Monday, April 23, 2018

Bakar Rambut Di Kepala, Kaedah Baru Potong/Gunting Rambut. Hebat!


JOM KREATIF
HANYA yang `hati kering’ sahaja akan berani mengunjungi salon ini. Ia kerana Kaizo Salon N Spa ini menawarkan perkhidmatan potong rambut menggunakan api. 

Salon yang terletak di Mumbai, India ini dimiliki oleh `Meet Gala’ dan kaedah bakar rambut itu kini menjadi semakin popular di kalangan pelanggan.
Hasil carian imej untuk Bakar Rambut Jadi Kaedah Potong Rambut Terbaru “Kami menggunakan idea kreatif ini untuk menampakkan perkhidmatan yang diberikan ini adalah unik.
“Ramai kawan saya mahu melakukan sesuatu dengan rambut mereka tetapi dengan syarat ia tidak merosakkan rambut,” kata Meet Gala.

Untuk proses bakar rambut itu, salon berkenaan akan menyapu pewangi khas ke rambut supaya ia tidak berbau terbakar. Bahan kimia diletakkan untuk mengelakkan api membakar kepala dan ia dicipta oleh bapanya yang merupakan jurutera kimia.

“Selepas itu saya menyikat rambut. Ia juga membuang rambut bercabang,’’ kata Meet Gala. (IH)

Bakar rambut jadi kaedah potong rambut terbaru di India - ...
https://www.youtube.com/watch?v=fMrnAixz8pE
22 Jan 2018 - Dimuat naik oleh Media Adil
Salon yang terletak di Mumbai, India ini dimiliki oleh `Meet Gala' dan kaedah bakar rambut itu kini ...(dirujuk dari facebook 'Gunting Krew')
Foto Profil anda

Lihat sebelum ini..

1 comment:

Anonymous said...

Bakar Perasaan Orang Dengan Menghina, itulah Pakatan Harapan.

DAP Hina Islam, Kenapa Pakatan Diam? – Ridhuan Tee

Jangan kecam saya dengan status ini. Ia adalah realiti bukan fantasi.
Kita bukan rasis kaum kerana ajaran Islam adalah universal.

Saya pun keturunan Cina. Saya sayang bangsa saya tetapi saya lebih sayang agama saya.

DAP BAIK… PKR BAIK… PH BAIK…

ORANG ISLAM BACA ELOK-ELOK

Apa sebenarnya yang dimahukan oleh mereka?

Mereka serang PAS tanpa letih. Mereka tegar fitnah PAS. Hanya kerana PAS tidak mahu lagi bersama dengan DAP. Mereka berasa DAP penting demi tawan Putrajaya.

Lalu mereka tergamak kutuk PAS kerana tegas dengan agenda Islamnya. Mereka memusuhi kepimpinan ulama PAS. Mereka angkat pemimpin DAP sebagai lebih berakhlak, lebih dipercayai dan lebih bervisi.

Mereka lawan, mereka balun, mereka maki. Mereka jadikan PAS sebagai musuh tetapi DAP pula jadi kawan tanpa lagi melihat panduan hadis Nabi SAW dan al-Quran.

Sewajarnya 10 kenyataan atau peristiwa berikut menginsafkan mereka dalam pakatan pembangkang. Sampai bilakah mereka hendak keliru atau dikelirukan?

Pertama, pemimpin DAP Perak, Nga Kor Ming pernah menghina umat Islam dengan menyamakan pemberian duit raya sama seperti rasuah atau dedak. Mereka diam.

Kedua, tokoh DAP Pulau Pinang Jeff Ooi menghina kematian ulama tersohor Tuan Guru Harun Din dengan ungkapan ‘Adios Harun Din’. Mereka tidak terasa apa-apa.

Ketiga, Nga Kor Ming sindir purdah yang dipakai sebahagian wanita Islam. Apabila Datuk Ahmad Darus cadang pramugari memakai pakaian menutup aurat, pemimpin DAP kata pemimpin Melayu otak cacat. Mereka diam.

Keempat, Pemimpin DAP yang juga Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, P. Ramasamy menggelar pendakwah terkenal antarabangsa, Dr. Zakir Naik sebagai ‘setan’, mereka diam.

Kelima, DAP pernah lantang mempertikaikan kandungan khutbah Jumaat dan mengganggu urusan fatwa di Pulau Pinang. Mereka diam juga.

Keenam, DAP biadab mempersoalkan laungan azan dan bacaan ayat al-Quran melalui pembesar suara masjid. Mereka buat lembu kenyang.

Ketujuh, DAP mempersoalkan larangan murtad dan mempersoalkan kewujudan JAKIM. Semuanya mereka diam.

Kelapan, DAP berani menghina dan mempersenda hukum hudud. Mereka diam juga.

Kesembilan, DAP separuh mati menentang RUU355, mereka kata konon RUU355 belum perlu. Maqasid syariah dengan DAP pula mereka berguru.

Kesepuluh, DAP menentang ustaz-ustazah dari Semenanjung dihantar ke Sarawak, mereka membisu.

Belum berkuasa di Putrajaya, DAP telah cuba memandulkan Islam. DAP adalah komponen Pakatan Harapan. Berpolitik untuk memenangkan PH bermakna berpolitik memenangkan DAP.

Politik DAP adalah politik memandulkan Islam. Maka sesiapa umat Islam yang berpolitik untuk PH bermakna mereka berpolitik untuk memandulkan Islam – agama mereka sendiri. Tepuk dada tanya iman.

TAMBAHAN:
1) Isu Kalimah Allah hendak letak dalam Bible – Penyokong DAP & PKR
2) Isu Azan guna pembesar suara jadi isu – Penyokong DAP
3) Isu memudahkan proses murtad – Penyokong DAP
4) Isu status agama anak kita selepas umur 18 tahun – Penyokong DAP

Semua isu ini disokong 100% oleh DAP. Malangnya Melayu Islam kita di dalam PKR dan Parti Harapan masih lagi buta! dan tetap sokong DAP lalu menghina PAS.

Walaupun hakikatnya mereka nampak DAP sebenarnya adalah musuh Islam yang nyata!!!! – Prof. Dr. Ridhuan Tee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails