Friday, May 07, 2010

Zina Dalam Tandas, Lagi Bukti Dasar Pelajaran Gagal

MEI 07 10 MELAKA: Memualkan apabila seorang gadis berusia 14 tahun yang ponteng sekolah tergadai ‘mahkotanya’ selepas dipercayai melakukan perbuatan terlarang dengan seorang pelajar lelaki yang juga kenalannya di dalam tandas awam di pusat bandar ini.

Dalam kejadian kira-kira jam 12.30 tengah hari Selasa lalu, pelajar tingkatan dua sebuah sekolah menengah di pinggir bandar ini baru mengenali pelajar lelaki tingkatan tiga berusia 15 tahun terbabit pada awal bulan lalu dan bertemu di sebuah pusat beli-belah di Bandar Hilir, dekat sini.

Bagaimanapun, rahsia mereka terbongkar selepas pihak sekolah remaja perempuan terbabit menghubungi ibunya bertanyakan mengapa anaknya tidak hadir ke sekolah pada hari berkenaan. Tembelang gadis terbabit terbongkar selepas ditanya ibunya sebelum membuat laporan polis sehingga remaja lelaki terbabit ditahan.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner Mohd Adnan Abdullah, berkata remaja lelaki terbabit kini ditahan reman tujuh hari mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana merogol. Katanya, siasatan lanjut mendapati pasangan berkenaan berkenalan pada awal bulan lalu apabila mereka bertemu secara kebetulan di bandar ini ketika sama-sama ponteng sekolah. (AK)

Komen Blog Ibnu Hasyim: 'Tergadai Mahkota' itu apa? Zina? Rogol? Jelasnya, lagi bukti dasar pelajaran dan pendidikan negara ini gagal.

Lihat ini...

1 comment:

dokpikiaq said...

islam iman tertinggal ihsan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails