Friday, November 28, 2014

3 Sebab BN Kalah Di S'gor -Wakil UMNO S'gor.

Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak memulakan ucapan dasarnya pada Perhimpunan Agung UMNO 2014 di PWTC Kuala Lumpur padapagi 27 November 2014. Foto: NOOR ASRIEYKUZAIREY SALIM.
Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak memulakan ucapan dasarnya pada Perhimpunan Agung UMNO 2014 di PWTC Kuala Lumpur padapagi 27 November 2014

Kekalahan Barisan Nasional (BN) di Selangor selama dua penggal dari tahun 2008 boleh merebak ke negeri lain jika UMNO lalai dan tidak berada dalam keadaan siap siaga.

Wakil UMNO Selangor yang juga Ketua UMNO Bahagian Subang, Datuk Zein Isma Ismail berkata, kekalahan BN Selangor disebabkan tiga faktor iaitu kesilapan pucuk kepimpinan memilih calon bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri, dua nakhoda satu kapal dan pengundi Melayu ‘dicuri’ pihak tertentu dengan memindahkannya ke bahagian atau negeri lain.

Kata beliau, isu dan kesilapan itu telah meletakkan Selangor dalam keadaan sukar untuk memulihkan semula seperti sebelum tahun 2008.

“Walaupun Pakatan Rakyat (PR) Selangor lebih retorik dalam pentadbirannya sejak lima tahun lalu tetapi UMNO dan BN masih berdepan dengan kesukaran untuk menembusi kubu kuat pembangkang,” katanya berucap menyokong ucapan dasar Presiden UMNO pada Perhimpunan Agung AMNO 2014 di PWTC di sini hari ini. (MG)

1 comment:

PemerhatiAnakMuda said...

Judi itu haram..koa nak bersubahat dgn setannnnnn!!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails