Sunday, April 22, 2018

Taikun Dana DAP Adalah Penyokong Chin Peng
AIDCNews -21/04/18 – Taikun yang banyak memberi sumber kewangan kepada DAP, Koon Yew Yin adalah penyokong Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya (PKM), mendiang Chin Peng.
Menulis dalam laman peribadinya,koonyewyin.com, taikun itu berkata beliau pernah melawat Chin Peng di Hotel Novotel, Bangkok pada 2 Oktober 2011 selepas mendapat tahu aktivis PKM itu telah ditimpa sakit.
“Dia (Chin Peng) sangat berpengetahuan mengenai politik Malaysia yang terkini. Dalam perbualan kami, Chin Peng menekankan bahawa Malaysia adalah negara yang kaya dan orang Cina harus bekerjasama dan bekerjasama dengan orang Melayu untuk menjadikan Malaysia sebuah negara yang lebih baik,”tulis Yew Yin.
Selain memberi bantuan kewangan kepada DAP, taikun Cina itu merupakan antara penderma utama kepada parti-parti Pakatan Harapan (PH) terutamanya Amanah dan PPBM.
Lihat juga.. 
E-Buku IH-118: Siri Politik Islam Masakini -Presiden PAS
E-Buku IH-118: Siri Politik Islam Masakini -Presiden PAS

2 comments:

Anonymous said...

Penyokong PKM (Parti Komunis Malaya) adalah penyumbang dana parti kafir harbi roket. Ini menunjukkan PKM dan roket mempunyai ideologi yang sama sehinngakan roket mendapat dana dari penyokong tegar komunis.

Maka roket adalah parti .....

Khadam-khadam roket adalah khadam .....

Anonymous said...

Demi menjatuhkan islam dan org melayu,,semua pihak sanggup bersekongkol,,,,betullah kata2 " sesungguhnya kafir itu ugama yg satu",,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails