Friday, May 20, 2011

Kisah Gadis Mangsa Rogol Di Penjara Abu Gharib...


GADIS bernama Nadia ini bercerita..

"Semasa aku sedang mengunjungi rumah salah seorang kerabatku, tiba-tiba tentera Amerika (AS) memasuki rumahnya dan mulai menggeledah rumah itu. Mereka menemui beberapa senjata ringan. Maka merekapun menangkap semua orang di rumah itu termasuk aku.

Aku cuba jelaskan pada penerjemahnya, bahawa aku hanyalah seorang pengunjung, tetapi sia-sia. Aku menangis, memohon pada mereka, sampai hilang kesedaran kerana takut... ketika mereka membawaku ke penjara Abu Ghraib"

Nadia melanjutkan, sambil air mata mengalir di pipi.

“Mereka tempatkanku seorang diri di sebuah sel penjara gelap dan kotor. Aku berharap aku akan segera dibebaskan, setelah terbukti aku tidak bersalah. Hari pertama sangat menyusahkan. Selnya berbau tidak sedap, lembab dan gelap, membuatku semakin lama semakin takut. Suara tertawa tentera di luar sel tambah menakutkan. Aku bimbang apa yang menimpaku nanti.

Pertama kali aku merasa berada dalam cengkaman sulit. Memasuki sebuah dunia yang tidak pernah ku rasai sebelum ini. Ditengah aneka ragam perasaanku saat itu, aku dengar suara seorang tentera wanita AS bercakap dalam bahasa Arab padaku:“Aku tak kira, walau penjual senjata di Iraq ini perempuan!”

Ketika aku cuba jelaskan keadaan sebenarnya, dia memukulku dengan kejam. Aku menangis dan berteriak “Demi Allah! Aku dianiaya, demi Allah! Aku dianiya!!”

Tentera wanita itu terus mencaci. Tak pernah ku bayangkan, aku akan diperlakukan seperti itu. Dia mulai tertawa dan mengatakan dia telah memonitorku sepanjang hari dengan satelit. Katanya, mereka mampu melacak musuh-musuh mereka meskipun sedang berada di dalam bilik tidur mereka sendiri dengan teknologi AS.

Dia tertawa lagi dan berkata,”Aku mengawasimu ketika kamu bercinta dengan suamimu.”

“Tatapi aku belum berkahwin” Jawabku dengan suara kebingungan.

Dia memukuliku selama lebih dari 1 jam. Dia memaksaku minum segelas air, yang kemudian kuketahui mereka bubuh ubat di air itu. Setelah 2 hari baru aku sedar dan berada dalam keadaan telanjang. Rupanya, aku telah kehilangan sesuatu yang tidak akan dapat diembalikan lagi. Aku telah diperkosa. Aku jadi histeria tak terkontrol. Aku hantukkan kepalaku kuat-kuat ke tembok.

Hingga lebih dari lima tentara AS diketui wanita itu masuki ke sel dan mulai memukuliku. Mereka perkosaku berganti-ganti sambil tertawa dan menperdengarkan muzik dengan kuat. Begitulah setiap hari mereka perkosa dan merogolku, dan sentiasa menggunakan cara baru yang lebih kejam dibanding sebelumnya.”

Nadia terus menjelaskan lagi..

“Setelah sekitar satu bulan, seorang tentera negro memasuki selku dan melemparkan 2 potong pakaian tentera AS kepadaku. Dalam bahasa Arab yang lemah dia mengatakan agar aku memakainya. Setelah dia menutup kepalaku dengan kantong hitam, dia menuntunku ke toilet umum yang ada paip air sejuk dan panas. Dia memintaku mandi. Dia menutup pintu dan pergi. Aku rasa sangat letih dan sakit. Aku mandi.

Belumpun selesai, tentara negro tadi masuk ke dalam. Aku ketakutan dan memukul mukanya dengan mangkok air. Namun dia sangat kuat, dia memperkosaku dengan kejam dan meludahi mukaku. Kemudian dia pergi dan kembali lagi dengan 2 tentera yang membawaku kembali ke sel. Perlakuan seperti itu terus berlanjutan. Kadang aku diperkosa sampai 10 kali sehari, membuat kesehatanku sangat buruk.”

Nadia terus mengungkapkan perbuatan ngeri kebiadaban AS terhadap wanita-wanita Iraq. Katanya...

“Setelah lebih dari 4 bulan, seorang tentera wanita datang. Namanya Mary. Dia berkata kepadaku, “Sekarang kamu memiliki kesempatan emas, kerana seorang petugas yang memiliki jawatan tinggi akan kunjungi kita hari ini. Jika kamu hadapinya dengan sikap positif, kamu akan dibebaskan. Terutama kerana kami sekarang yakin kamu tidak bersalah.”

Aku jawab,”Jika kamu yakin aku tidak bersalah, mengapa kamu tidak bebaskan?”

Dia menjerit dengan gelisah,”Satu-satunya yang menjamin kebebasan kamu adalah sikap positif kamu terhadap mereka!”

Dia membawaku ke toilet umum, dan dia mengawasiku mandi sambil membawa tongkat tebal untuk memukulku jika aku tidak melakukan perintahnya. Kemudian, dia memberiku make up, dan memperingatku untuk tidak menangis dan merusak make up ku. Lalu dia membawaku ke sebuah ruangan kosong. Di situ tidak ada apapun kecuali sebuah penutup lantai. Setelah satu jam dia datang lagi dengan ditemani 4 tentera yang memegang kamera.

Mary membuka bajunya dan mulai menggangguku seoalah-olah dia adalah seorang lelaki. Tentera lainnya tertawa dan perdengarkan muzik bising. Mereka mengambil photoku dalam berbagai pose, dan menunjuk-nunjuk wajahku. Yang wanita menyuruhku tersenyum, jika tidak dia akan membunuhku. Dia mengambil pistol dari salah satu temannya dan menembakkan empat peluru dekat kepalaku seraya bersumpah, peluru kelima akan ditembakkan tepat di kepalaku.

Setelah itu, keempat tentara lainnya memperkosaku secara bergantian sampai aku tidak sedar. Bila sedar, aku dapati diriku berada di sel dengan bekas-bekas gigitan, kuku dan rokok ada di sekujur tubuhku.”

Nadia berhenti bercerita tentang tragedi yang menimpanya untuk menyeka air matanya, kemudian dia melanjutkan lagi..

“Kemudian suatu hari Mary datang dan mengatakan kepadaku supaya aku memberi kerjasama dan akan dibebaskan setelah aku menonton filem yang mereka rakam. Aku merasa sakit setelah menonton filem itu. Mary mengatakan,”Kamu telah diciptakan hanya untuk membuat kami bersenang-senang”.

Masa itu aku jadi sangat marah. Aku menyerangnya meskipun aku takut reaksinya. Aku akan membunuhnya kalau tentera lain tidak turut campur. Ketika tentera melepasku, Mary menghujaniku dengan pukulan. Kemudian mereka meninggalku. Setelah kejadian itu, tidak ada seorangpun yang datang menggangguku lagi selama lebih dari satu bulan. Aku menghabiskan masa itu dengan beribadah dan berdoa pada Allah Ta’ala yang memiliki seluruh kekuatan untuk menolongku.

Mary datang lagi dengan beberapa tentera yang memberiku pakaian. Pakaian yang kupakai ketika mereka menangkapku dulu. Mereka membawaku dengan sebuah kereta AS. Lalu mereka melemparku di sebuah jalan raya, setelah memberiku 10,000 dinar Iraq. Aku pergi ke sebuah rumah yang berdekatan dengan tempat aku dibuang itu, untuk mengetahui reaksi keluargaku. Aku memilih mengunjungi salah seorang kerabatku supaya mereka mengetahui apa yang telah menimpaku ketika menghilang.

Aku mengetahui bahawa saudaraku telah memasang papan tanda duka untukku selama lebih dari 4 bulan. Mereka menganggapku sebagai orang yang sudah mati. Aku faham, serangan malu sudah menungguku. Maka, aku pilih pergi ke Baghdad bertemu sebuah keluarga baik yang sanggup membantuku. Aku bekerja dengan keluarga ini sebagai pembantu dan guru peribadi bagi anak-anaknya.

Nadia,, hairan, sakit, sesal & marah. Dia bertanya...

“Siapa yang akan memuaskan dahagaku? Siapa yang akan mengembalikan keperawananku? Apa salah keluarga dan familiku? Aku mengandung seorang bayi, bahkan akupun tidak tahu siapa ayahnya.” Dan Nadia mengakhiri ceritanya sampai di sini.. (Sumber: lahaonline.com)

Kesimpulan:

Apakah AS hanya memperkosa Nadia ataukah mereka memperkosa seluruh lelaki dan wanita umat Islam? Nadia adalah saya dan anda, isterimu dan juga isteriku, saudarimu dan juga saudariku, ibumu serta ibuku. Dimanakah pembela kesucian Islam! Dimanakah pembela Islam!

Masih banyak lagi kisah menyesakkan dada bagi umat Islam. Masih ada Nadia-Nadia lain di dalam penjara yang penuh dengan penjaga babi dan kera biadap bangsa Amerika. Di manakah kamu yang tidak tersentuh dengan cerita saudari kita saperti itu tadi?

"Wahai orang yang berselimut!
Bangunlah serta berilah peringatan dan amaran (kepada umat manusia).
Dan Tuhanmu, maka ucaplah dan ingatlah kebesaranNya!"
(
Al-Muddaththir)

Wallahu 'aklam. (IH)

10 comments:

Kuda Perang said...

CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!! CELAKA US!!!

Anonymous said...

Sokong kuda perang!
Takbir!!

Anonymous said...

Astaghfirullahalazim.. aku terkaku bila mmbaca cerita ni.. Semoga Allah mmbalas perbuatan jahat ini

Anonymous said...

perkosa muslimah!
perkosa muslimah!

liar kau ni!

Anonymous said...

Bersabarlah Wahai Umat Islam untuk beberapa tahun lagi kerna aku akan datang bersama bala tentera Allah yg tdk takut akan kematian bahkn mereka sgt cinta kepadanya....dan akan kami musnahkan tiap2 bangsa2 yg tidak bertamadun itu...Muhammad..

Al-Bukhori Muslimin said...

TUAN-TUAN dan saudaraku semua, kisah diatas adalah sebahagian kecil antara kisah sedih yang menimpa muslimah kita di Iraq. Saya yakin dan sangat pasti beratus-ratus bahkan mungkin beribu-ribu lagi kes yang mampu membangkitkan kemarahan kita yang membacanya.. marilah kita sama-sama renung dan setelah itu marikah sama-sama kita bersatu hati wahai umat islam semua.. banyak tindakan yang boleh kita lakukan namun perlukan pengorbanan. pulau segala barangan US,ISRAEL dan negara yang menentang islam.. Tolak budaya perpecahan yang ala US yang dibawa oleh apa jua kelompok walau dengan apa jua alasan. bersatulah kita wahai umat islam, kerana iraq jatuh ke tangan US dengan sebab rakyatnya tidak bersatu.. benar saddam kejam, namun Saddam masih islam..

Anonymous said...

US mmg Celaka pn....Biadap pnye US....klu aku kne cm tu mmg aku cbutkn kple die dari bdan.....Mmg binatang pnye US.........

Anonymous said...

aloo
babe n dude
ade ko mak bapak ko ajar maki hamun orang nih???
hatta org tu perangai persisi binatang sekalipon..ade???

Anonymous said...

Ye ada...!!!! Lebih dari itu pun ada!!! Kenapa?

Anonymous said...

jgn sekali kali tinggalkan membaca qunut nazilah dalam sehari.

tujukan doa itu agar Allah membantu umat islam dan mujahideen yg menhadapi kezaliman.

jgn lupa mohon setiap tangan yg menzalimi umat islam dibala dgn siksa seberat2nya dua akhirat.

mohon mereka merasa kepedihan bila perkara sama terjadi pada ahli keluarga mereka.

amiinnnnn

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails