Thursday, October 09, 2014

Ajaib? Restoran Tergantung 48 Meter Di Udara..

PELANGGAN restoran tergantung sedang menikmati makanan.- AGENSI

JOM KREATIF

Katanya, setiap tetamu boleh memilih hidangan yang mereka mahukan dan seorang tukang masak profesional dan dua pelayan akan menyediakan makanan berkenaan di atas meja.
LONDON – Sebuah syarikat menawarkan pengalaman makan malam mewah sambil tergantung pada ketinggian 48 meter di beberapa lokasi menarik di seluruh dunia, lapor MailOnline kelmarin.

Syarikat Dining In The Sky itu mula diperkenalkan oleh seorang ahli perniagaan, David Ghysels pada tahun 2006 dan perkhidmatan tersebut kini ditawarkan di beberapa buah bandar raya terkenal di dunia termasuklah di London, Britain dan di Paris, Perancis.

Setiap tetamu perlu membayar kira-kira £200 (RM1,000) untuk menikmati hidangan makan malam di atas satu platform yang lengkap dengan sebuah meja makan tetapi tidak mempunyai dinding atau lantai.

Ghysels berkata, seramai 22 orang tetamu boleh duduk di meja makan berkenaan pada satu-satu masa dan mereka perlu memakai tali pinggang keselamatan di kerusi bagi mengelakkan terjatuh.

“Tetamu juga akan dihiburkan dengan satu persembahan piano yang digantung berhampiran meja makan.
“Bagaimanapun, jika ada tetamu mahu ke tandas kren ini terpaksa menurunkan meja makan ke tanah bagi membolehkan mereka ke tandas,” katanya. – Agensi

Lihat sebelum ini...
E-Buku IH-68: Kisah-kisah Jom Kreatif (3)
E-Buku IH-68: Kisah-kisah Jom Kreatif (3)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails