Tuesday, August 16, 2022

Kartel hakim, tawan Pahang, Liberal, UMNO+PKR+DAP..

 

Komen Rakyat dalam blog ini..

6 comments:

Anonymous said...

Bila hakim cuba menipu dan perdaya mahkamah yang dia sendiri jadi hakim.

Tuan Hakim di belakang Hakim itu sebenarnya hanya membaca skrip dari tuan nya. Hatta, kes menjadi longlai dan penuh keraguan kerana terdapat bukti Hakim telah memperdayakan mahkamah yang dia sendiri menjadi hakim.

Keterangan baharu” yang menunjukkan penglibatan Hakim Nazlan Ghazali dalam penubuhan SRC International dan pemberian kemudahan pinjaman RM4.17 bilion kepada 1MDB untuk memperoleh Tanjong Energy.

Sebelum ini pihak pembela telah pun ‘submit’ bukti kukuh “solid and hard evidence’ berkenaan pembabitan Nazlan pada penubuhan SRC Ketika bertugas di Maybank.

Nazlan juga sudah di ‘checkmate’ oleh pihak pembela dengan terdapat nya pengakuan Nazlan kepada pihak Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia.

Perbicaraan semakin menarik apabila orang yang kena tuduh dapat membuktikan orang dan pihak yang menuduh yang penuh penipuan dan tipu muslihat.

Kes juga dilihat bukan untuk mencari kebenaran tertapi diolah oleh kartel mafia untuk menjatuhkan hukuman kepada DSNR.

KHALAS

Unnamed said...

PAS secara terbuka dilihat mulakan langkah untuk menawan Pahang selepas berjaya menguasai Kelantan dan Terengganu melalui pilihan raya umum (PRU) lalu, selain Kedah selepas Langkah Sheraton.

'Gerakan' tersebut dizahirkan melalui Pemuda PAS yang melihat potensi untuk parti itu menguasai negeri di Pantai Timur.

Ketua Pemuda PAS Malaysia, Ahmad Fadhli Shaari, berkata partinya itu berpotensi menawan negeri Darul Makmur jika kena pada kaedah dan pendekatannya.

Malah dalam usaha menawan Pahang itu, dia menyeru supaya penyokong-penyokong Pakatan Harapan (PH) supaya berfikir sejenak untuk melihat betapa pentingnya mengubah kepimpinan negeri terbabit.

"Hari ini PAS menang lapan kerusi dewan undangan negeri (DUN) daripada 42 kerusi Pahang dalam PRU ke-14. BN (menang) 25 kerusi manakala PH sembilan kerusi.

"Dalam PRU yang akan datang jika penyokong-penyokong PH dapat berfikir sejenak betapa pentingnya mengubah kepimpinan Pahang, insya-Allah PAS ada peluang untuk menang atau setidak-tidaknya menjadi pemegang ‘syer’ paling besar dalam pembentukan kerajaan Pahang," katanya.

Untuk menegaskan hujahnya Ahmad Fadhli memberikan contoh DUN Pulau Tawar yang menyaksikan calon PAS kalah kepada Umno-BN dengan hanya perbezaan 587 undi pada 2018.

Untuk untuk calon PH pula, katanya, memperoleh 1,973 undi.

Dalam keadaan begitu, kata ahli parlimen Pasir Mas berkenaan, sangat rugi undi PH "dibazirkan" untuk memenangkan BN.

"Jika beramai-ramai pengundi mereka (PH) memberikan undi kepada PAS, PAS boleh memenangi DUN Pulau Tawar," katanya.

Keadaan sebegitu, tambah Ahmad Fadhli, turut berlaku di beberapa kerusi DUN lain termasuk Tioman.

Dalam PRU ke-14 PAS memenangi lapan kerusi DUN iaitu Tahan, Damak, Beserah, Tanjung Lumpur, Panching, Luit, Chenor dan Jengka.

Kenyataan ketua Pemuda Perikatan Nasional itu dijangka akan mendapat reaksi balas daripada Umno-BN di sebalik hubungan baik yang pernah terjalin di antara kedua-dua parti sebelum ini.

Untuk rekod dalam keadaan hubungan PAS-Umno yang kian menegang, ada pihak tertentu di dalam - dan luar - parti itu sedang cuba memulihkan kerjasama yang dijalin melalui Muafakat Nasional.

Namun dipercayai kumpulan yang cenderung mahu berbaik-baik semula dengan Umno adalah lebih kecil berbanding mengambil sikap sebaliknya.

Kata Ahmad Fadhli sangat baik jika pengundi PH dalam PRU lalu dapat membuat pertimbangan semula dan mengambil pendirian memberi sokongan kepada PAS demi melihat Pahang berubah.

Katanya kekuatan PAS juga kian bertambah selepas parti itu mengadakan himpunan pada Julai lalu.

"Jom, bantu Pahang. Jadikan negeri keempat selepas Kelantan, Terengganu dan Kedah," ujarnya.

Sementara itu mengulas ajakan Pemuda PAS tersebut, Anggota Parlimen Kangar Amin Ahmad menggunakan logik yang sama untuk bertanya soalan kepada Ahmad Fadhli.

Kata ahli parlimen PKR itu, dengan alasan yang dikemukakan Pemuda PAS, adakah mereka akan sanggup juga memberikan bantuan kepada PH untuk kerusi lain.

"Memakai logik yang sama, PAS (pula) perlu menyokong PH di kerusi yang PH dapat lebih banyak undi berbanding PAS.

"Sanggupkah PAS?" soalnya ringkas hari ini.

Anonymous said...

Tiada apa yg boleh dibanggakan dengan parti liberal. Hanya pandai cairkan air liur untuk memerangkap pengundi. Semuanya hanya kerana sebiji kerusi yg diidamkan. Realitinya tiada. Fitnah dan mahkamah.

Apa yg ada pada presiden parti liberal. Bukan pengatur strategi. Harapkan mat jambu sebagai perancang. Langkah kajang, langkah port dikson, langkah yg dirangka oleh mat jambu. Sedangkan presiden parti liberal tidak merancang apa apa.

Nak jaga ekonomi, presiden hanya berkelulusan kesusasteraan melayu. Nak jaga agama, presiden menganut liberal. Nak jaga melayu, presiden ikut kata eng guan. Nak cetuskan semangat mat kilau, presiden cenderung lgbt. Nak jaga amanah, presiden pernah ke penjara kerana salah guna kuasa.

Jadi sudut mana presiden parti liberal layak jadi pm. Jati diri tiada. Perintis fenomena lompat parti. Lgbt makin terserlah zaman 22 bulan. Ada anak buah yg buat hubungan terlarang. Reformasi yg merugikan orang melayu. Liberal yg merosakkan syariat. Kesesatan bila beri kuliah hadis sedangkan tauliahnya tiada. Itu belum dapat kerusi pm. Kalau dapat kerusi pm, makin parah orang melayu.

3 comments:

Anonymous said...

Dua negara yang sangat ambisis untuk bisa membuat kapal tempur pesisir sendiri adalah Indonesia dan Malaysia.

Indonesia membuat LCS dengan proyeknya yang bernama Trimaran, sedangkan Malaysia bernama "LCS Project".

Keduanya sama-sama membuat LCS, sayangnya memiliki perbedaan nasib yang sangat drastis.

Indonesia berhasil mendapatkan kesuksesan, sementara Malaysia tertimpa kesialan.

Anonymous said...

Fakta rayuan yang cukup kuat ditolak mentah mentah oleh mahkamah. Maka kemenangan pada Sang Maha Raja Fitnah jijik dan kemenangan pada Barua Lee Kwan Yew dan DAP.

Kemenangan peribadi pada Jho Low dan bangsa Jho Low di Singapura dan Malaysia Jho Low yang bebas lesap dan nama Jho Low akan dijulang sebagai pejuang bangsa Cins yang meruntuhkan kerajaan Melayu Islam. Hanya seorang Jho Low semua Melayu berjaya dibodohkan melalui barua DAP@LeeKwanYew

Hakim Zainun dan hakim hakim lain penyokong ICERD, G25 dan COMANGO yang menyokong LGBT sudah tunjukkan jalan keluar dan songsang pada rakyat Malaysia terutama kaum Melayu.

Malaysia kekal akan diterajui oleh pemimpin fitnah jijik kartel mafia, dan pemimpin Melayu terdiri pejuang LGBT, Gay, Liberal Pluralisisma dan COMANGO G25 dan ICERD menguasai setia penjuru.

Anak cucu dan kroni kartel mafia ini bebas dan kebal dari apa apa kesalahan. Nevin Tan anak kroni taikun Vincent Tan contoh anak kartel yang kebal dati hukuman walaupun berkilo kilo pokok ganja mampat dirampas Navin Tan tetap bebas tidak didakwa.

Penyanyi melayu dan melayu marhaen lain dihukum gantung kesalahan menanam ganja.

------- sambung....

Anonymous said...

------- sambung....

Penganalisis PKR pun tak yakin dengan Rafizi dan kajian Invoke bahawa PKR mampu rebut undi atas pagar.

Pada Gay Tua Brother Anwar Bin Ibrahim saudara kamu Rafizi itu bukan milik kamu dan bukan milik PKR. Saudara kamu Rafizi Bin Ramli kuda kayu milik Tun Mahathir Bin Mohamad bersama Tun Daim Zainuddin. Kamu pelihara ular sawa dalam reban ayam.

Pada Brother Anwar Bin Ibrahim sudah teruk kena main dengan Assmin dan Zuraidah dan kali ini Rafizi sedang main kan brother lagi. Pada Gay tua ini pandai pandai lah bawa diri nak hidup kami pun tidak bersama mu dalam perjuangan naluri songsang kamu.

Keputusan menolak rayuan hakim Nazlan di mahkamah adalah kemenangan pada barua barua Melayu bertuankan LeeKwanYew @DAP. Maka lengkap sudah penguasaan kartel mafia Kerala disegenap sudut dan penjuru negara bertuankan LeeKwanYee@ DAP

Konsep Acah acah Power Melayu Islamik akan terus dijaja pada PRU 15 kali ini. Menjelang PRU ini Melayu yang mereka tagih dan dicari kembali. Jho Low yang sepatutnya dicari terus lesap dan dilupakan oleh barua DAP@LeeKwanYew setelah rekayasa fitnah jijik mereka sudah menang dalam rayuan nanti.

Percaya lah sesudah PRU 15 nanti maka barua barua DAP@LeeKwanYee ini akan mula maki hamun bangsanya Melayu sekiranya perniagaan anak cucu kartel mafia Kerala mengalami kerugian.

Selepas Kartel Mafia Kerala menang PRU 15 maka Melayu sekali lagi akan jadi bahan maki hamun sang fitnah jijik bila anak cucu gagal dalam perniagaan dan dibailout oleh kerajaan.

Untuk melindungi anak cucu yang bodoh berniaga maka barua barua Melayu akan cari alasan mudah dengan maki hamun orang Melayu. Alasan maki hamun Melayu oleh ketua mafia kerala ini semata mata untuk menutup kebodohan anak cucu nya rugi dalam berniaga.

Maka dengan ini resmi sudah kemenangan Jho Low dan kaumnya LeeKwanYew@DAP seronok ketawa terbahak bahak menyaksi kan barua tunggngan nya dari species Melayu Liberal G25 ICERD, Melayu LGBT, Melayu COMANGO berantakan dan berbunuhan sesama Melayu.

Jangan terkejut selapas Pulau Batu Putih digadai pada anak Lee Kwan Yew maks dengan kemenangan barua nya PRU nanti negara Malaydis ini akan digadai pula.

Sesungguhnya aku sudah menjalankan mengingatkan dan berusaha menentang fitnah jijik sedaya mungkin. Sesungguhnya aku berlindung diri dan keturunan ku selepas ini dari malapetaka fitnah jijik ini.

Kemenangan pada Jho Low dengan melesapkan wang berbillion ringgit terus bebas lesap, kemenangan Zety dan Taufik Ayman mencuri RM700 juta duit AMLA, kemenangan pada Nik Faisal dan beratus pegawai bank AmBank memalsukan dokuman dengan habuan jutaan ringgit. Kemanangan pada pemfitnah jijik bila Najib jadi mangsa fitnah jijik kelian.

Pekan akan menyaksikan kemenangan dengan majority puluhan ribu bila anak Najib jadi calon pada PRU 15 dan akan meneruskan legasi gemilang ayahnda nya yang teraniya angkara fitnah jijik durjana.

Insyallah dari semangat yang tersisa ini kebangkitan ini akan diteruskan oleh anak Najib untuk menguburkan legasi fitnah jijik selama lama nya dari Tanah Melayu

Melayu yang memilih fitnah jijik menguasai kamu maka tunggu sajalah padah yang menimpa nasib bangsa ,agama dan akidah dipijak pijak oleh barua ini terhadap bangsa Melayu..!!

KHALAS

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails