Thursday, October 14, 2021

Hubungkait G/Eng, S'pura lubuk penyamun &Taliban..

 

KOREK, BONGKAR, DEDAH
VIDEO – PENYOKONG PH BERGADUH SELEPAS PRK RANTAU, SIAPAKAH TALIBAN SEBENARNYA? – KOREK, BONGKAR,

Komen Rakyat dalam blog ini..


5 comments:

Anonymous said...

Eng guan dan presiden parti liberal suka tengok aurat. Pan pun sama. Untuk menghalalkan semua itu, mereka akan berkata itu berkaitan dgn kebebasan individu. Individu bebas nak patuh syariah atau tidak patuh syariah. Jadi pkr dan pan bebas untuk patuh dap mengatasi patuh syariah.

Anonymous said...

Enemy at the gate Part 8 : Pandora Papers dan ‘Singapura jadi lubuk penyangak penyamun dan pencuri menyimpan duit luar negara’.

http://www.ibnuhasyim.com/2021/10/serahkan-tuntutan-pulau-batu-puteh.html?m=1

Patut pemimpin pemimpin Melayu Malaysia ini akur dan berlembut dengan kerenah buli Singapura..!! Isu jembatan bengkok setakat acah acah Melayu Islamik power saja rupanya. 22 bulan diberi kuasa kali ke 2 tak mampu realisasikan Jambatan Bengkok malah pulau timbul tenggelam pulak diberi percuma bila sudah jadi seperti lembu dicucuk hidungnya.

Ramai terlepas pandang kes ‘Pandora Papers’ ada kaitan dengan kekayaanb Bekas Pengerusi Majlis Penasihat Kerajaan (CEP), Tun Daim Zainuddin dan anak-anaknya di luar negara.

“Tanpa pendedahan itu, rakyat tidak tahu anak Daim jutawan sejak umur sembilan dan 12 tahun. Rakyat tahu kekayaan anak Tun M (Tun Mahathir Mohamd). Kalau anak orang lain, mesti meletop panas.

Dari 'ultra' Melayu akhir nyawa jadi barua Lee Kwan Yew@DAP. Bila berhadapan dengan Singapura barua Lee Kwan Yew@DAP ini begitu lunak melayani karenah Singapura. Hingga Pulau timbul tenggelam pun di serah pada anak Lee Kwan Yew pula..!!

Rupa rupanya pendedahan Kertas Pandora inilah caranya Singapura mengugut anjing dan barua mereka senang dipulas tangan mereka di Malaysia supaya patuh pada karenah Singapura.

“Najib (Datuk Seri Najib Razak) bukan kaya raya. Tetapi dikorek sampai ke lubang cacing. Bahkan dimalukan. Aset disita dan diviralkan.

Cubaan dibuat untuk kaitkan kotak kotak itu dengan 1MDB adalah satu umpan yang mudah manipulasi sentimen rakyat marhaen.

Pendedahan tersebut juga membawa kepada satu rahsia besar di mana penyamun pencuri penyangak jadikan Singapura sebagai tempat untuk menyimpan duit yang disamun kekayaan negara. Pandora Papers Dakwa 10 Rakyat Malaysia Simpan Kekayaan Di Singapura.

Syarikat milik Daim adalah syarikat pelaburan atau syarikat pengurusan hartanah, dengan hartanah berkenaan memperoleh pendapatan sewa dan dibeli melalui pinjaman daripada bank Barclays di Knightsbridge, London.

Dalam Pandora Papers sahaja, syarikat dan firma pemegang amanah yang dimiliki oleh anak-anak, isteri atau rakan perniagaan Daim bersama-sama memegang aset bernilai sekurang-kurangnya GPP25 juta (kira-kira RM141 juta).

Singapura adalah lima negara teratas di dunia yang menyalurkan dana ke negara-negara dengan rejim cukai rendah (atau bahkan tidak ada sama sekali) seperti Luxembourg, Cyprus dan Jersey serta Caribbean seperti Kepulauan British Virgin, Bermuda dan Bahamas. Celaka lah talibarut dan barua Singapura.

Pandora Papers juga mendedahkan bsgaimana aktiviti Orang Kaya di Indonesia Memanipulasi Pajak dan menyembunyikan kekayaan mereka di Singapura.

Darah perlu dibalas darah maka kejahatan perlu dibalas dengan cara yang lebih berhemah. Elok lah Langkawi atau Labuan dijadikan hub rejim cukai rendah seluruh dunia bagi menyaingi aktiviti cukai di Singapura.

#CelakalahSingapura&baruanya

Anonymous said...

Awas Amaran ini elok sangat pada barua barua yang jadi hamba pada tuan yang snetiasa memusuhi Islam yg memperolok olok agama nya sendiri.

Period

Anonymous said...

Eng guan kata pas macam taliban. Taliban tu kumpulan yg membebaskan afghanistan dari dijajah oleh amerika. Amerika kaut harta afghan bawa balik ke amerika. Taliban lawan supaya harta afghan digunakan oleh rakyat afghan. Akhirnya taliban berjaya keluarkan amerika dari bumi afghan. Tanya budak darjah satu, pasti mereka kagum dgn kelompok taliban. Makna nya tahap pikir eng guan hanya level tadika.

Anonymous said...

We don't need AUKUS or else because Singapore is already there. If we want make war with Spore and allies Malaysia NO NEED to joint AUKUS.

What we need is to strenghten our allies with Indonesia our same faith neighbourhood. And Together with Thailand and Vietnam that makes AUKU not functioning at all...!! Period

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails