Saturday, February 20, 2016

Lipstik Kepala Zakar Pula. Perlukah Majlis Fatwa Campur Tangan?

KUALA LUMPUR: Setelah Kuih berbentuk kemaluan lelaki menjadi viral dilaman sosial, kini wujud pula Lipstik yang mempunyai bentuk yang sama. 

Tindakan seaorang gadis dari Kelantan memuat naik gambar mempromosikan gincu bibir yang berbentuk kemaluan lelaki di akaun Facebook miliknya dilihat tidak sensitif terhadap budaya di negara ini dan ini telah menjadi viral di media sosial dan mendapat perhatian netizen. 

Gadis tesebut sanggup menukar ‘cover photo’ facebook semata – mata mahu mempromosikan lipstik tersebut. Pengguna facebook telah menyifakan gadis berkenaan mempromosikan Lipstik berkenaan yang berjenama Diamond Dreams sebagai gatal dan tidak sopan tambahan pula beliau merupakan seorang wanita. 

Malah SuaraTV turut gagal untuk menghubungi beliau bagi mendapatkan komen lanjut berkenaan isu berkenaan. Terdahulu, seorang wanita telah dikecam di laman sosial kerana gara-gara memuat naik gambarnya bersama kuih yang berbentuk kemaluan lelaki dan gadis berkenaan telah membuat laporan polis berkenaan itu terbabit. -suara.tv

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Perlukah Majlis Fatwa Kebangsaan campur tangan, mengenai lipstik kepala zakar ini? Sekurang-kurangnya penjelasan mengenai hukum dalam Islam, dijadikan alat perangsang ghairah?

Gambar hiasan

Lihat sebelum ini..

3 comments:

Anonymous said...

Ini semua salah DAP..kata walaunta2 dan macai Umno

Anonymous said...

tak payah la Majlis Fatwa. Rujuk ke Dewa/dewan ulamak Pas @ MB&TMB Kelantan @ lebai2 pas.

Anonymous said...

Kita tunggu respon dr tenggara... Atau menteri di jabatan perdana menteri ulas.... Jk utk melariskan perniagaan ada gst ok kott.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails