Sunday, May 23, 2021

Kerana pertahan tudung wartawan Palestin, beberapa pemuda ditangkap ttentera.

 


Wartawan Palestin menangis, meraung tudung ditanggal askar Israel

LATIFAH Abdul Latif merupakan seorang wartawan Palestin yang membuat liputan di Al-Quds sejak 2015.
Wanita kental ini sudah lali dipukul tentera Zionis, ditembak, dibaling bom tangan, dimaki, ditendang sepanjang kariernya itu dalam mendapat berita.

Bayangkan Latifah sudah berkali-kali berdepan ancaman itu.“Tapi mengapa pada Selasa baru-baru ini dia menangis teresak-esak? 

Kerana waktu Latifah sedang membuat liputan, seorang tentera zionis wanita menarik tudungnya tanpa sebab. Latifah sudah lali dipukul tentera Zionis, ditembak, dibaling bom tangan, dimaki, ditendang sepanjang kariernya itu dalam mendapat berita.

“Dia kemudian meraung minta tudungnya dikembalikan. Terdengar jeritan itu, beberapa pemuda Palestin menolak semua tentera Zionis dan membuat bulatan supaya Latifah berjaya memakai tudungnya semula. 
“Tapi akibatnya, tentera Zionnis menangkap pemuda Palestin yang telah membelanya,” tulis pendakwah bebas Ustaz Ahmad Dusuki Abd Rani yang memetik kisah itu di laman Facebook Pas Jordan.

Mengulas lanjut, Ahmad Dusuki turut membandingkan dengan wanita Islam yang ada berasa bangga mempamer aurat dengan senyuman.

“Kita wanita di Malaysia pula bagaimana? Ada yang bangga mempamerkan aurat dengan penuh senyum tawan. 

“Semoga Allah Maha Rahman memberikan hidayah dan mengekalkan kita istiqamah menutup aurat dengan sempurna. Amin,” tulisnya lagi. MG

2 comments:

Anonymous said...

Palestine didnt have stupid leader.

zack said...

Pee h more stupid..the worst!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails