Friday, November 10, 2017

Ambiga, “Bersih” Diri Segera Isu RM90J -Helen Mening Sagang (MyPPP)


KUALA LUMPUR – Tiada gunanya Datuk S. Ambiga melaungkan perjuangan Bersih sekiranya beliau sendiri gagal membersihkan namanya atas dakwaan pemberi maklumat kepada editor Sarawak Report, Clare Rewcastle Brown.
Ketua Wanita Parti Progresif Penduduk (MyPPP), Helen Mening Sagang berkata, sepatutnya Ambiga menjelaskan dakwaan Brown dan bukannya melencongkan isu sebenar untuk melepaskan diri.
“Sikap dan reaksi Ambiga ini yang enggan membersihkan namanya melalui pengakuan mahupun penafian ternyata bertentangan dengan perjuangannya dalam pelbagai kempen Bersih selama ini.
“Wanita MyPPP mendesak Ambiga segera mengaku atau menafikan adakah benar ada perbualan di antara dirinya dan Brown tentang penyaluran dana oleh Perdana Menteri kepada pemimpin Pas,” katanya dalam satu kenyataan, semalam.
Khamis lalu, bekas pengerusi Majlis Peguam itu berkata, terdapat cubaan menganiayanya susulan beliau dinamakan sebagai pemberi maklumat kepada Brown berhubung dakwaan Pas menerima RM90 juta daripada Perdana Menteri.
Dakwaan itu berdasarkan kandungan dua perenggan dari penyataan pembelaan editor Sarawak Report itu amat janggal dan jarang berlaku.
Dokumen mahkamah itu telah difailkan berhubung saman fitnah Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang terhadap Brown pada April lalu.
Dalam saman tersebut, Abdul Hadi mendakwa beliau telah difitnah dalam rencana Sarawak Report bertajuk ‘As Najib denies all over 1MDB let’s not forget his many other criminal connection’ bertarikh 6 Ogos 2016. – MalaysiaGazette


IKLAN:

Informasi Baru Peluang Kerja Di Australia -Ibnu Hasyim.
Pihak kontraktur di Australia membuka peluang kerja-kerja baru bagi sektor pembinaan di bandar-bandar di Australia. Berminat, pihak kami sedia bekalkan maklumat. Begitu juga mengenai kerja petik buah.

1 comment:

Anonymous said...

Biarlah dia jawab dalam mahkamah tempat saman sivil dimulakan. Tak payahlah kita mendahului posiding mahkamah. Jangan takut kalau tak bersalah, insha Allah takkan jadi apa-apa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails