Friday, April 22, 2022

“kartel mafia” dalam Bukit Aman sedang... Sila nilai sendiri..

 

gambar hiasan..
Komen Rakyat dalam blog ini...

7 comments:

Anonymous said...

bagus dah kena tuduh. nanti ada peguambela yang bela. kes aishah yang kena sosma tu apa hal. ni yang korang sokong sangat tu. pis leak betul la.

Anonymous said...

Setuju. Mcm kes adun bersatu dulu.

Anonymous said...

Mana yang dituduh mesti ada bicara. Tak boleh biarkan. Tambah pulak wakil rakyat. Nanti main langgar jer. Mana yang dah ada kes patut ada rasa malu dan berundur. Ni jenis wakil rakyat yang akan merosakkan politik jika dibiarkan. Jika wakil rakyat bersih dan clear, sistem akan terkawal. Wakil rakyat korup jadi virus dalam sistem.

Rakyat sudah lama mendambakan parti yang wakil rakyatnya bersih dan clear. Tak perlu wakil rakyat keluar masuk mahkamah atas hal peribadi. Masanya sudah tiba negara diurustadbir wakil rakyat dan parti yang bebas rasuah dan bebas mahkamah. Untuk terus maju.

Anonymous said...

Jika benar siasatan pihak berkuasa ke atas Nazlan Ghazali sudah selesai dan laporan telah mengesahkan bahawa segala dakwaan Raja Petra berkenaan salahlaku Nazlan yang sedang menjadi hakim kes Datuk Seri Najib benar belaka, mengapa pihak polis masih belum mengeluarkan sebarang laporan berkenaan perkara tersebut?

Perkara ini menjadikan rakyat berada dalam keadaan yang sangat keliru. Mereka tertanya-tanya samada “kartel mafia” dalam Bukit Aman sedang menghalang laporan tersebut sampai ke pengetahuan umum kah?

Isu kartel mafia polis tersebut pernah didedahkan oleh Raja Petra dan Hamid Bador. Sejauh mana kebenarannya juga belum dapat dipastikan namun rakyat sedang memilih untuk percaya pada dakwaan tersebut.

Berat kes ni tapi PDRM...
Tidor

Anonymous said...

Kat singapura atau temasik, tiada melayu yang kaya raya. Kat malaysia ramai cina yang kaya raya. Tengok betapa zalimnya bila cina berkuasa. Betapa baiknya bangsa peribumi kat malaysia.

Anonymous said...

RAKYAT SINGAPURA ADALAH HAMBA ABDI PADA KELUARGA LEE KWAN YEW & PARTI PAP SUPER KRONI NEPOTISMA ULTRA KIASU.

Lapuran dari Taiwan News menyatakan gaji isteri Perdana Menteri sebanyak S$99 juta setahun sebagai Pengerusi Temasek Holdings.

Perlu di ingat Temasek holding pernah kerugian beberapa kali berbillion dollar dibawah kawalan isteri PM Singapura. Kalau di Malaysia dah kecoh kepoh satu dunia PH krjakan. Singapore need more young superhero like Amos Yee not like Budak Suman who come here buat menyemak saja...

Taiwan news melapurkan...

https://m.facebook.com/theonlinecitizen/videos/2684081375037574/?locale2=en_US

Taiwan news reports Ho Ching wife pf Prime Minister Lee Hsien Loong makes S$99 million as Executive Director and CEO of Temasek Holdings in one year

In a Taiwan news was reported that Mdm Ho Ching, wife of Prime Minister Lee Hsien Loong, earns about TWD2.1 billion (S$99 million) a year or about S$300,000 a day as Executive Director and Chief Executive Officer of Temasek Holdings.

Di Singapura tiada ruang untuk pemimpin Melayu dan ahli perniagaan Melayu diberi tempat dalam urusan rasmi kerajaan ultra kiasu Singapura..!? Tidak sama sekali..!!

Sebab mereka tak percaya kan orang Melayu yang tinggal di Singapura. Maka ini adakah kerajaan PN masih percayakan bangsa Jho Low ini bila berurusan secara rasmi dalam kerajaan.!?

Di mata bangsa Jho Low mereka menganggap Jho Low sebagai pejuang suci yang meruntuhkan kerajaan Melayu Islam.

Ada kah rakyat Malaysia kita ada kedengaran bangsa Jho Low di Malaysia dan Parti MCA, Parti DAP seperti Lim Kit Siang, Guan Eng, Tony Pua, Chin Tong, Teresa dll, mencemuh kerja kotor Jho Low.!?

PejWang PKR dan PAN gang Mat Sabu Mujahit Kalit Samat bersama gang oren masam yang tak tahu malu terkinja kinja mengharapkan sokongan DAP dan bangsa Jho Low ini.

Anonymous said...

"Alasan dadah, siapa tak kenal DAP? Ha Ha Ha.. Kita dengar pula apa kata barua tukang jilat juboq tak basuh..."

Kata2 kesat begini kah yg digunakan dlm bulan ramadan yg mulia, dan bagi org yg berpuasa?

Nampak sangat lah apa jenis perangai pemilik blog ini.

5 comments:

Anonymous said...

Atok tu dah takde tenaga. Jiwa nya yang masih belia. Macam orang lain juga. Jiwa semangat, fizikal tak mampu. Saat ini eloklah pikir pasai alam satu lagi. Alam satu lagi ada banyak pintu dan kekal selamanya.

Kalau dah tergolek masih ingat duit, masih nak sangap rasuah, masih tak ingat Tuhan, pintu mana yang layak buat dia. Pintu yang no return buat semua yg dah arwah.

Bagilah pada orang baru yang bersih dan clear. Parti yang terbersih dan clear. Cukuplah ditipu sekali. Cukuplah ditipu dua kali. Cukuplah ditipu berkali kali. Jika masih percaya pada penipu, ternyata lemah juga pemikiran pengundi. Mengapa dihina diri sendiri kerana asal diri itu mulia.

Pemakan rasuah, pemberi rasuah, penyokong kelompok rasuah, pengutip duit melalui politik dan penyokongnya, termasuk dalam kelompok yang mencemarkan mulia. Jom berubah.

Anonymous said...

Salah laku Nazlan Ghazali sudah selesai disiasat polis. Hasil siasatan kena dibentangkan kerana impak sistem kehakiman negara akan dipandang rendah oleh rakyat , negara luar dan pelabur.

Polis sebenarnya sudah menyelesaikan siasatan ke atas Nazlan dan sepatutnya mendedahkannya kepada umum.

Jika tidak benar, nyatakan juga supaya orang ramai tidak ragu-ragu mengenai perkara itu.

Jangan tunggu sehingga RPK akan mendedahkan dan menerbitkan satu lagi dokumen yang akan mengejutkan rakyat marhean.

Semua ini perlu dibongkar kerana sebarang keraguan melibatkan kepentingan orang ramai dan rakyat.

Badan kehakiman negara akan dipandang rendah dan kepercayaan negara luar pelabur dan rakyat terjejas teruk kerana dakwaan Raja Petra terhadap Nazlan amat berat impak nya pada sistem kehakiman Malaysia keseluruhanya.

Anonymous said...

Rpk ni dh byk kali kena saman fitnah. tu yg duk london smpi x balik2.

Anonymous said...

Ada saksi kes terowong mati. Kononnya terjun bangunan. Lahanat betul sapa yang terlibat dengan penerjunan ini. Lahanat juga sesiapa yang bersahabat dengan OKT terowong.

Anonymous said...

https://malaysiadateline.com/skandal-kewangan-terbesar-dunia-ini-senarai-11-individu-terkait-dana-1mdb-yang-dicuri/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails