Wednesday, September 10, 2014

Rompak, Paksa Seks Oral Di K'tan, Kaji Semula Perundangan Islam..

Rompak, paksa lakukan seks oral 
KOTA BHARU - Padah merompak dan memaksa mangsanya melakukan seks oral, seorang penjual sayur dihukum penjara 20 tahun dan dikenakan 10 sebatan rotan oleh mahkamah sesyen, di sini, petang tadi.

Tertuduh, Amran Yunus, 36, dari Kampung Chica, di sini, dihukum selepas mengaku bersalah di hadapan Hakim, Mohd Yusoff Yunus.

Tertuduh didakwa pada tuduhan pindaan merompak wanita yang berusia 29 itu dengan mengambil wang tunai RM50, seutas gelang emas; lokat emas dan kunci kereta jenis Suzuki Swift di ladang kelapa sawit di Batu Jong, Kuala Krai, antara jam 7.20 dan 9 pagi, 4 Mei 2014.

Sebelum itu, mangsa behenti di sebuah stesen minyak menyedari salah satu daripada tayar keretanya pancit. Tertuduh kemudian mendekati mangsa dan menawarkan bantuan untuk menunjukkan kedai tayar, namun kedai yang ditunjukkan tutup.

Tertuduh kemudian menawarkan bantuan untuk membaikinya, namun tiba-tiba mangsa ditarik dan diikat pada kerusi belakang kereta. Dia kemudiannya memaksa mangsa melakukan oral seks. Enggan melakukannya, tertuduh bertindak mencurahkan gam ke dalam telinga dan memukul mangsa di mata serta perut. Mangsa ditinggalkan di kawasan itu selepas barangan berharga diambil.

Pada prosiding itu, peguam bela, Mohd Faizal Abdul Rahman merayu hukuman tertuduh diringankan dengan mengambil kira tertuduh yang mempunyai lima anak serta isteri, namun Timbalan Pendakwa Raya negeri, Ahmad Salam Yusof memohon mahkamah menjatuhkan hukuman berat.

“Jenayah yang dilakukan tertuduh sangat serius. Saya mohon mahkamah mengambil kira kepentingan awam melebihi kepentingan diri tertuduh. Mohon juga supaya mahkamah mempertimbangkan trauma yang dialami mangsa seperti mana laporan perubatan daripada pihak hospital,” katanya

Cartoon Zunar: Malaysian Jail today!

Komen Weblog Ibnu Hasyim:  Sampai masanya sistem perundangan Islam yang jelas berkesan baik dikaji semula untuk dilaksanakan di negara ini sesuai dengan Perlembagaan Persekuruan, 'Islam (Ad-deen atau cara hudup) adalah Agama bagi Persekutuan'.

Mengapa negara umat Islam tidak mahu melaksanakan atau membuang perundangannya sendiri yang 'wajib' (perintah Allah SWT) dilaksanakan, tetapi mengambil undang-undang penjajah Lord Ried 'made in England' itu dipaksakan ke atas rakyat Islamnya sendiri? Membiarkan rakyat Islam sentiasa berdosa tidak dapat melaksanakan agamanya secara menyeluruh!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails