Wednesday, April 28, 2010

Penjelajah China & Turki Jumpa Bahtera Nabi Nuh


Pegawai Turki, Murat Guven menunjukkan spesimen kayu berusia 4,800 tahun yang didakwa tinggalan bahtera Nabi Nuh.

Gambar-gambar sekitar The Great Noah Ark


Sia lihat catatan lanjut di bawah..

HONG KONG.APR 28, 10: - Sekumpulan penjelajah China dan Turki kelmarin mendakwa mereka mungkin telah menemui bahtera Nabi Nuh pada ketinggian 4,000 meter di sebuah lereng curam di Gunung Ararat, timur Turki.

Jurucakap pasukan berkenaan memberitahu, beberapa binaan kayu yang mereka temui di lokasi itu didapati berusia 4,800 tahun berdasarkan ujian penentuan tarikh karbon iaitu sama usianya dengan zaman banjir besar pada era Nabi Nuh.

"Penemuan ini bukan mengesahkan 100 peratus bahawa ia bahtera Nabi Nuh tetapi kami yakin ia 99.9 peratus adalah bahtera itu," kata seorang anggota pasukan penjelajah, Yeung Wing-cheung.

Menurutnya, binaan kayu itu dibahagikan kepada beberapa petak, sebahagiannya memiliki rasuk kayu yang dipercayai digunakan untuk menempatkan sejumlah haiwan dalam bahtera itu. (AK)

Lihat juga: http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1269165/Noahs-Ark-remains-discovered-mountain-Turkey.html

Special Report - Scientists and Researchers From Hong Kong And Turkey Claim To Have Found Remnant....

<div id="" class="yt-alert yt-alert-error yt-alert-player yt-rounded"> <div class="yt-alert-icon master-sprite"></div> <div id="" class="yt-alert-content"> You need Adobe Flash Player to watch this video. <br> <a href="http://get.adobe.com/flashplayer/">Download it from Adobe.</a> </div> <div class="clear"></div> </div>

Sila lihat lanjut..

Mencari tapak kaki kesan turunnya Nabi Adam AS ke dunia, di Sri Lanka..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails