Sunday, October 23, 2022

Sebab takut Zahid Hamidi? – Muhyiddin. & Tolak PH, komunis..

 


1. Ismail Sabri tak tunai janji sebab takutkan Zahid Hamidi – Muhyiddin

SOKONGAN kepada Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob sebagai Perdana Menteri pada awalnya diharapkan dapat menstabilkan keadaan politik negara dan menguruskan negara baik, malangnya beliau gagal menggalas tanggungjawab tersebut.

Pengerusi Perikatan Nasional (PN), Tan Sri Muhyiddin Yassin menyifatkan Ismail Sabri sebagai lemah apabila terpaksa tunduk kepada kehendak Presidennya, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi sehingga tidak menunaikan perjanjian yang dibuat dengan parti yang menyokongnya.

“Saya panggil dia ke rumah dan beritahu Mail (Ismail Sabri) engkau jadi Perdana Menteri. Tuan-tuan fikir macam mana agaknya? Dia Naib Presiden UMNO.

“Dalam sejarah politik UMNO ni kalau tak dia Presiden, tak pun Timbalan Presiden, tak pernah langsung Naib Presiden UMNO jadi Perdana Menteri. Saya buat macam itu untuk stabilkan politik negara dan supaya gabungan dalam Perikatan Nasional yang ada itu bersama dengan UMNO dapat kita pertahankan sampailah baru ini dibubarkan Parlimen.

“Tujuan apa niat kita ialah nak menjaga nak jaga kebajikan rakyat. Itu kita buat begitu, bukan sebab itu satu keputusan yang terbaik. Tapi dalam situasi keadaan luar biasa terpaksa kita buat.

“Tapi malang sekali. Datuk Ismail Sabri lemah tak pandai menguruskan ekonomi negara, masalah-masalah lain tidak terurus, malahan bila kita kata Ismail kau jadi Perdana Menteri kita ikat satu perjanjian,” katanya semasa Jelajah Prihatin di Masjid Tanah, Melaka malam tadi.

Muhyiddin mendedahkan berhubung kandungan dalam perjanjian yang dibuat dengan Ismail Sabri tersebut, antaranya melibatkan lantikan Jemaah Menteri, kuota-kuota jawatan Senator dan termasuk semua parti komponen dalam kerajaan perlu berbincang terlebih dahulu sebelum dibubarkan Parlimen.

Namun, Muhyiddin berkata disebabkan takut kepada Zahid, semua perjanjian tersebut tidak ditunaikan dan dihormati Ismail Sabri hanya semata-mata bimbang akan dipersoalkan ketua partinya itu.

“Ikatan itu untuk memastikan walaupun dia (Ismail Sabri) ada di situ dia kena hormatlah kita Perikatan Nasional, Pas ada kat situ, kita Bersatu dekat situ, Gerakan.

“Supaya apa-apa yang sewajarnya mereka laksanakan sebagai kerajaan dapat dikekalkan, satu jawatan menteri kalau ada kekosongan mesti diisi, jawatan Senatornya patut diisi ikut kuota-kuata.

“Jawatan menteri yang keluar parti itu perlu diganti, kemudian itu jawatan Timbalan Perdana Menteri, sebahagian peruntukan-peruntukan kalau nak ada pilihan raya duduklah bincang bersama-sama… Tak ada satu pun, tak ada satu pun dalam perjanjian itu dilaksanakan.

“Patutnya hormat. Saya nak cerita ni bukan pasal apa, dia tak laksanakan kerana dia takut dengan Zahid Hamidi,” katanya lagi.
.....
https://wartarakyat.com.my


2. Tolak PH, jauhi ideologi Komunis dalam negara  

DEWAN Pemuda PAS Negeri (DPPN) Perak mengajak seluruh rakyat Malaysia khususnya anak muda bersama-sama PAS dalam gabungan Perikatan Nasional yang turut melibatkan parti majmuk pelbagai kaum yang sederhana dan tidak ekstrem bagi membina negara Malaysia Sejahtera.

Pengalaman ngeri 22 bulan di bawah pemerintahan Pakatan Harapan mesti diingati dan dipastikan tidak akan berulang setelah menyaksikan sering muncul isu perkauman sehingga ada penduduk bukan-Islam berani mempertikaikan mengenai agama Islam, orang Melayu dan raja-raja.

Malah beberapa peristiwa dilihat seolah-olah ada usaha menyuburkan kembali fahaman komunisme yang menolak kepercayaan kepada Tuhan. Adakah kita ingin membiarkan masa depan anak cucu bangsa kita diserap ideologi pengganas Komunis secara terang-terangan atau tersembunyi tanpa sedar? 

Komunis tidak membawa bala tentera seperti negara Barat yang menjajah, tetapi fahaman mereka menjajah pemikiran rakyat pelbagai kaum untuk direkrut sebagai bala tentera mereka yang sudah tentu besar bahayanya kerana fahaman komunisme itu membunuh aqidah secara ekstrem.

Justeru, DPPN Perak dengan tegas dan istiqamah untuk terus mempertahan kemakmuran negara serta akan terus menolak PH, agar dapat menjauhi ideologi Komunis dihidupkan kembali dalam negara.

“Pemuda Generasi Sejahtera”
“Demi Ummah”

Sekian, terima kasih

ZULFAHMI RAMLI
Ketua Penerangan
Dewan Pemuda PAS Negeri Perak – HARAKAHDAILY 23/10/2022

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Sebab takut Zahid Hamidi? – Muhyiddin. 

Sebelum itu blog ini memberi komen mengenai Statut Rom. Siapa pemimpin antiIslam? -Bongkar Presiden PAS

Apa yang dibongkar?

(i) Parti terbabit terus menolak usaha Kelantan untuk memartabatkan perundangan Islam.

(ii) Statut Rom yang mahu dikaji kerajaan PH pada 2019 antara lain mewujudkan Mahkamah Khas bagi membicarakan Raja-Raja Melayu.

(iii) Selain itu melibatkan penghapusan hak istimewa Islam, Melayu, Bumiputera dan sama rata agama melalui cadangan ratifikasi ICERD.

(iv) Abdul Hadi berunding dengan Muhyiddin, runding juga dengan Umno. Umno setuju muncul kerajaan Perikatan Nasional (PN). PN bukan kerajaan tebuk atap atau pintu belakang. Ini kerana pelantikan Muhyiddin mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong.

(v) Selepas Umno mendapat jawatan perdana menteri menggantikan Muhyiddin, parti itu mahu PAS putuskan hubungan dengan Bersatu. Umno memberi kata dua sebagai syarat bagi meneruskan hubungan Muafakat Nasional (MN) bersama Umno. 

(vi) Di sinikah bermulanya titik hitam perpecahan antara antara UMNO dengan PAS yang bakal menggagalkan atau mencarik perpaduan ummah seperti yang dituntut oleh Islam?

(vii) Cuba siasat dan analisa betul-betul siapa memula dan dalang sebenarnya? Bagaimana solusinya?

Kita ikuti perkembangan selanjutnya!

Sekian dulu.


Undilah PAS dan rakan kumpulannya!

PERHATIAN: NO TELEFON IBNU HASYIM.COM TERKINI 014-400 2015

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails