Thursday, June 03, 2021

Politik M'sia: Bangau, oh bangau..

 


Anonymous said...

Total lockdown onn ke tak onn.

Kes fitnah jijik 1MDB sudah di penghujung jalan. Jangan buat buat lupa kes DIEG.

Ketika isu 1MDB menjadi viral, rakyat Malaysia kesemua nya mahu menjadi hakim dan berlagak pandai dengan soalan soalan yang konon nya memerangkap orang lain sehingga tidak mampu menjawap, dan bangau mereka pun berhujah berlagak hebat2 mereka lah yang pandai belaka.

Nama Jho Low dijaja serata dunia, sebelum PRU14 ada yg berguling guling atas jalanraya mahu heret Jho Low. Allah maha kuasa hanya 22 bulan berkuasa (bukan 22 tahun menipu dan mengoreng acah acah Melayu ultra) Jho Low lansung tidak ditangkap malah lesap terus...!! Puuuiii..!!!

Angkara fitnah jijik si penguasa zalim melakukan apa saja demi kuasa, anak cucu dan kroni.

Jho Low mencermin kan betapa lemah nya pemimpin Melayu diperkotak katik kan oleh bangsa Jho Low...!!!!

Mungkin sekarang Jho Low sedang tepuk tangan melihat kebodohan pemimpin Melayu bercakaran dan londeh melondeh sesama sendiri sampai hujung nyawa. Tidak terkejut ada sesetengah pihak menjulang Jho Low sebagai wira pejuang bangsa nya.

Ia tidak sama dengan kes meliwat , walau pun petunjuk menuju ke arah itu dan video CCTV semua menunjukan kecenderongan kepada itu, mereka masih mencari jalan lain untuk menafikan nya.

Ada juga Bangau tua yang cuba menafikan sampai hujung nyawa dengan jawapan klise 'Bukan Salah Saya' begitu sinonim dengan lagu rakyat 'Bangau oh Bangau'.

Acah acah ultra Melayu akhirnya bangau tua menyungkur dipintu tokong besar kerajaan Singapura manakala adik tokong pula ada kerajaan negeri di Pulau Pinang.

Namun dalam isu 1MDB , walau pun sudah hampir 2 tahun , ia masih di peringkat soalan dan andaian yang masih tidak kelihatan bukti nya mereka sudah pun mempercayai dan menjatuh kan hukum.

Masih ingatkah lagi wahai bangau bangau sekelian berkenaan isu rompakan di siang hari di depan mata. Isu bekas MB Selangor merangkap Menteri Kanan dan kes DEIG.

http://semaremas.blogspot.com/2015/08/kisah-sedih-rakyat-selangor-kena-tipu.html?m=1

Dalam jumlah 30 billion yang jauh lebih besar dari 1MDB 2.6 billion isu dana dan juga 7.6 billion yang entah ke mana pergi nya, mereka yang berlagak hebat yang kuat mengejek ejek dan memperli Datuk Seri Najib sudah hilang tanpa dapat di kesan.

Wang yang konon difitnah mencuri sudah dipulangkan dan buat sumpah laknat lagi.
Pakar kewangan dan pakar menyoal isu 1MDB sudah bertukar menjadi dunggu dan bebal. Tanpa kelibat Jho Low, Nik Faisal Zety dan lain lain perbicaraan 1MDB adalah berat sebelah, pincang dan cacat.

Pakar FB dan whatsapp yang acap kali menghina 1MDB dan DS Najib sudah tidak terkata dan menjadi bodoh tahap gaban. Sekurang kurang nya sudah dijawab dengan baik dan tuntas dengan fakta dan bukti.

Atas nama tranperensi dan tanggung jawap tiba tiba DIEG dengan syarikat RM2.00 sahaja boleh ambil alih harta bernilai 30 billion di bawah bekas Menteri Besar Selangor Incorporation” dan sekarang Menteri Kanan PN. Total lockdown yang tidak total..!!

Masih ingatkah lagi wahai bangau sekelian harga mengecat pintu gerbang haramjadah zaman ex- MB hingg mencecah 10 juta.!!

http://jawaber6.blogspot.com/2015/12/cat-pintu-gerbang-rm97juta-harga-yang.html?m=1

Dalam isu DIEG ini sekurang kurang buat lah sumpah laknat untuk bersihkan nama. Jangan jadi prinsip bangau oh bangau 'Melayu Mudah Lupa'. Prinsip universal ini harus di amal kan oleh semua.

Bila bangau mengata orang lain sepatut nya perhati kan diri kau sendiri sekurang kurang nya fahamkan bait bait lagu " Bangau oh Bangau” itu.

Bukan Salah Saya sinonim dengan lagu rakyat 'Bangau oh Bangau'. Paku dulang paku serpih, ngata orang kau yang lebih.!!

#bangaudahpulangsuarasumbang

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails