Tuesday, August 16, 2022

'Kapal mewah mirip UFO' itu, berani dedah?

 

Komen Rakyat dalam blog ini...

6 comment:

Anonymous said...

Surat dari anon mungkin bicara semula Bossku dalam rayuan SRC... kikiki

Pembabitan Mohd Nazlan sebagai Kaunsel dan Setiausaha Syarikat Kumpulan Maybank berhubung khidmat nasihat strategik yang diberikan oleh Maybank Investment Berhad dan Bina Fikir Sdn Bhd kepada 1Malaysia Development Berhad (1MDB) bagi penubuhan SRC International pada 2010/2011.

Oleh itu peringatan mesra penarikan peguam mewakili bossku jika tidak diberi keadilan dan penangguhan pihaknya akan melihat perkembangan kes itu sebelum keputusan.

minit-minit mesyuarat Maybank bertarikh 7 Mac 2012, Minit Mesyuarat Khas Ahli Lembaga Pengarah Maybank tahun Kewangan 2012, Surat pelaburan Maybank Investment kepada 1Malaysia Development Berhad (1MDB), laporan berita Malaysia Today bertarikh 14 Mac 2022 dan Minit mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah 1Malaysia Development Berhad (1MDB) bertarikh 6 September 2010 diterima.

Mahkamah turut menerima salinan e-mel bertarikh 5 dan 10 Februari 2015, surat daripada Kaunsel Maybank kepada Ahli Lembaga Pengarah bertarikh 10 Februari 2015 beserta Memorandum Maybank bertarikh 10 Februari 2015, Minit mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah 1MDB bertarikh 5 April 2010 dan salinan penyata akaun AmIslamic Bank selain afidavit sokongan yang telah dipinda bertarikh 15 Julai 2022.

Mungkin kes SRC babit Datuk Seri Najib Razak akan menjadi salah satu kes paling unik dalam sejarah negara.

Pertama , kes dibicara tanpa watak utama “Prime character” ada didalam mahkamah , antaranya Jho Low , Nik Faisal dan beberapa orang lagi.

Dalam masa sama sila teka kapal mewah mirip UFO itu milik siapa dan kroni siapa..!?
siapa boleh teka..!?

kikikiki

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails