakir-naik-setan-dap-serlah-wajah-sebenar-musuhi-islam/

Gelar Dr Zakir Naik ‘Setan’, DAP Serlah Wajah Sebenar Musuhi Islam

BANGI, Isnin – Tindakan Setiausaha Agung parti rasis dan cauvinis DAP, P Ramasamy menggelar pendakwah terkenal antarabangsa Dr Zakir Naik sebagai ‘setan’ telah menunjukkan sikap dan wajah sebenar parti itu yang sangat memusuhi Islam.

Menyifatkannya sebagai terlalu keterlaluan, Pengerusi Biro Dakwah Isma, Ustaz Omar Kassim berkata, beliau pelik dengan tindakan orang bukan Islam termasuk Ramasamy yang beria-ia menghalang Dr Zakir Naik untuk menyampaikan ceramahnya di negara ini.

“Seperti Ramasamy, dalam status Facebooknya mengatakan ‘peace loving Malaysian’. Mana yang ‘peace loving’nya. Apa hak dia nak panggil orang ‘setan’. Nampak tak ada agenda jahat di situ. Bila tidak mengganggu kepentingan mereka, mereka sanggup berpeluk mesra dan tertawa bersama.

“Tapi bila bertembung, mereka menampilkan wajah sebenar. Orang seperti ini tak layak dapat satu undi dari mana-mana Muslim, bahkan tak layak dapat sokongan dari mana-mana kumpulan,” katanya dalam satu kenyataan.

Beliau berkata demikian mengulas tulisan Ramasamy di Facebooknya dengan ayat ‘Let us get “Satan” Zakir Naik out of this country!’.

Ramasamy juga turut menyifatkan Dr Zakir Naik hanya menyebarkan kebencian di kalangan bukan Islam. Ini berikutan Dr Zakir dijadualkan berada di Terengganu selama lima hari untuk menyampaikan ceramah di pelbagai tempat termasuk di universiti berkaitan perpaduan dan kekuatan Islam.

Susulan itu Ustaz Omar berkata, sepatutnya kita semua orang Islam tidak lagi boleh mempercayai dan memberi muka kepada orang seperti itu, termasuk konco-konco dalam parti mereka.

“Dia telah mencampuri urusan umat Islam. Siapa dia mahu halang pendakwah Islam masuk ke negara ini?

“Hakikatnya, mereka sebenarnya takut dengan hujah kuat Dr Zakir tentang kebenaran Islam, sebagaimana takutnya Quraisy kepada Rasulullah,” katanya.

Sementara itu, Presiden Multiracial Reverted Muslims (MRM), Firdaus Wong Wai pula menyeru kepada semua pihak termasuk ahli pilitik Islam untuk sama-sama mempertahankan Dr Zakir Naik.

“Apakah para politikus Muslim sanggup melihat saudara seIslam seperti Dr Zakir Naik dihina sebegini?

“Adakah ini apa yang anda sebagai seorang ahli akademik anjurkan dan ajarkan dengan mengelar orang lain sebagai “Satan” dan kemudian edit status anda?

“Baling batu sembunyi tangan… Akan adakah ahli partinya yang beragama Islam berani menegur keceluparan beliau secara terbuka dan mempertahankan maruah saudara Muslim yang lain?,” soalnya.

Anonymous said...

Pakatan Haprak terdiri dari parti-parti politik sekular-liberal yang sedang dikawal, dipimpin dan dimanipulasi oleh parti kafir harbi roket untuk menghina, memfitnah, memomok-momokkan dan menentang ajaran agama Islam dan undang-undang Islam, ulama Islam, pendakwah Islam, mufti, pihak berkuasa agama Islam dan menafikan hak umat Islam untuk mengamalkan ajaran Islam.

Setiap kali parti kafir harbi roket merobohkan kampung Melayu, menindas orang Melayu @ umat Islam atau menghina dalam hal ehwal agama Islam, pemimpin-pemimpin parti politik liberal menyokong tindakan parti kafir harbi. Sesungguhnya pemimpin-pemimpin sekular-liberal adalah buta, pekak dan dungu.

Maka jelaslah pemimpin-pemimpin parti sekular-liberal adalah seperti lembu dan kerbau yang dicucuk hidung dan babi ternakan yang bergantung kepada dedak roket ! Merekalah pengkhianat yang amat berbahaya kepada agama Islam dan umat Islam kerana munafik-munafik ini bersikap musuh dalam selimut, gunting dalam lipatan dan musang berbulu ayam !

Sesungguhnya kafir harbi dan munafik seperti liberal tidak pernah redha terhadap agama Islam dan umata Islam.

Marilah kita semua umat Islam menyokong dan mengundi parti Islam dalam PRU14 dan menolak semua parti kafir harbi, sekular dan liberal yang telah dan sedang memusuhi agama Islam dan umat Islam.

Anonymous said...

Kafir harbi dan puak liberal telah dan sedang menghina, memfitnah, memburuk-burukkan dan menentang agama Islam dan menindas hak umat Islam sedangkan umat Islam adalah rakyat majoriti negara ini.

Dan sekarang musuh-musuh bangsat seperti Whatdahell Murti, CT anjing kurap, Jefri Bangang dan Lim Itik Gay sedang memfitnah dan memburuk-burukkan Dr Zakir Naik untuk menghalang beliau dari melaksanakan program dakwah untuk umat Islam di negara ini.

Musuh-musuh Islam ini memfitnah Dr Zakir Naik sebagai pengganas dan pelampau sedangkan kita semua mengetahui bahawa di kalangan musuh-musuh Islam ini terdapat penyokong, tali barut dan ahli pertubuhan pengganas Hindu LTTE (Liberation Tigers of Tamil Eelam) yang telah mencetuskan Perang Saudara Sri Langka dan membunuh 100,000 rakyat Sri Lanka 23 Julai 1983 – 18 Mei 2009!

Ini jelas menunjukkan musuh-musuh Islam yang bersikap perkauman dan cauvinis ini telah menghina agama Islam, umat Islam, Perlembagaan Malaysia perkara 3(1) dan prinsip demokrasi ! Ini menunjukkan musuh-musuh Islam ini adalah pengganas yang amat berbahaya dan sekarang mereka cuba melakukan provokasi untuk mencetuskan permusuhan kaum di negara ini.

Hanya pemimpin dayus sahaja membenarkan musuh-musuh Islam ini bebas memfitnah, menghina, memburuk-burukkan dan menentang ajaran Islam dan menindas umat Islam !


Anonymous said...

Alah korang cakap la apapun...Pan tetap semakin ramai penyokong...Pan akan tetap menyokong Dap sebab Dap telah memberikan 15juta kepada sekolah agama. Oleh itu secara automatiklah Dap sepatutnya mempunyai hak untuk membuat keputusan tentang undang undang Islam. Perkara asas yg mudah cam ni pun korang susah sangat ke nak faham.

Syazmall Wan said...

Knpa paa x lafaz cerai dgn kerajaan selangor..knapa x saman 2 90 juta...puii...polituk bodoh jer pas pakai skrng..dulu masa arwah tgna ada puak hadi ni yg nk sgt join umno..kalau ikut puak hadi ni patut dibunuh..itu ikut hadis..kerna puak tok guru mmng x kan bg umno tongkat. Ni presiden pun ponteng parlimen n se olah setuju dgn umno walaupun sampai arini duit bdk2 mara x dpt lg..apa cite pas...bodoh sgt ker kamu semua..6000 pensyarah diberhenti or x dpt terima gaji lg apa citer pas..x nk komplen umno ker..x kn pkra mcm tu pas nl duk diam..kata pembangkang tp da mcm beromen dgn umno sampai keluar hasil 90 juta.. mmng kita mnusia bodoh....tp bodoh sudah...jgn bodoh sgt....

Syazmall Wan said...

Knpa paa x lafaz cerai dgn kerajaan selangor..knapa x saman 2 90 juta...puii...polituk bodoh jer pas pakai skrng..dulu masa arwah tgna ada puak hadi ni yg nk sgt join umno..kalau ikut puak hadi ni patut dibunuh..itu ikut hadis..kerna puak tok guru mmng x kan bg umno tongkat. Ni presiden pun ponteng parlimen n se olah setuju dgn umno walaupun sampai arini duit bdk2 mara x dpt lg..apa cite pas...bodoh sgt ker kamu semua..6000 pensyarah diberhenti or x dpt terima gaji lg apa citer pas..x nk komplen umno ker..x kn pkra mcm tu pas nl duk diam..kata pembangkang tp da mcm beromen dgn umno sampai keluar hasil 90 juta.. mmng kita mnusia bodoh....tp bodoh sudah...jgn bodoh sgt....

Anonymous said...

...dahsyatnye...6000 pensyarah diberhentikan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails