Sunday, April 17, 2022

Inikah 'barua Israel' di Malaysia?

 

Hamas meningkatkan perang psikologinya terhadap Israel apabila memuat naik lagu semboyan perjuangannya dalam bahasa Hebrew, lapor AFP. Lagu asal bahasa Arab itu sudah lama jadi lagu tema pergerakan sayap bersenjatanya, Briged Al-Qassam. Lagu dalam terjemahan bahasa Hebrew itu dimuatnaik ke saluran YouTube sayap tersebut. Liriknya antara lain berbunyi: “Hancurkan semua Zionis ... bakar tentera dan pangkalan mereka.” Israel membantai Gaza sejak Selasa lepas dan Hamas melancarkan roket sebagai serang balas. Serangan Hamas itu dilaporkan sampai ke wilayah Israel yang sebelum ini tidak pernah berjaya dijangkau oleh roketnya. 

Lagu briged bersenjata Hamas itu juga memperolok-olok ketakutan orang Yahudi terhadap serangan roketnya. "Mereka menggigil di ambang maut dan sembunyi di balik dinding. Hujani mereka dengan bedilan roket. Dunia mereka jadi cerita ngeri." Tentera udara Israel pada Jumaat menembak jatuh tiga roket Hamas dekat Tel Aviv. Hamas dilaporkan mensasarkan Lapangan Terbang Antarabangsa Ben Gurion di pinggir bandar raya itu. Lapangan terbang itu ditutup semasa serangan tersebut tetapi kemudian dibuka semula. Briged Al-Qassam turut mengeluarkan amaran kepada syarikat penerbangan untuk tidak menggunakan lapangan terbang itu. -- Agensi
Komen Rakyat dalam Blog ini..

10 comments:

Anonymous said...

22 tahun 22 bulan Tun jadi Pejuang Acah Acah Power Melayu Islamik.. Masa Tun berkuasa Marina Mahathir dulu kenapa diam.

Dulu anak haramjadah ini mainkan isu agama setelah apak nya mendiamkan diri. Baru rakyat nampak apak nya acah acah Power Melayu Islamik. Dalam diam diam anak cucu aktif dalam pejuang COMANGO Liberalis dan LGBT semasa Apak berkuasa.

Sekarang ini Apak dah tak berdaya lagi hilang deposit semua calon PejWang dan Marins munculkan semyla sebagai prjuang kaum pulak... wayang kerala siri baru sudah bermula...!!

Marina Mahathir: Tiada sesiapa pun di Malaysia yang akan memanggil “Cina” atau “India” sebagai “orang luar …

MELAYU DAH LUPA SEJARAH MALAYA YANG DIKENALI SEBAGAI MALAYSIA HARI INI. MEREKA ADALAH PENDATANG SECARA REALITI. MEREKA TELAH MEROMPAK DAN MEMBUAT TUNTUTAN TANPA ASAS TERSEBUT. MALAYSIA BUKAN MILIK ORANG MELAYU. ORANG CINA DAN INDIA MERUPAKAN PENDUDUK PERTAMA MENUBUHKAN MALAYA. YANG KONONNYA MELAYU TELAH MEMALUNKAN BUKTI DAN MEMBUANG KEBENARAN OLEH UMNO DALAM PENDIDIKAN MALAYSIA. JANGAN PERNAH PERCAYA SESUATU PERKATAAN YANG MEREKA KATAKAN.

Awas wayang kartel kerala versi baru sudah bermula. Siri lama sebagai COMANGO LGBT jangan dilupa... Acah acah Power Melayu Islamik dah tak laku maka watak baru generasi ini perlu 'rebranding' demi kelansungan generasi Kerala di bumi Melayu.

Formula mudah untuk ajar anak haramjadah ini
Lingkupkan Boboi = Melingkup suma Kerela
Dulu masa 22 tahun 22 bulan kenapa diam bisu pasal Melayu. Sekarang baru nak menyalak pasal isu ketuanan Melayu

Period..
KHALAS

Anonymous said...

Profesor serba tau. Ekonomi boleh. Agama boleh. Hadith boleh. Kesihatan boleh. Politik boleh. Undang undang boleh. Quran boleh. Walaupun lulusan sastera. Pelik kan.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails