Saturday, March 19, 2022

‘Perempuan Itu’.. Batalkan tayangan drama ini segera!

 

ZUL dilihat sudah memadam video yang dimuat naik menerusi Instagram malam tadi. (Kosmo)

HALAMAN HIBURAN

1. Batalkan tayangan drama ‘Perempuan Itu’

KUALA LUMPUR: Dewan Muslimat PAS Malaysia (DMPM) menyuarakan bantahan terhadap drama ‘Perempuan Itu’ yang dianggap mencemar tatasusila masyarakat Timur serta masyarakat Islam.

Pengerusi Lajnah Kebudayaan, Kesenian dan Rekreasi DMPM, Kartini Ahmad berkata, beliau terkejut tatkala membuka Twitter kerana yang sedang trending ialah  teaser untuk sebuah drama Melayu itu yang bakal ditayangkan di sebuah stesen televisyen ternama negara.

Menurutnya, teaser tersebut telah dimuat naik di instagram milik pelakon utama drama tersebut yang memaparkan adegan berunsur lucah.

Namun begitu, ujarnya ia telah dipadam setelah mendapat kecaman pelbagai pihak termasuk netizen, ahli agama, aktivis NGO dan masyarakat umum.

Ini, ujar beliau sekali gus membuktikan bahawa rakyat Malaysia beragama Islam masih sensitif terhadap isu yang menyentuh agama dan bersedia untuk menegur sebarang tingkah laku yang salah dari sudut agama.

“Kami ingin menyuarakan bantahan terhadap drama ini, yang dianggap mencemar tatasusila masyarakat timur serta masyarakat Islam.

“Cukup-cukuplah dengan drama ‘Suamiku Lelaki Pendosa/ yang turut memaparkan adegan kontroversi dan masih terus ditayangkan,” ujarnya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, pihaknya turut menggesa supaya stesen televisyen yang berkenaan supaya berfikir semasak-masaknya tayangan drama itu lebih-lebih lagi ketika ini, umat Islam sedang mempersiapkan diri untuk menghadapi bulan Ramadan.

Katanya lagi, di peringkat Lajnah Kebudayaan, Kesenian dan Rekreasi dan badan wanita Islam membuka pintu seluas-luasnya kepada penerbit drama tersebut dan para karyawan seni yang lain untuk duduk semeja dan berbincang berkenaan sebarang produk yang akan dihasilkan untuk tatapan umum, supaya ia mengambil kira landas-landas syariat Islam mahupun masyarakat timur di negara ini.

“Kami juga menyeru supaya pihak yang berkenaan dapat mengambil tindakan tegas untuk memastikan kewajaran drama ini menjadi hidangan kepada majoriti masyarakat Malaysia yang beragama Islam termasuk kanak-kanak yang masih tidak tahu apa,” ujarnya. – HARAKAHDAILY 19/3/2022

2. Ramai ‘terbeliak mata’ tengok aksi panas Zul Ariffin -Kosmo!

PETALING JAYA – Nama aktor terkenal Zul Ariffin tiba-tiba tular dan menjadi bahan bualan ramai apabila dia berkongsi sedutan babak panas lakonannya menerusi drama Perempuan Itu dalam Instagram semalam.

Video yang mencetuskan kemarahan ramai itu memaparkan beberapa babak aksi mengghairahkan lakonan pemilik nama penuh Zulkifli Ariffin, 36, bersama pelakon baharu, Siti Hariesa.

Antara babak yang membuatkan ramai netizen terkejut ialah aksi Zul mendukung Siti Hariesa seperti sedang berasmara secara berbogel. Lebih panas juga, apabila ada adegan Hariesa menyuap ‘whipping cream’ ke arah mulut Zul dengan gaya menghairahkan.

Disebabkan video tersebut juga, nama Zul dan pengarah drama tersebut iaitu Erma Fatima sohor kini dalam Twitter.

Majoriti netizen meluahkan rasa kecewa dan tidak menyokong tindakan pengarah termasuk pelakon tempatan yang bersetuju untuk melakukan adegan panas terbabit.

Malah, ada juga yang kecewa video tersebut dikongsi pada hari Nisfu Syaaban dan sebulan sebelum Ramadan menjelang. Tidak kurang juga ada yang menyamakan babak tersebut sama dengan filem 50 Shades of Grey yang terkenal dengan aksi lucah.

“Daripada minat Zul, automatik jadi menyampah bila menonton video tersebut, jijik sungguh,” ciap seorang peminatnya.

“Sumpah menyesal lihat Instagram Zul. Industri seni Malaysia sudah rosak nampaknya,” luah seorang netizen yang kecewa.

Tinjauan Kosmo! Online mendapati video yang telah meraih lebih sejuta tontonan dan 21,000 komen tersebut telah dipadamkan menerusi Instagram Zul.

Sebagai info, selain Zul dan Siti Hariesa, Mimi Lana turut membintangi drama tersebut.

Sebelum ini, Zul pernah beberapa kali terpalit dengan kontroversi membabitkan aksi mesra dengan beberapa pelakon wanita termasuk Ruhainies. – KOSMO! ONLINE

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Setuju! ‘Perempuan Itu’..  Batalkan tayangan drama ini segera!

1 comment:

Anonymous said...

SEMUA MENGIKUT PERANCANGAN..!!

Bismillahhirrahmannirrahim.

Seawal Disember telah diperingatkan bahawa perjalanan negara bukan diatas kehendak 'khalifah' mahupun ulil amrinya walaupun mereka"berkehendak' tetapi adalah diatas kehendak 'tuan punya" tanah mahupun olih "pemegang Amanah" Nya.

Telah disimpulkan bahawa kalimah " Wallahi, wabillahi wataullahi' yang dilafas Najib sudah 'diangkat" .

Bukan kerana diri Najib itu warak mahupun "berkeromah" tetapi diangkat kerana waktu yang ada adalah teramat singkat untuk perubahan yang telah ditentukan dan Najib adalah "asbab"nya untuk beberapa kejadian terjadi.

Tanda tanda yang jelas telah dipersadakan dikhalayak ramai dan rakyat menjadi saksi nyata.

Tumbangnya Kerajaan PH 22 bulan, Tumbangnya Mahiaddin dalam masa 17 bulan dan berikutnya Kerajaan Ismail Sabri juga bakal mengikut langkah serupa.

Inshaallah, Jangka masa yang ada buat Kerajaan Ismail Sabri kini kurang lebih kurang 12 bulan atau kurang.

Susun atur untuk perubahan telah tersedia. Hanya alasan dan sebab sileh berganti terjadi bagi menjelmakan 'kejadian' sebenar.

Seperti yang di tuliskan dalam beberapa post terdahulu terutama pada Disember 2021 tentang "bala" dan " balasan" terhadap "sumpah laknat'" Najib.

Diulangi lagi bukan kerana Najib itu warak mahupun berkeromah tetapi "sumpah Najib" itu "bersaksi" dan "disambut doanya" olih watak watak terpilih. Alhamdullilah.

Siapa yang terkena "palitan sumpah Najib" telah ternyata kini. Seperti yang dituliskan sebelum ini, "siapa bakal tumbang" adakah Najib?.

Doa orang yang dianiya tiada hijab, tanda tanda doa orang yang dianiya satu persatu dijelmakan atas kehendak Nya.

Watak watak hodoh juga sedang di tunjuk kan satu per satu bagi peringatan bagi orang yang berfikir.

PRN Bangsa Johor terkini tanda nyata kesipuan dan kemaluan terbesar ditunjukkan pada watak watak hodoh itu dari banyak nya petanda sebelum ini dari orang yang teraniya.

Juga telah ditunjukkan atas kehendak nya dinyatakan bahawa Mahathir tidak akan jadi Mahathir yang dulu. Watak sebenar disebalik kononya watak Islamik nya terungkai satu persatu. Petanda ini untuk orang orang yang mahu berfikir.

Apa yang dilalui dan bakal ditempuhi Mahathir adalah "kekerapan" berulang ke IJN, seperti apa yang berlaku sekarang.

Satu perkara lagi, inshallah, Ismail Sabri bakal PM terpendek dan laluan sesorang dari Selatan tanah air untuk ke persada jawatan President adalah pasti . Insyallah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails