Thursday, July 02, 2015

Bogel, Di Gunung Irau, Cameron Highland Pula!

 
TERBARU! Berlegar di laman sosial beberapa keping gambar menunjukkan kelibat seorang lelaki telah mengambil gambar bogel di atas Gunung Irau yang terletak di Cameron Highland tetapi tidak dapat dipastikan samaada rakyat Malaysia sendiri atau pelancong asing.
 
Di dalam gambar tersebut (tidak dapat dipastikan bila berlaku) menunjukkan seorang lelaki berkacamata  telah mengambil beberapa keping gambarnya berlatar belakangkan papan tanda yang tertulis Brinchang 2.35KM bersama bendera Malaysia dibelakang.

Dia menggayakan pelbagai aksi antaranya menutup bahgian sulitnya dengan papan tanda yang tertulis Gunung Irau. Perbuatan seperti ini amatlah biadap dan tidak boleh dibiarkan terus berlaku,.
 
Perlukah tindakan keras diambil terhadap lelaki ini dan mana-mana individu yang melakukan aksi seperti ini supaya tidak berleluasa di negara kita.?
 
Selepas bogel di atas Gunung Kinabalu, kini  di Gunung Irau pula, adakah berbogel di tempat yang dilawati sudah menjadi trend di kalangan pelancong dalam atau luar negara?
(Sumber Siakapkeli.my)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails